Media ja bloggaajat, tervetuloa Nelonen Median pressisivulle!

 

Pressisivustoltamme löydät Nelonen Median kanavia ja ohjelmistoa koskevat tärkeimmät tiedot ja tiedotteet.

Muistathan, että tarjolla olevia pressikuvia saa käyttää vain ohjelmaan liittyvän uutisen, blogi- tai somepostauksen yhteydessä. Mainitse kuvakrediiteissä kuvaajan nimi ja/tai Nelonen Media.

Alta löydät tärkeimmät tiedotteemme sekä muita hyödyllisiä linkkejä!

Tervetuloa tekemään kanssamme Suomen suurimpia tv-ilmiöitä!

 

Nelonen Median PR & Press -asiat: tiedotus@nelonenmedia.fi

Big Brother -talo sai 4 uutta asukasta! Rajut uudistukset ravistelivat BB-taloa sunnuntaina

18.10.2020 klo 19:45

Big Brother Suomessa nähtiin sunnuntai-illan suorassa lähetyksessä suuria mullistuksia.

Big Brother Suomi -talo sai sunnuntai-iltana peräti neljä uutta asukasta, kun kittiläläinen Nona, helsinkiläinen Marjatta, kurikkalainen Vili ja hyvinkääläinen Julia astelivat taloon yksitellen pitkin lähetystä ja yllättivät talon vanhat asukkaat täydellisesti.

Ensimmäisenä taloon sisään astui Nona. Asukkaat istuivat sohvalla, kun ovisummerin pirinä yllätti heidät totaalisesti.
"Mikäs toi on? Onks toi Elina? Mitä täällä tapahtuu?" sohvalla hämmästeltiin.
Asukkaat eivät pysty muuta, kuin tuijottamaan Nonaa suuren hämmennyksen vallassa, mutta eipä aikaakaan, kun summeri soi jälleen...

Seuraavaksi taloon astuivat järjestyksessä Marjatta, Vili ja Julia.

"Kuinka paljon vielä tulee?" sohvalla ihmetellään, kun Julia astui sisään taloon neljäntenä.

Illan aikana saatiin myös lisäselvyyttä Ellan ja Artun suhteeseen, kun Elina kysyi suoraan Artulta: "Oletko ihastunut Arttu?"
Alun empimisen jälkeen Arttu myöntää ihastumisensa: "Kuka ei voisi olla ihastumatta Ellaan. Ella on kaunis nainen", Arttu kehuu.
Ella on samoilla linjoilla: "Mukavaa täällä on yhdessä halia ja nukkua. Antaa ja saada hellyyttä", hän sanoo.

Sunnuntain livessä koettiin myös suurta draamaa, kun lähetyksen lopuksi nähtiin tuplahäätö, jossa kaksi talon vanhaa asukasta sai lähtöpassit talosta Dramaattisen äänestyksen päätteeksi kotiin joutuivat Kati, joka sai 25,8 prosenttia äänistä, ja Sami, joka sai 25,3 prosenttia äänistä. Kaikkein hämmästynein taloon jäämisestään tuntui olevan Arttu.
"Kati lähtee ja minä jään, mitä?" Arttu hämmästeli pidellen päätään.

Sunnuntain tuplahäätö oli siinäkin mielessä poikkeuksellinen, että talossa ei ollut kuluneella viikolla lainkaan nimeämisiä, vaan kaikki kymmenen asukasta olivat häädössä, ja yleisö äänesti nimenomaan inhokkejaan, eli niitä asukkaita, jotka haluttiin ulos talosta.

"On mukavampaa lähteä kaverin kera", kuvaili Sami tuntemuksiaan studiossa pudotuksen jälkeen. "Paras mahdollinen tapa lähteä näin, että oltiin kaikki samalla linjalla", Sami vielä jatkoi.

Kati liikuttui kyyneliin kertoessaan, miten onnellinen hän on koko BB-kokemuksestaan.

Uudet asukkaat Nona, Marjatta, Vili ja Julia pääsevät hyppäämään talossa heti festivaalitunnelmaan, kun huomenna alkavassa viikkotehtävässä asukkaiden tehtävänä on kiertää suomalaisia tapahtumia. Pelkkää juhlaa viikko ei suinkaan ole, sillä kaikki neljä uutta asukasta eivät jää pysyvästi taloon. Uudet asukkaat ovat nimittäin heti äänestyksessä ja yleisö saa koko viikon ajan äänestää heistä suosikkiaan.

