Media ja bloggaajat, tervetuloa Nelonen Median pressisivulle!

 

Pressisivustoltamme löydät Nelonen Median kanavia ja ohjelmistoa koskevat tärkeimmät tiedot ja tiedotteet.

Muistathan, että tarjolla olevia pressikuvia saa käyttää vain ohjelmaan liittyvän uutisen, blogi- tai somepostauksen yhteydessä. Mainitse kuvakrediiteissä kuvaajan nimi ja/tai Nelonen Media.

Alta löydät tärkeimmät tiedotteemme sekä muita hyödyllisiä linkkejä!

Tervetuloa tekemään kanssamme Suomen suurimpia tv-ilmiöitä!

 

Nelonen Median PR & Press -asiat: tiedotus@nelonenmedia.fi

Elsa Saision ja Vuokko Hovatan tähdittämä Kevyttä yläpilveä alkaa Ruudussa 1.1.!

29.12.2020 klo 11:00

Draamakomedia Kevyttä yläpilveä tarjoilee särmää, ristiriitoja ja riemastuttavia oivalluksia taajamakunnan elämästä. Sisarusparin katkeraan suhteeseen ja salaisuuksiin kaivautuva sarja alkaa Ruudussa 1.1. 

Vivian Holm (Elsa Saisio) on elellyt leveästi Espanjassa vuosikymmenien ajan, kun skandaali pakottaa hänet palaamaan kotiseudulleen Nurmijärvelle. Vivian pakkaa elämänsä matkalaukkuihin ja raahaa lapsikolmikkonsa mukanaan idylliseen taajamakuntaan.

Kotitilalla vuosia raatanut Linda (Vuokko Hovatta) ei innostu tuhlaajasisarensa paluusta. Jännitteet sisarten välillä kasvavat entisestään, kun Vivian keksii palauttaa viljelymaaksi kuivatun järven ja rakentaa sen kylkeen huippuhotellin. Vesimassoihin hautautuisi Lindan kotitalo ja perunamaiden alle piilotettu salaisuus tulisi ilmi. Huonojen satovuosien riivaama Linda on nimittäin keksinyt tulolähteekseen uuden viljelykasvin, joka varmasti kiinnostaisi myös virkavaltaa. 

Nurmijärvellä alkaa kunnan kahtia jakava siskosten kamppailu, jossa kaikki tarkoittavat hyvää, mutta tuumakaan ei anneta periksi.

Sarjan pääosassa sisaruskaksikkoa näyttelevät Elsa Saisio ja Vuokko Hovatta. Muissa merkittävissä rooleissa nähdään Leo Honkonen, Elias Westerberg, Amos Brotherus, Vesa Vierikko, Rea Mauranen, Alina Tomnikov ja Tatu Mönttinen.

Kevyttä yläpilveä -sarja on kuvattu Nurmijärvellä ja pääkaupunkiseudulla. Sen on käsikirjoittanut Laura Immonen ja Lassi Vierikko ja ohjannut itsekin Nurmijärveltä kotoisin oleva Taavi Vartia. Sarjan on tuottanut Warner Bros. ITVP Finland ja se on toteutettu yhteistyössä Elisa Viihteen kanssa. 

Sarjasta ilmestyy 1.1. kaksi jaksoa Ruutuun. Tästä eteenpäin Ruutuun ilmestyy joka perjantai yksi uusi jakso. Sarjan ensimmäinen jakso esitetään myös Nelosella 1.1. klo 21. Jakson voi katsoa Ruudusta maksutta tv-esityksen jälkeen. Koko kausi näkyy vain Ruutu+-tilaajille. 

 

Huippusuositun This Is Us -draamasarjan 5. kausi alkaa Livillä tammikuussa!

29.12.2020 klo 11:30

This Is Us on tunnettu kyvystään käsitellä vaikeita aiheita ja tätä ei väistellä viidennelläkään kaudella. Mukaan on saatu sekä ajankohtainen Covid19-pandemia että Black Lives Matter -liike.

