Media ja bloggaajat, tervetuloa Nelonen Median pressisivulle!

 

Pressisivustoltamme löydät Nelonen Median kanavia ja ohjelmistoa koskevat tärkeimmät tiedot ja tiedotteet.

Muistathan, että tarjolla olevia pressikuvia saa käyttää vain ohjelmaan liittyvän uutisen, blogi- tai somepostauksen yhteydessä. Mainitse kuvakrediiteissä kuvaajan nimi ja/tai Nelonen Media.

Alta löydät tärkeimmät tiedotteemme sekä muita hyödyllisiä linkkejä!

Tervetuloa tekemään kanssamme Suomen suurimpia tv-ilmiöitä!

 

Nelonen Median PR & Press -asiat: tiedotus@nelonenmedia.fi

Italian Serie A ja Cristiano Ronaldo saapuvat Ruutuun!

10.8.2018 klo 08:30

Italian jalkapallon pääsarja Serie A täydentää Ruudun urheilutarjontaa kolmen vuoden sopimuksella. Ruutu tarjoaa jatkossa Serie A:n huippumatsit sekä Cristiano Ronaldon jokaisen pelin suorana urheilufaneille. Kausi aloitetaan viikon päästä lauantaina ottelulla Chievo Verona - Juventus.

Ruudun urheilutarjonta laajenee jälleen, kun Italian jalkapallon pääsarja Serie A saapuu tuoreimpana lisäyksenä joukkoon. Sanoma on solminut Serie A:n näyttämisestä kolmen vuoden sopimuksen. Tästä syksystä alkaen Ruutu tarjoaa Serie A:n huippumatsit sekä Cristiano Ronaldon jokaisen pelin suorana. Selostukset kuullaan ottelusta riippuen joko suomeksi tai englanniksi.

Yksi jalkapallomaailman suurimmista tähdistä Cristiano Ronaldo siirtyi juuri Real Madridin riveistä Italian suurseura Juventuksen paitaan. Tehokas maalintekijä pääsee nyt haastamaan uusia vastustajia uuden seuransa hyökkäyksessä. Ronaldon ensimmäinen ottelu Serie A:ssa nähdään lauantaina 18. elokuuta, kun vastapuolelle nurmea astelee suomalainen Perparim Hetemaj Chievo Verona -joukkueen paidassa.

”Olemme erittäin iloisia saadessamme Seria A:n Ruutuun. Urheilu ja viihde ovat Ruudun kantavia voimia ja Serie A on hieno lisä jo kattavaan urheilutarjontaamme. Kyseessä on yksi maailman kiinnostavimmista jalkapalloliigoista ja viimeaikaisten pelaajasiirtojen myötä sen vetovoima tulee vain kasvamaan”, sanoo Nelonen Median televisiojohtaja Ville Toivonen.

Serie A:n ottelut näkyvät Ruutu+-tilaajille. Ruutu+ tarjoaa urheilun ystäville myös kotimaisten jääkiekkosarjojen otteluita, Salibandyliigan, Superpesiksen, Veikkausliigan sekä lentopallon Mestaruusliigan otteluita.

Serie A:n kausi alkaa Ruudussa lauantaina 18.8. klo 19.00 ottelulla Chievo Verona - Juventus.

JULKISTUS: Cheekin viimeinen konsertti Lahdesta SUORANA LÄHETYKSENÄ Nelosella! Tv-ensi-illassa myös upouusi dokumentti Cheek – Kuka muka?

10.8.2018 klo 11:00

Nelosella vietetään Cheekendiä 24.–25.8.! Luvassa on ennennäkemätön viikonloppu, sillä Nelonen esittää yksinoikeudella Cheekin jäähyväiskonsertin Valot sammuu! Konsertti nähdään suorana lähetyksenä Lahden mäkimontusta. Viikonloppuna Nelosella saa myös tv-ensi-iltansa upouusi Jare Tiihosesta kertova dokumentti Cheek – Kuka muka?

2000-luvun Suomen menestynein artisti Cheek lopettaa uransa lauantaina 25.8. kotikaupunkinsa Lahden mäkimontussa järjestettävään Valot sammuu -suurkonserttiin. Nelonen omistaa viikonlopun tälle uskomattomalle supertähdelle!

Cheek – Kuka muka? -dokumentti perjantaina 24.8. klo 21.00 Nelosella
Cheek – Valot sammuu ETKOT lauantaina 25.8. klo 19.30 Nelosella
Cheek – Valot sammuu LIVE lauantaina 25.8. klo 20 Nelosella

Nelosen Cheekend starttaa perjantaina 24.8., jolloin tv-ensi-iltansa saa vasta valmistunut dokumentti
Cheek – Kuka muka?