Jo ensi sunnuntaina puolet uusista asukkaista saa lähtöpassit talosta, ja vain kaksi heistä saa jäädä BB-talon täysivaltaisiksi asukkaiksi. Vanhat asukkaat voivat siis alkavalla viikolla huokaista helpotuksesta, sillä he ovat tämän viikon turvassa häädöltä.

 

Tutustu uusiin BB-asukkaisiin, klikkaa ja lataa pressikuvat täältä

 

Nona, 35, Kittilä
Sinkku, ei lapsia

Räiskyvä Nona rakastaa työtään baarimikkona ja matkaa työn perässä aina sinne, missä sitä on tarjolla. Talvet hän työskentelee Levillä Hullussa Porossa ja kesät Helsingissä sightseeing-risteilyillä sekä festivaaleilla.
Kolme vuotta sitten Nona päätti hankkia pysyvän tukikohdan Leviltä, sillä hän nauttii pohjoisen elämäntyylistä. Nona on tottunut myös liikkuvaan elämäntyyliin, sillä hänen perheensä muutti Floridaan, kun Nona oli menossa alakoulun neljännelle luokalle. Siellä he viihtyivät kaikkiaan 5 vuotta, ennen kuin perhe palasi Suomeen Vantaalle.
Nona on tehnyt töitä jo 13- vuotiaasta asti ja hän haluaa painottaa, että ”jokainen työ on tärkeää, kaikkia duuneja pitää arvostaa”. Sinkkuna viihtyvä Nona kertoo että ihastuu AINA itseään nuorempiin miehiin, hänellä ei koskaan ole ollut edes oman ikäistä kumppania!

Motto: " I ONLY SHOOT AND SCORE THEN YOU SCORE THEN WILL COME"

Nonan esittelyvideon näet täällä

 

Marjatta, 72, Helsinki
Eronnut, 1 lapsi

Positiivisella asenteella varustettu Marjatta on tehnyt työuransa toimitusjohtajan sihteerinä. Hän elää hyvin aktiivista eläkeläiselämää. Kalenterin täyttää muun muassa kuntosali, oopperaharrastus, tapaamiset ystävien kanssa ja vapaaehtoistyö HelsinkiMission seniorityössä.
Marjatta harrastaa lisäksi sohvasurffaamista pitkin Eurooppaa ja hän majoittaa myös muita reissaajia omassa kodissaan. Marjatta on innokas BB-fani, joka ottaa taloon lähtemisen rennoin rantein.

Motto: "Kaikkea muuta, kunhan ei nukkuvaa, puolikuollutta elämää"

Marjatan esittelyvideon näet täällä

 

Vili, 27, Kurikka/Tampere
Sinkku, ei lapsia

Komea Vili saa jatkuvasti kuulla vertauksia Mikko Leppilampeen, eikä ihme! Mallina työskentelevä Vili on myös ravintola-alan yrittäjä. Hänen perheellään on kahvilayritys Seinäjoella ja hän itse pyörittää yökerhoa Kurikassa. Vilin ansioluettelosta löytyy edellä mainittujen lisäksi myös talonrakentaja, pianonsoiton opettaja, puhelinmyyjä ja onpa hän myös entinen maajoukkueurheilija korkeushypyssä.
Paheekseen Vili mainitsee liian usein bilettämisen, ja häneen voi törmätä sekä Kurikan että Tampereen yöelämässä, sillä hän pitää majaa kummassakin kaupungissa.

Motto: Mä hoidan!

Vilin esittelyvideon näet täällä

 

 

Julia, 23, Hyvinkää
Sinkku, ei lapsia

Kaunis vaaleaverikkö Julia asuu vielä kotona äitinsä, veljensä ja rakkaan saksanpaimenkoiransa kanssa. Hän työskentelee Prismassa, mutta haaveilee tradenomin opinnoista tai poliisikouluun pääsystä. Big Brotheria Julia on seurannut jo lapsuudesta saakka äitinsä kanssa.
Urheilullinen Julia on pelannut lentopalloa SM-tasolla 10 vuotta, mutta nykyään aika kuluu pääosin kuntosalilla sekä shuffle-tanssia harjoitellen. Toisinaan Julia laittaa kunnon bilevaihteen päälle ja suuntaa ystäviensä kanssa teknobileisiin.