Koskettava perhedraama This Is Us jatkuu Livillä ja Ruudussa 7. tammikuuta. Eri vuosikymmenillä liikkuvan sarjan keskiössä ovat sisarukset Kevin (Justin Hartley), Kate (Chrissy Metz) ja Randall (Sterling K. Brown) sekä heidän vanhempansa Rebecca (Mandy Moore) ja Jack Pearson (Milo Ventimiglia).

Sarjan edellinen kausi päättyi paljastuksiin tulevasta, eikä viides kausi yllätyksineen jätä taatusti ketään kylmäksi. Jo kauden alussa on luvassa suuri yllätyskäänne!

Covid19 -pandemian värittämässä arjessa Kate ja Toby (Chris Sullivan) ovat päättäneet, että elämän täytyy mennä eteenpäin. Perheessä unelmoidaan pikkusisaruksesta pariskunnan esikoiselle Jackille. Katen terveyshuolien takia lasta toivotaan tällä kertaa kuitenkin adoptioprosessin kautta.

Katen paras ystävä Madison (Caitlin Thompson) odottaa kaksosia seurauksena yhden yön jutustaan Kevinin kanssa. Kevinin on paljastettu menneen tulevaisuudessa naimisiin, mutta onko hän taluttanut alttarille lastensa äidin vai jonkun ihan muun?

Edellinen kausi päättyi kivuliaaseen välirikkoon Kevinin ja Randallin välillä. Veljesten suhde ei ole koskaan ollut yksinkertainen eivätkä heidän välinsä ole lähitulevaisuudessa paranemaan päin.

Valkoisen perheen kasvattama Randall kipuilee menneisyyden haamujen kanssa. Neljänkympin rajapyykin lähestyessä Randallia ahdistaa ettei hän tiedä juuristaan juuri mitään, ei edes virallista syntymäpäiväänsä.

Black Lives Matter -kampanja saa Randallin pohtimaan omaa identiteettiään. Pearsoneilla ei ole koskaan puhuttu rotuasioista ääneen, vaan Randall on joutunut käsittelemään niitä yksin. Vakautta Randallin elämään tuo luja parisuhde Bethin (Susan Kelechi Watson) kanssa. Pariskunta on päättänyt selvitä kaikesta, yhdessä.

5. kausi alkaa Livillä 7.1. klo 21. Jokainen jakso on katsottavissa Ruudussa ilmaiseksi 35 päivää tv-esityksestään.

NBA starttaa Ruudussa 22.12. – luvassa kovatasoinen ja poikkeuksellinen kausi

15.12.2020 klo 11:27

NBA-kausi starttaa tänä vuonna joulukuussa ja jatkuu pitkälle heinäkuuhun. Luvassa on erikoisjärjestelyjen värittämä kausi, jota Ruutu seuraa tiiviisti jopa seitsemän ottelun viikkotahdilla. 

NBA-kausi starttaa Ruudussa 22. joulukuuta. Poikkeuksellisesti tällä kaudella joukkueet pelaavat runkosarjassa vain 72 ottelua. Ottelut pelataan aina joukkueiden kotihalleissa, yleisön mukanaolo riippuu osavaltion ohjeistuksista.

Runkosarjaa pelataan toukokuulle asti, jonka jälkeen alkavat pudotuspelit. Niitä ennen nähdään viime kaudella käyttöönotettu ja kehuttu Play In -turnaus viimeisistä pudotuspelipaikoista. Pokaali nostetaan heinäkuussa, kun finaalit on saatu päätökseen.

Ruudussa esitetään parhaimmillaan jopa seitsemän ottelua viikossa. Joka viikko päästään nauttimaan myös suomalaisen Lauri Markkasen NBA-taituruudesta Chicago Bullsin pelissä. Noin puolet otteluista selostetaan suomeksi ja muissa otteluissa kuullaan alkuperäistä englanninkielistä selostusta. Konferenssifinaaleista eteenpäin Ruutu esittää kaikki ottelut suomeksi selostettuina. Ottelut ovat tarjolla tallenteina aina seitsemän päivää suoran lähetyksen jälkeen.