Dokumentti selvittää, miten Jare Tiihonen teki itsestään supertähti Cheekin. Ohjelmassa perehdytään Cheekin musiikkiuraan sekä päästään tutustumaan Jare Tiihoseen. Intiimi dokumentti avaa ovet konserttipaikkojen takahuoneisiin sekä vie mukanaan esiintymislavojen alle, jossa konsertin aikana kaikki tapahtuu sekuntipelillä. Kamera vie mukanaan niin loisteliaiden gaalojen yksityisaitioihin kuin Cheekin bänditreeneihinkin. Cheek – Kuka muka? -dokumentissa päästään seuraamaan läheltä, millainen ihminen Jare Tiihonen todella on kulissien takana.

Dokumenttia on kuvattu Cheekin lopettamispäätöksen julkistuksesta marraskuusta 2017 kesään 2018 asti. Dokumentin on ohjannut ja toimittanut Aki Linnanahde.

Lauantaina 25.8. Nelosella räjähtää ja kovaa, sillä Cheekend huipentuu Cheekin uran viimeiseen konserttiin! Valot sammuu -suurkonsertti nähdään Nelosella suorana lähetyksenä.

Huikean konsertin tunnelmiin virittäydytään jo hyvissä ajoin lauantaina Cheek – Valot sammuu ETKOILLA. Suorassa lähetyksessä kuullaan Cheekin viime hetken tunnelmat juuri ennen uran viimeistä konserttia. Show'ssa tavataan myös joukko julkisuudesta tuttuja henkilöitä, jotka tuntevat Jare Tiihosen ja ovat seuranneet hänen uraansa läheltä. Lähetys tulee suorana konserttipaikalta Lahden mäkimontusta.

Cheek – Valot sammuu LIVE -konsertti starttaa Nelosella 25.8. kello 20.
Jäähyväiskonsertti esitetään yksinoikeudella vain Nelosella.

Jääkiekon Suomi-sarja, Naisten Liiga ja nuorten SM-liiga nähdään syksyllä Ruudussa

18.7.2018 klo 09:45

Sanoma aloittaa yhteistyön Jääkiekkoliiton kanssa. Ensi syksystä alkaen ISTV esittää Ruudussa jääkiekon Suomi-sarjaa, Naisten Liigaa sekä nuorten SM-liigaa. Keväällä 2019 mukaan tulevat myös jääkiekon B- ja C-juniorien loppusarjat.

Sanoma on solminut viiden vuoden sopimuksen Jääkiekkoliiton kanssa. Syksystä 2018 alkaen Ruutu näyttää jääkiekon ystäville otteluita Suomi-sarjasta, nuorten SM-liigasta sekä Naisten Liigasta. Keväällä 2019 valikoima täydentyy vielä jääkiekon B- ja C-juniorien loppusarjoilla.

”Nyt solmitun sopimuksen myötä Ruudussa nähdään enemmän lätkää kuin koskaan aikaisemmin. Ensimmäistä kertaa kotimaista jääkiekkoa on tarjolla näin monta sarjaa samasta palvelusta. Kun tähän lisätään Ruudun kotimaisen palloilun kattaus, on suomalaisella urheilufanilla käsissään urheiluviihdettä koko vuoden ympäri”, iloitsee Nelonen Median urheilun vastaava tuottaja Tuomas Saarela.

Syksyllä alkavan kauden aikana Ruudussa nähdään yli 1 400 jääkiekko-ottelua. Ottelut kuvataan Superpesiksestä tutulla fanikamera-formaatilla. Fanikamera tarkoittaa yhden kameran jatkuvaa kuvavirtaa ja lähetykset toteutetaan yhteistyössä seurojen kanssa. Otteluissa ei ole erillistä selostusta.

Jääkiekkoliiton ottelut näkyvät Ruutu+-tilaajille. Ruutu+ tarjoaa urheilun ystäville myös Salibandyliigan, Superpesiksen, Veikkausliigan sekä lentopallon Mestaruusliigan ottelut.

Nuorten SM-liiga käynnistyy 28.8.2018
Naisten Liiga käynnistyy 8.9.2018 
Suomi-sarja käynnistyy 21.9.2018

 

Lisätiedot:
Vastaava tuottaja, urheilu: tuomas.saarela@nelonenmedia.fi 
Vastaava tuottaja, urheilu: markus.wennakoski@nelonenmedia.fi 

 

Muutostiedotteet

19.6.2018 klo 13:45

Nelonen Median kanavien ajankohtaiset muutostiedotteet päivittyvät tähän artikkeliin.