Motto: fall seven times, stand up eight

Julian esittelyvideon näet täällä

Konsta Hietanen on Tähdet, tähdet 2020 -voittaja!

18.10.2020 klo 21:00

Jännittävä Tähdet, tähdet 2020 -kausi huipentui sunnuntai-iltana näyttävään finaaliin!

Kansa on puhunut! Konsta Hietanen on Nelosen huikean Tähdet, tähdet 2020 -kauden voittaja!

Kymmenen viikkoa jatkunut ohjelma huipentui sunnuntai-iltana kaksituntiseen, superjännittävään finaaliin, jossa  finalistit Suvi Teräsniska ja Konsta esittivät kolme kappaletta. Musiikintäyteisen illan päätteeksi Konsta keräsi suuremman potin lähetyksen aikana annetuista yleisöäänistä ja kruunattiin Tähtien tähdeksi.

"Tuntuu tosi hyvältä! Kiitos kaikille, jotka on olleet mukana meikeläisen matkalla!", voittonsa varsin tyynesti ottanut Konsta sanoi kilpakumppaniensa syöksyessä lavalle onnittelemaan.

Suvi ja Konsta esittivät finaalissa kumpikin kolme kappaletta: oman suosikkivetonsa kauden varrelta, kappaleen omasta tuotannosta sekä kappaleen, jolla on erityisen suuri merkitys itselle.

Molemmat finalistit saivat kisan vakiotuomareilta Anni Hautalalta, Mikko Kuustoselta sekä vierailevana tuomarina nähdyltä Elastiselta ansaittua suitsutusta illan aikana.

"Sä oot käsittämättönmän mielenkiintoinen tyyppi. Mulla on sellainen olo, et sä tulit katsomaan tänne mitä täältä löytyy, sä löysit jotain äärimmäisen mielenkiintoista, ja nyt sä haluut lisää ja kaiken", Kuustonen kommentoi Konstan matkaa kilpailussa.

Finaalilähetyksessä olivat mukana myös kaikki kaudella mukana olleet tähtiartistit; Tommi Läntinen, Katri Ylander, HesaÄijä, Leo Stillman, ABREU, Hanna Pakarinen, Mikko Harju ja Päivi Lepistö, jotka avasivat illan näyttävällä yhteisesityksellä Elton Johnin jättihitistä I'm Still Standing.

Odotettu The Masters nähdään yksinoikeudella Ruudussa 12.–15.11.!

15.10.2020 klo 09:00

Golfin tunnetuimpiin turnauksiin lukeutuva The Masters siirtyi tänä vuonna keväältä marraskuulle ja nähdään suorana Ruudussa 12.–15.11. Ruutu tarjoaa turnauksen yksinoikeudella Suomessa kertamaksullisena tapahtumana (Pay-Per-View). 

Arvostettu The Masters nähdään jälleen yksinoikeudella Ruudussa. Nelipäiväinen kilpailu näytetään kokonaisuudessaan suorina lähetyksinä 12.–15. marraskuuta. Lähetysten selostajana toimii Antti Vaalas ja asiantuntijoina kuullaan Antti Ahokasta ja Timo Karvista, joka toimii parhaillaan Suomen ykkösgolfari Sami Välimäen valmentajana. Lähetykset ovat Ruudussa tarjolla myös alkuperäisellä, englanninkielisellä selostuksella.

The Masters pelataan kuuluisalla Augusta Nationalin kentällä. Viime vuonna turnaus päättyi yllätykseen, kun Tiger Woods nousi The Mastersin voittoon viidennen kerran, 14 vuoden tauon jälkeen. Woods on tänäkin vuonna yksi ennakkosuosikeista, sillä hän on voittanut turnauksen kaksi kertaa peräkkäin myös vuosina 2001 ja 2002. Vihreää voittajan takkia havittelevat Woodsin lisäksi muun muassa maailmanlistan ykkönen Dustin Johnson, hiljattain US Openin voiton vienyt Bryson DeChambeau sekä golfin kärkikastiin kuuluvat Rory McIlroy, John Rahm ja Justin Thomas. Nelipäiväinen voittotaistelu huipentuu yleensä vasta sunnuntain haastavalla takaysillä, joten voittajaa on vaikea ennustaa etukäteen. Tänä vuonna The Mastersissa ei pelata leikkimielistä Par 3 -kilpailua, joka on perinteisesti startannut turnauksen.