Otteluiden suomenkielisen selostuksen takana on jälleen Kristian Palotie. Hänen mukaansa tämän hetken NBA-pelaajamateriaali on kenties kovempaa kuin koskaan aikaisemmin liigahistoriassa ja mielenkiintoa löytyy lähes jokaisesta joukkueesta:

"Vastahan NBA-kausi päättyi Los Angeles Lakersin 17. ja LeBron Jamesin 4. mestaruuden merkeissä! Mestarit vahvistuivat entisestään hankkimalla takamies Dennis Schröderin, laituri Wes Matthewsin ja kilpakumppani Clippersistä Montrezl Harrellin. Näin ollen Lakers lähtee kauteen suurimpana ennakkosuosikkina, mutta kovimmat haastajat Mavericks, Nuggets, Clippers, Bucks, 76ers, Cetlics, Nets ja finaalivastustaja Heat uskovat kaikki mestaruusmahdollisuuksiinsa.

Lauri Markkasen Bulls laittoi seurajohdon uuteen uskoon ja myös Chicagossa uskotaan tällä kaudella jopa pudotuspelipaikkaan. Laurin alkava kausi on jyväskyläläisen neljäs ja samalla niin sanottu "sopimuskausi", joten kyseessä on todella tärkeä kausi Markkaselle."

NBA:n lisäksi Ruutu näyttää kotimaisesta koripallosta kaikki ottelut miesten ja naisten Korisliigasta sekä 1. divisioonasta.

Lisää Kristian Palotien spekulaatioita alkavasta NBA-kaudesta on tarjolla Radio Rockin Korporaation aamulähetyksessä 22.12. klo 9 alkaen. 

Traumapoli joutuu hyökkäyksen kohteeksi – Syke-elokuva: Hätätila saa ensi-iltansa 29.1.

9.12.2020 klo 09:05

Syke-elokuva: Hätätila saapuu elokuvateattereihin kautta maan 29. tammikuuta! Elokuvan pääosissa nähdään Iina Kuustonen ja Riku Nieminen ja mukana on monta fanien rakastamaa Syke-hahmoa. Traumapolin kaappauksesta kertovan trillerin traileri on nyt julkaistu.

Elokuvan alussa Iiris (Iina Kuustonen) yrittää toipua vaikeasta erostaan Artturiin (Juha-Tapio Arola) ja tapaa yllättäen kiinnostavan ja lohdutusta tarjoavan Antonin (Riku Nieminen). Suhde ei kuitenkaan pääse etenemään alkua pidemmälle, sillä Iiriksen poika Niilo (Noa Tola) sairastuu yhtäkkiä.

Niilo tarvitsisi vain pienen operaation, mutta pojan päästyä leikkaussaliin sairaala joutuu verkkohyökkäyksen kohteeksi. Sähköt katkeavat, hengityskoneet pysähtyvät ja pääsy potilastietoihin on estetty. Hoitajien on priorisoitava kenen henki on arvokkain. Käynnistyy trilleri, jossa juostaan aikaa ja mahdottomaksi käyviä olosuhteita vastaan.  

"Oli hienoa päästä näytteemään tämä hurja tarina ja palata Iiriksen rooliin kahden vuoden tauon jälkeen. Hahmoni viedään äärirajoilleen ja hän joutuu vastakkain pahimman pelkonsa kanssa. Rakastin tämän elokuvan tuomaa haastetta", kertoo pääroolissa nähtävä Iina Kuustonen. 

Kuustosen lisäksi elokuvassa nähdään muutkin Sykkeen alkuperäisen hoitajanelikon jäsenet. Johannan roolissa Leena Pöysti, Lenitana Lena Meriläinen ja Marleenan roolissa Tiina Lymi, joka piipahtaa elokuvassa yllättävällä tavalla.