 

Ohjelmamuutoksia Nelosen lauantaille 9.2.2019 

klo 20.00 on sijoitettu Supertähdet: Matti Nykäsen päivä

Klo 20.00 Supertähdet: Matti Nykäsen päivä

Klo 21.25 Keno ja Synttärit (Keno esitetään Livillä klo 20.58)

Klo 21.30 Elokuva: Rocky V (oli klo 21.00)

Klo 23.40 Elokuva: The Place Beyond the Pines (oli klo 23.10).

Klo 02.25 48 tuntia rikoksesta.

Salibandyliigan ottelut Ruutuun

13.6.2018 klo 11:45

Ensi syksystä alkaen sekä miesten että naisten Salibandyliigaa voi katsoa Ruudussa ja ISTV:ssä. Sanoma on tehnyt Salibandy Oy:n kanssa televisioinnista jopa viisivuotisen sopimuksen.

Sanoma televisioi miesten ja naisten Salibandyliigan ottelut ensi syksystä alkaen. Ottelut näkyvät Ruutu+-palvelussa, joka tarjoaa suomalaisille urheilun ystäville kaikki tärkeimmät kotimaiset palloilusarjat: salibandyn lisäksi Superpesiksen, Veikkausliigan ja lentopallon Mestaruusliigan ottelut.

Sanoman ja Salibandyn sopimus kattaa kolme seuraavaa kautta ja sisältää option kahdesta seuraavasta vuodesta. Yhteistyö jatkuu siis ainakin vuoteen 2021. Jokaisen kauden aikana televisioidaan vähintään 120 ottelua.

”On mahtavaa saada salibandy osaksi Ruudun kattavaa kotimaista palloilutarjontaa. Monivuotinen yhteistyö on erinomainen lähtökohta, ja tavoitteemme on tulevaisuudessa näyttää Ruudussa kaikki Salibandyliigan ottelut”, Nelonen Median urheilusisällöistä vastaava johtaja Jussi Suvanto sanoo.

Myös ISTV näyttää kauden aikana Salibandyliigan otteluita. Heti kauden käynnistyttyä syyskuussa ISTV näyttää kerran kuussa yhden Salibandyliiga-pelin maksutta. Kaikki monikameratuotannoilla tehtyjen otteluiden otteluselostukset tarjoillaan myös Sanoman audiopalvelu Suplasta ja osa keväällä 2019 pelattavista miesten finaalipeleistä on katsottavissa JIM-kanavalta. Lisäksi Superpesiksestä tuttu Fanikamera otetaan käyttöön myös Salibandyliigassa. Fanikamera on yhden kameran jatkuva kuvavirta, jossa ottelua seurataan kuulutuksineen. Lähetykset toteutetaan yhteistyössä seurojen kanssa, ja niiden määrä tarkentuu syksyllä.

”Salibandyliigan historian kattavin mediakumppanuus antaa erinomaiset lähtökohdat lisätä Salibandyliigan näkyvyyttä ja profiloida sen yhdeksi kiinnostavimmista palloilusarjoista Suomessa. Salibandyn harrastajamäärä on ollut kasvussa jo monta vuotta. Rekisteröityneitä pelaajia oli viime vuonna yli 65 000, ja pelaajamäärä kasvoi 14 prosenttia”, SSBL Salibandy Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Nurminen sanoo.

Miesten Salibandyliiga käynnistyy 16.9.2018 ja naisten 15.9.2018.

 

Lisätiedot
Nelonen Median urheilusisällöistä vastaava johtaja Jussi Suvanto p. 040 554 8753
SSBL Salibandy Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Nurminen, p. 045 276 0168

Ruudun alkuvuoden ohjelmat ovat keränneet miljoonayleisöjä - kärjessä Temptation Island ja Keisari Aarnio

7.6.2018 klo 15:45

Ruudun uudet alkuperäissarjat ovat olleet menestyksiä. Keisari Aarnio on saavuttanut yli miljoona jaksostarttia ja juuri alkanut Kummeli esittää: Kontio & Parmas on kerännyt yli 230 000 starttia muutamassa päivässä. Suursuosikki Temptation Island Suomi on haalinut neljännellä kaudellaan yhteensä lähes 10 miljoonaa jaksostarttia. Ruudun vuosi jatkuu vahvasti, kun Haapasalon Suomi ja Syke täydentävät alkuperäissarjojen kattausta.