The Masters nähdään Ruudussa erillisenä kertamaksullisena tapahtumana (Pay-Per-View), eikä se sisälly Ruutu+-tilaukseen. Suorien lähetysten lisäksi ostajilla on katseluoikeus turnausten tallenteisiin 14 vuorokauden ajaksi.

The Mastersin katseluoikeuden voi ostaa Ruudusta 24,95 euron hintaan osoitteesta: www.ruutu.fi/ohjelmat/golf

The Mastersin suorien lähetysten aikataulu Ruudussa:

Torstai 12.11. klo 20.00
1. kierros
Selostajana: Antti Vaalas

Perjantai 13.11. klo 20.00
2. kierros
Selostajana: Antti Vaalas

Lauantai 14.11. klo 20.00
3. kierros
Selostajana: Antti Vaalas

Sunnuntai 15.11. klo 17.00
4. kierros
Selostajana: Antti Vaalas

Eero Ahon tähdittämä Koskinen-rikossarja nähdään Ruudussa syksyllä 2021!

13.10.2020 klo 13:00

Ruudun alkuperäissarjojen kattaus kasvaa uudella rikosdraamasarjalla ensi syksynä. Koskinen seuraa Tampereen poliisin väkivaltaisten rikosten yksikköä ja sarjaa tähditävät muun muassa Eero Aho, Maria Ylipää ja Turkka Mastomäki. Sarja perustuu Seppo Jokisen luomaan Koskinen-kirjasarjaan, joka on kuvannut poliisien työtä jo lähes 25 vuoden ajan.

Ruutuun saapuu ensi syksynä täysin uusi alkuperäissarja Koskinen, jossa seurataan komisario Sakari Koskista ja hänen tiimiään Tampereen poliisin väkivaltaisten rikosten yksikössä. Jännitteinen ja realismista ammentava rikossarja perustuu Seppo Jokisen Koskinen-romaaneihin. Tv-sarja tuo kirjojen tapahtumat nykypäivän Tampereelle, joka on myös Jokisen kotikaupunki.

"Tuntuu upealta, että tv-sarjassa komisario Koskinen saa taas uuden elämän. Kirjojen myötä se on elänyt kuunnelmasarjoissa ja teatterin lavalla. Nyt se syntyy uutena ja uljaana tv-ruuduilla. Toivon, että mahdollisimman moni pääsee samaistumaan kirjojeni henkilöiden elämään tv-sarjan kautta. Olen varma, että he eivät tule pettymään", kirjailija Seppo Jokinen kertoo.

Vuonna 1996 alkaneeseen kirjasarjaan on tähän päivään mennessä kertynyt 25 teosta. Jokinen kirjoittaa parhaillaan kirjasarjan 26. osaa, eikä Koskisen tarinan loppua vielä näy.

"Koskisen tulevaisuus on itsellenikin edelleen yhtä suuri arvoitus kuin lukijoilleni. Sen kuitenkin olen päättänyt, että hän pääsee viettämään vanhuudenpäiviään terveenä ja onnellisena. Mutta koska? Sitä ei tiedä kukaan", Jokinen kertoo. 

Koskinen-alkuperäissarjan nimiroolissa nähdään pitkän uran kotimaisissa sarjoissa ja elokuvissa tehnyt Eero Aho. Koskisen kiireiseen rikostiimiin kuuluvat muun muassa Ulla Lundelin (Maria Ylipää), Risto Pekki (Turkka Mastomäki), Markku Kaatio (Jon-Jon Geitel) ja Roine (Pertti Sveholm). Sarjassa tutustutaan myös Koskisen vaimoon Raijaan (Petra Karjalainen) ja poikaan Anttiin (Samuel Kujala).

Sarjan ensimmäisellä kaudella Koskinen ja tiimi kohtaavat muun muassa sarjamurhaajan, epäonnistuneen jalokiviryöstön, psykiatrisessa sairaalassa tapahtuvan murhasarjaepäilyn, tuhopolton ja henkirikoksia huumejengin ympärillä. Koskinen joutuu työssään kestämään raakoja rikoksia, minkä vuoksi hänellä on vaikeuksia löytää tasapainoa ja rauhaa omassa yksityiselämässään.