Mukana on lisäksi monta tuttua Syke-hahmoa: Holopainen (Jarkko Niemi), Max (Antti Luusuaniemi), Ilmari (Matti Ristinen), Aino (Amelie Blauberg), Leevi (Valtteri Lehtinen), Jesse (Sebastian Rejman), Marjut (Jaana Pesonen), Sonja (Iida-Maria Heinonen), Nikke (Janne Saarinen), Artturi (Juha-Tapio Arola), Elina (Krista Putkonen-Örn) sekä Uffe (Pedram Notash). Syke-elokuvassa nähdään myös mm. Martti Suosalo, Vera Kiiskinen ja Ernest Lawson.

"Halusimme tehdä Syke-sarjasta elokuvan, koska sen maailmassa ja hahmoissa on ainekset isoon elokuvaan. Vaikka tiesin odottaa siltä paljon, elokuva pääsi silti yllättämään minut. On hykerryttävää nähdä Iina Kuustonen, Jarkko Niemi ja Tiina Lymi taas traumapolilla, Hätätila on napakymppi sen jokaista osa-aluetta myöten", kertoo Nelonen Median kotimaisen elokuvan päällikkö Antti Luusuaniemi

Elokuvan ohjaa myös Syke-sarjaa ohjannut Toni Laine. Elokuvan tuottaa Yellow Film & TV ja sen on käsikirjoittanut Syke-sarjan luoja Petja Peltomaa

Mitä tapahtuu BB-talossa Down Under? Big Brother Australia alkaa Ruudussa!

30.11.2020 klo 14:01

Tänä vuonna kuvattu Big Brother Australia alkaa Ruudussa 6. joulukuuta. Sarjan 12. kaudelle on tehty merkittäviä muutoksia ja asukkailla itsellään on katsojia enemmän valtaa pelin kulkuun. 

Kyttäys jatkuu Ruudussa, kun Big Brother Australian 12. kausi starttaa heti itsenäisyyspäivänä! Kaksikymmentä toisilleen tuntematonta australialaista astelee saman katon alle taistelemaan 250 000 Australian dollarin voittopotista. Sarjaa juontaa australialainen tv-tähti Sonia Kruger.

Kauden keskiössä on pelaaminen ja asukkaiden välinen kilpailu. Asukkaat mittelevät erilaisissa haasteissa saavuttaakseen valtaa ja turvaa pelissä. Taloon valituilta asukkailta ei kilpailuviettiä puutu, mukana on muun muassa entinen AFL-pelaaja, kilpaurheilija, ammattitanssija ja myyntijohtaja. Big Brother sotkee asukkaiden juonia muuttamalla sääntöjä ja antamalla salatehtäviä. Heti kauden alkaessa taloon ensimmäisenä astunut asukas saa salatehtävän. Jos hän onnistuu, talon makuuhuoneen ovet aukeavat. Jos hän epäonnistuu, makuupaikkoja ei ole tarjolla kenellekään.

Big Brother -talo on rakennettu toisen maailmansodan aikaiseen varastoon, joka on kunnostettu lattiasta kattoon. Sydneyssä sijaitsevan rakennuksen pihamaalle on lisätty myös moderneja mukavuuksia, kuten suuri uima-allas ja terassi.

12. kausi poikkeaa edellisistä Big Brother Australian kausista huomattavasti, sillä koko kausi nauhoitettiin etukäteen ja vain finaali nähtiin suorana lähetyksenä. Asukkaat äänestivät toisiaan pois, kunnes vain kolme asukasta oli jäljellä. Heistä australialainen yleisö sai valita kauden voittajan.

Big Brotherin formaatin mukaisesti asukkailla ei ole mitään yhteyttä ulkomaailmaan. Tähän tehtiin kuitenkin yksi poikkeus 12. kaudella, sillä koronavirustartunnat alkoivat levitä Australiassa kuvausten aikana. Asukkaille kerrottiin tilanteesta ja pelin etenemiseen tehtiin loppukaudesta muutoksia. 12. kauden finaali esitettiin Australiassa heinäkuussa 2020. 