Ruudun alkuperäissarja Keisari Aarnio on saavuttanut vankan suosion katsojien keskuudessa. Yhdeksän jo ilmestynyttä jaksoa ovat keränneet yhteensä yli 1,3 miljoonaa jaksostarttia. Nelosen puolella huhtikuussa nähty Keisari Aarnion ensimmäinen jakso sai sielläkin 807 000 katsojaa. Kaikki Keisari Aarnion kymmenen jaksoa ovat Ruudun tilaajien katsottavissa tänä lauantaina, 9. kesäkuuta. 

Ruudun alkuperäissarjauutuus, Kummeli esittää: Kontio & Parmas on myös aloittanut vahvasti. 1. kesäkuuta julkaistut kaksi ensimmäistä jaksoa hulvattomasta poliisisarjasta ovat muutamassa päivässä kerryttäneet jo yli 230 000 jaksostartin saaliin. Nelosen puolella ensimmäinen jakso vangitsi lisäksi 633 000 silmäparin huomion. Valkeakosken poliisilaitoksen värikkäästä arjesta kertovasta sarjasta ilmestyy yksi uusi jakso Ruutuun joka perjantai. 

Temptation Island Suomi -tosi-tv-sarjan neljäs tuotantokausi nousi jälleen ilmiöksi sosiaalisessa mediassa ja keräsi jättiyleisön Nelosella ja varsinkin Ruudussa. Kauden jaksot ja puolentunnin extra-jaksot keräsivät yhteensä 9,6 miljoonaa jaksostarttia Ruudussa ja sisältöjen parissa vietettiin huimat 4,9 miljoonaa tuntia. Kauden aikana Ruutu kaksinkertaisti ohjelman tavoittamat silmäparit.

Neljännellä kaudellaan Temptation Island Suomi on houkutellut pariinsa katsojia laajasti eri ikäryhmistä. Temptation Island Suomi oli Finnpanelin tutkimuksen mukaan online-tv:n katsotuin ohjelma sekä 25–44-vuotiaissa että 45–64-vuotiaissa. 15–24-vuotiaissakin kyseinen ohjelma nousi toiseksi suosituimmaksi.

 

Ruudun alkuperäiskattaus vahvistuu kesällä ja syksyllä

 

Ruudun alkuperäissisältöjen kattaus täydentyy kesän ja syksyn aikana uusilla huippusarjoilla. 20. kesäkuuta Ruudussa starttaa upouusi Haapasalon Suomi -matkailuohjelma. Sarjassa maailman ääriä kiertänyt Ville Haapasalo vie yleisön ensimmäistä kertaa lempikohteisiinsa kotimaan kamaralla. Sarjassa nähdään myös monta julkkisvierasta esittelemässä kotikontujaan ja saunotaan yllin kyllin. Sarjasta ilmestyy Ruutuun uusi jakso joka keskiviikko.

Suuren suosion saavuttanut ja palkittu kotimainen huippudraamasarja Syke saapuu syksyllä Ruutuun. Menestyssarjan uudella kaudella nähdään kaikki tutut sairaanhoitajat ja lääkärit, mutta päästään myös tutustumaan uusiin sairaanhoidon ammattilaisiin. Ruutu ja Yellow Film & TV ovat sopineet useamman tuotantokauden laajasta yhteistyöstä Syke-sarjan parissa.

"Ruutu ei ole vain Nelosen, Livin, Heron ja Jimin tv-sisältöjen catch-up-palvelu vaan tarjoaa ainutlaatuisia elämyksiä urheilun ja viihteen parissa. Tilaajana näet Ruudusta lukuisia laatusisältöjä, joita ei ole saatavilla missään muualla", sanoo Nelonen Median televisiojohtaja Ville Toivonen.

"Nämä luvut kertovat, että katsojat ovat löytäneet uudet huippusisältömme ja viihtyneet niiden parissa. Kehitämme Ruudun tarjontaa koko ajan ja tuomme palveluun jatkossakin uniikkeja alkuperäissarjoja, joita voi kaiken lisäksi nauttia missä ja milloin vain haluaa", Toivonen jatkaa.

 

Kaikki Keisari Aarnion kymmenen jaksoa katsottavissa Ruudussa 9.6.

Kummeli esittää: Kontio & Parmas -sarja starttasi Ruudussa kahdella jaksolla 1.6. Siitä eteenpäin sarjasta julkaistaan yksi uusi jakso joka lauantai.

Haapasalon Suomi -sarja alkaa Ruudussa 20.6. Kaikki Keisari Aarnion kymmenen jaksoa katsottavissa Ruudussa 9.6.

Sykkeen uusi kausi nähdään Ruudussa syksyllä 2018.