Sarjan kuvaukset on aloitettu tänään Tampereella, jossa Film Tampereen hallinnoima Tampereen tuotantokannustin on tukenut sarjan tekoa: "Film Tampere on ollut mukana sarjan alkumetreiltä asti ja on tärkeää, että sarja työllistää tamperelaisia yrityksiä ja ammattilaisia”, kertoo Film Tampereen ohjelmajohtaja Ilkka Rahkonen.

Koskinen-sarjan pääohjaaja on Lauri Nurkse. Riku Suokas toimii toisena ohjaajana ja on myös sovittanut kirjat tv-sarjan käsikirjoitukseksi yhdessä Heikki Syrjän kanssa. Aito Media tuottaa sarjan yhteistyössä Nelonen Median ja Elisa Viihteen kanssa. Sarjan vastaavina tuottajina toimivat Ilkka Hynninen ja Ella Piesala sekä tuottajana Erna Aalto.

"Tuomme Ruutuun heti alkuvuodesta uuden Kevyttä yläpilveä -draamasarjan ja ensi vuonna jatkuvat myös pitkäaikaiset suosikkisarjamme Syke ja Kummeli esittää: Kontio & Parmas uusilla kausilla. Koskinen on Suomen tähtinäyttelijöillä roolitettu laadukas kotimainen tuotanto ja upea lisä alati kasvavaan alkuperäissarjatarjontaamme", kertoo Nelonen Median televisiojohtaja Ville Toivonen.

Koskinen-sarja nähdään Ruudussa syksyllä 2021. Seppo Jokisen äänikirjoja on kuunneltavissa Suplassa. 

Miesten Korisliiga käynnistyy tänään! Kaikki ottelut ovat katsottavissa Ruudussa

13.10.2020 klo 12:45

Suomen paras koripallosarja käynnistyy tänään tiistaina 13.10. yhden ottelun voimin, kun Helsinki Seagulls ja Kauhajoen Karhu Basket ottavat toisistaan mittaa kauden avauksessa. Ruutu tulee näyttämään kotikatsomoihin kauden kaikki ottelut aina ratkaisuun saakka.

Miesten Korisliiga alkaa ryminällä, kun edelliskaudella erinomaisia otteita esittäneet Seagulls sekä Karhu Basket aloittavat taistonsa himoitusta mestaruustittelistä. Ruutu tulee olemaan mukana sekä kyseisessä että kaikissa muissakin kauden mittaan pelatuissa otteluissa. Jokainen miesten Korisliiga-ottelu tullaan esittämään monikameratuotantona, jotta katsoja ei missaa ainuttakaan hetkeä!

Naisten Korisliiga alkoi viime viikolla ja sai osakseen runsaasti mielenkiintoa. Nelonen Median vastaava tuottaja Tuomas Saarela on koriskauden alkamisesta innoissaan: "Olemme hyvin iloisia, että pystymme tarjoamaan korisfaneille laajan kattauksen sekä miesten että naisten otteluita. Viime viikolla käynnistyneen sarjan katsojaluvut olivat hyvä startti ja kun tänään saamme miestenkin kauden käyntiin, on odotettavissa huikea kausi!"

Ruudun lähetyksissä tullaan kuulemaan lukuisia koripallon asiantuntijoita. Selostajina toimivat Mika LatjaKristian PalotieLari LiukkoPetteri OpasTuomo MäenpääEero SiivonenSimo PyöriäRiku TapioAaro Linnalaakso, Esa MäkynenJani Saari sekä Tapio Suominen.

Ruutu tulee tekemään otteluiden tauoille koripalloaiheista materiaalia. Ruutu näyttää myös kaikki ottelut miesten 1. divisioonan A- ja B-sarjasta sekä naisten 1. divisioonasta

Onko lapsenteko ilmastorikos? Riku Rantala selvittää vastaukset sataan suomalaisia askarruttavaan ilmastokysymykseen

13.10.2020 klo 10:00

Toimittaja Riku Rantala tarttuu ilmastokeskustelun kuumiin perunoihin.

Nelosella maanantaina 9.11. alkava Riku Rantala & 100 kysymystä ilmastosta on uusi kuusiosainen ohjelmasarja, joka käsittelee ilmastonmuutosta erilaisista näkökulmista ja pyrkii löytämään vastauksia meitä jokaista askarruttaviin ilmastokysymyksiin.
Madventures- ja Docventures -ohjelmista tutuksi tulleen Riku Rantalan tarkasteluun pääsevät etenkin eniten päästöjä aiheuttavat yhteiskunnan osa-alueet. Milloin lennämme sähkölentokoneilla? Kielletäänkö puukiukaat? Voiko lihaa tuottaa ilmastoystävällisesti? Ja tietenkin se kaikkein perimmäisin, tuhoutuuko ihmiskunta?