Big Brother Australian 12. kausi alkaa Ruudussa 6.12. klo 06.00. Ohjelmaan ilmestyy kaksi uutta jaksoa joka sunnuntai.

Joel on uusi Big Brother Suomi -voittaja!

29.11.2020 klo 23:28

Big Brother Suomi huipentui sunnuntai-iltana suoraan finaalilähetykseen, jossa kruunattiin koko 12 viikkoa kestäneen kilpailun voittaja.

Jälleen valtavaksi tv-ilmiöksi nousseen Big Brother Suomi -ohjelman voittajaksi kruunattiin 25-vuotias jyväskyläläinen viherrakentaja Joel. 

12 viikkoa kestänyt BB-kausi huipentui sunnuntai-iltana suoraan finaalilähetykseen, jossa yleisö äänesti kauden suurimman voittajan neljästä finaali-iltaan asti selvinneestä asukkaasta. Kilpailun voittanut Joel nappasi tittelin lisäksi itselleen 30 000 euron voittopotin.

Kisassa toiseksi tuli 21-vuotias vantaalainen Kristiina. Kärkikaksikon äänet jakautuivat loppukirin jälkeen 66,2 prosenttia Joelille ja 33,8 prosenttia Kristiinalle.

Finaalipäivään olivat kärkikaksikon lisäksi selviytyneet neljänneksi tullut Paula sekä kolmanneksi tullut Arttu.
Finaaliviikolle selvisi yhteensä kuusi asukasta, mutta heistä Julia häädettiin asukkaiden täydeksi yllätykseksi jo perjantaina ja Olli-Pekka lauantaina.

Muiden finalistien häätöjen jälkeen Joel ja Kristiina jäivät hämmentyneinä ja epäuskoisina kahdestaan tyhjään taloon.

"No huh huh, sinä ja minä. Nyt on sairaat setit", Joel tokaisi Kristiinalle tyhjässä talossa.

Lopulta juontajat Kimmo Vehviläinen ja Alma Hätönen noutivat kärkikaksikon studioon, jossa lopullinen voittaja julkistettiin.

Joel tuli kauden aikana tunnetuksia rauhallisena ja leppoisana miehenä, joka ei viihtynyt talossa toisinaan vallinneessa älämölössä, vaan tutkaili tapahtumia rauhallisemmin etäältä ja laukoi nasevia kommentteja. Etenkin Artun ja Kristiinan kanssa ystävystynyt Joel koki talossa myös pienoisen suhdedraaman Sasan kanssa. Joelin ansiosta BB-fanit pääsivät nauttimaan myös suoranaiseksi somehitiksi nousseesta Lievestuoreen salsa -kappaleesta.

BB-finaali kuvattiin poikkeusjärjestelyin. Kauppakeskus REDIssä sijaitsevassa studiossa oli paikalla vain kaudella aiemmin pudonneita asukkaita. Finalistien läheiset olivat lähetyksessä mukana etäyhteydellä. Näky oli pysäyttävä 12 viikkoa täyseristyksessä olleille asukkaille, joilla ei luonnollisesti ollut mitään tietoa uusista rajoituksista.

Big Brother Suomi on ollut syksyn suuri menestyjä ja isoin tv-ilmiö. Ohjelma on tavoittanut Ruudussa ja TV:ssä yhteensä lähes 3 miljoonaa suomalaista, eli käsittämättömät 56 prosenttia koko maan väestöstä. Pelkästään Ruudussa BB-sisältöjä, eli jaksoja, 24/7-stremeja ja klippejä on startattu noin 39 miljoonaa kertaa.
 

Lisää Big Brother -uutisia löydät TÄÄLTÄ.

Voit lukea BB:n syksyn luvuista lisää TÄÄLTÄ