Ratkaisuja ilmastonmuutoksen hillintään etsitään julkisen sektorin, yritysten ja yksittäisen kuluttajan näkökulmista.

“Ilmastonmuutos ei loppunut pandemiaan. Sen sijaan se – yhdessä käynnissä olevan teknologisen murroksen kanssa – on nostanut esiin ainakin itselleni ison joukon uusia kysymyksiä. Kysymyksistä tärkein on: miten ihmeessä elämäntapamme ikinä saadaan sovitettua maapallon kantokykyyn?" Rantala valottaa.

Ohjelmassa käsiteltävät sata ilmastoa koskevaa kysymystä kerätään suoraan meiltä suomalaisilta;
kysymyksiä voi esittää 13. lokakuuta alkaen osoitteessa 100kysymysta.fi sekä sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #100kysymystä. 

Ohjelman tavoitteena on tuoda ilmastonmuutoskeskustelu uudelle tasolle suuren yleisön keskuudessa, ratkaisukeskeisesti ja faktoihin nojaten. Rantalan vieraana on eri alojen asiantuntijoita ja mielipidevaikuttajia, jotka pääsevät vastaamaan suomalaisia eniten askarruttaviin ilmastokysymyksiin.

Ohjelmasarja on uudenlainen yhteistyö, jossa Fortum on tarjonnut asiantuntijatukea ohjelman ideointiin ja teemoihin sekä toimii ohjelman rahoittajana. Rantalalla on toimittajana täysi journalistinen vapaus sisällön ja vierasvalintojen suhteen.
 
"Keskustelu ilmastonmuutoksesta ajautuu helposti poteroihin: toisten lentokilometrien laskemiseen tai lihaanien ja vegaanien taisteluun. Vaihtoehtojen punninnan sijaan ilmatilan täyttävät syyttely ja toisaalta vastuun välttely. Me haluttiin molemmat, minä ja Fortum, yrittää yhdessä jotain muuta – laajaa ja faktapohjaista keskustelua ilmastonmuutoksesta," Rantala sanoo.
 
”Ilmastonmuutos on maapallon ja ihmiskuntamme suurin haaste. Samalla ilmastonmuutoskeskustelu on jakaantunutta, ja aiheesta liikkuu paljon väärää tietoa esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Halusimme tarjota koko kansalle ohjelman, jossa ilmastonmuutosta käsitellään objektiivisesti, ketään syyttämättä ja faktoihin perustuen, mutta samalla myös innostavalla tavalla”, sanoo Fortumin johtoryhmän jäsen, yhteiskuntasuhdejohtaja Arto Räty.

Riku Rantala & 100 kysymystä ilmastosta alkaa Nelosella maanantaina 9.11. kello 19. 

•    Ilmastokysymyksiä voi ehdottaa 13. lokakuuta alkaen osoitteessa 100kysymysta.fi sekä sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #100kysymystä. Keskustelu jatkuu sosiaalisessa mediassa koko sarjan ajan aihetunnisteella #100kysymystä.
 
•    Ohjelmaan liittyvää materiaalia voit ladata osoitteesta 100kysymysta.fi

Fortum:

Fortum on eurooppalainen energiayhtiö, jolla on toimintaa yli 40 maassa. Toimitamme asiakkaillemme sähköä, kaasua, lämpöä, jäähdytystä sekä älykkäitä ratkaisuja resurssitehokkuuden parantamiseen. Haluamme edistää asiakkaidemme ja yhteiskunnan kanssa muutosta kohti puhtaampaa maailmaa. Yhdessä tytäryhtiömme Uniperin kanssa olemme Euroopan kolmanneksi suurin CO2-päästöttömän sähkön tuottaja. Noin 19 000 ammattilaistamme sekä yhteinen, noin 69 miljardin euron taseemme takaavat, että meillä on kokoa, asiantuntemusta ja voimavaroja kasvaa ja viedä energiamurrosta eteenpäin. Fortumin osake noteerataan Nasdaq Helsingissä ja Uniperin osake Frankfurtin pörssissä. www.fortum.fi