Media ja bloggaajat, tervetuloa Nelonen Median pressisivulle!

 

Pressisivustoltamme löydät Nelonen Median kanavia ja ohjelmistoa koskevat tärkeimmät tiedot ja tiedotteet.

Muistathan, että tarjolla olevia pressikuvia saa käyttää vain ohjelmaan liittyvän uutisen, blogi- tai somepostauksen yhteydessä. Mainitse kuvakrediiteissä kuvaajan nimi ja/tai Nelonen Media.

Alta löydät tärkeimmät tiedotteemme sekä muita hyödyllisiä linkkejä!

Tervetuloa tekemään kanssamme Suomen suurimpia tv-ilmiöitä!

 

Nelonen Median PR & Press -asiat: tiedotus@nelonenmedia.fi

BB-asukkaat pyykkäävät tuhansittain vaatteita asunnottomille – taloon luvassa myös suuria mullistuksia

12.10.2020 klo 14:45

Big Brother Suomen asukkaat tekevät tämän viikon viikkotehtävässä tärkeää ja hyödyllistä työtä asunnottomien hyväksi.

Big Brother -talossa alkaa tänään maanantaina suuri tuuletusviikko. Asukkaat saavat viikkotehtävän, jossa heille toimitetaan suuri määrä keräyslahjoituksina saatuja vaatteita, jotka heidän täytyy pestä, silittää ja lajitella torstaihin mennessä.

Asukkaille toimitetaan viikon aikana noin 12 rullakollista lahjoitettuja vaatteita, jotka ovat peräisin suomalaisesta merkkivaatteiden secondhand-verkkokauppa Emmysta. Yhteensä BB-taloon toimitettavia vaatekappaleita on useampi tuhat.

Asukkaiden tehtävänä on pestä, silittää ja lajitella koko vaatevuori, joka lähtee BB-talolta eteenpäin Vailla vakinaista asuntoa ry:lle, joka jakaa vaatteet osana lauantaina 17.10. vietettävää asunnottomien yötä. Vaatteita toimitetaan asunnottomien päiväkeskuksiin, hätämajoituksiin ja tuetun asumisen asumisyksiköihin.

Suomen BB-talon irtaimistoa, ruokaa ja muita tarpeita on aiemminkin toimitettu kauden jälkeen hyväntekeväisyyteen, mutta ohjelman pitkän historian ajalta on vähintäänkin poikkeuksellista, että viikkotehtävä on näin tiiviisti linkittynyt hyväntekeväisyyteen. 

BB:n suuri tuuletusviikko ei rajoitu toki pelkkään pyykinpesuun, vaan myös asukasrivejä siivotaan tällä viikolla oikein kunnolla. Asukkaille kerrotaan, että tällä viikolla ei ole lainkaan nimeämisiä, vaan kaikki asukkaat ovat häätöäänestyksessä. Ja toisin kuin normaalisti, tällä viikolla yleisö äänestää nimenomaan sitä asukasta, jonka haluaa ulos talosta.

Yleisö saa siis tällä viikolla äänestää kaikkia talossa tällä hetkellä olevaa 10 asukasta, ja ääniä ei anneta suosikille, vaan sille, kenet haluaa häädettävän. 
Viikon huipennuksesta on tulossa erityisen dramaattinen, sillä sunnuntaina 18.10. on luvassa tuplahäätö, jossa talosta häädetään kaksi eniten ääniä saanutta asukasta.

Jotta talon elämä järkkyisi vielä enemmän, tulee kahden häädetyn asukkaan tilalle taloon peräti neljä uutta asukasta! Uusia asukkaita tiisataan yleisölle jo pitkin viikkoa koostelähetyksissä, joissa heistä saadaan kuitenkin vain pieniä tiedonmurusia. Lopullisesti uudet asukkaat paljastetaan vasta ensi sunnuntaina, kun he astelevat taloon.

 

Vailla vakinaista asuntoa ry

- Vailla vakinaista asuntoa ry on vuonna 1986 asunnottomien itsensä perustama, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö.
Vva ry toimii kolmannella sektorilla asunnottomien edunvalvojana ja yhteistyössä kuntien, valtio ja järjestöjen kanssa varmistaa heikossa yhteiskunnallisessa asemassa olevien äänen kuulumisen päätöksenteossa.
- Järjestötoiminnan lisäksi Vva ry:n matalan kynnyksen palvelut: päiväkeskus Vepa,
yökeskus Kalkkers, Yökiitäjät, Liikkuva tuki, asumisneuvonta ja maahanmuuttajatyö, jotka auttavat kaikkia asunnottomia tai asunnottomuusuhan alla olevia kotipaikkakuntaan ja kuntoon katsomatta.
- Vva ry vastaa kahden pitkäaikaisasunnottomille suunnatun asumisyksikön toiminnasta.
Sällikodin ja Junailijankujan yksiköt on suunnattu asunnottomille, jotka tarvitsevat tukea asumiseensa. 
- Vva ry vastaa Suomen suurimman vuosittain järjestettävän sosiaali- ja terveysalan tempauksen, Asunnottomien yön järjestämisestä ja koordinoinnista. Asunnottomien yötä on vietetty vuodesta 2002 lähtien YK:n kansainvälisenä köyhyyden ja syrjäytymisen poistamiseen keskittyvänä päivänä. 

Emmy:

- Emmy on suomalainen merkkivaatteiden secondhand -verkkokauppa, joka myy asiakkaan puolesta laadukkaita merkkivaatteita ja tilittää tuotot asiakkaalle tai halutessa hyväntekeväisyyteen.
- Emmyn asiakaskunnasta suurin osa valitsee hyväntekeväisyyden niiden vaatteiden osalta, jotka eivät ole merkkinsä tai kuntonsa puolesta myyntiin sopivia, tai niissä tuotteissa, jotka syystä tai toisesta eivät löydä uutta kotia myyntiajan aikana. Asunnottomien yön lahjoituksessa olevat vaatteet ovat on siis näitä tuotteita.
- Emmyn henkilökunta käyttää 20% työajasta hyväntekeväisyyteen. Emmy toimittaa siis hyväntekeväisyyteen kymmeniätuhansia vaatteita.
www.emmy.fi  

5 faktaa:

1.    Vuonna 2019 Suomessa oli 4600 asunnotonta.
2.    Ulkona, porrashuoneissa ja ensisuojissa nukkui 740 ihmistä.
3.    Asunnottomista yli puolet on pääkaupunkiseudulla.
4.    Asunnottomista liki 70 % on ns. piiloasunnottomia eli he majailevat tilapäisesti läheistensä tai tuttaviensa luona.
5.    Asunnottomista 1190 on naisia, 850 nuoria (alle 25-vuotiaita), 1096 maahanmuuttajia, 264 perheitä ja pariskuntia, joissa on yhteensä 275 lasta.
 

Vain elämää -sarjan huikea suosio jatkuu – Ressu Redfordin päivä tavoitti miljoonayleisön!

10.10.2020 klo 10:30

Vain elämää on hurmannut katsojat jo heti ensimmäisistä jaksoista lähtien! Eilen perjantaina 9. lokakuuta nähty Ressu Redfordin päivä tavoitti lähes 1,3 miljoonaa suomalaista!

Hirvensalmelle Satulinnaan on kokoontunut jälleen huikea joukko suomalaisia artisteja. Ressu Redford, Jannika B, Reino Nordin, Arja Koriseva, STIG, Vesku Jokinen, Mariska sekä Herra Ylppö ovat hurmanneet kotikatsojat jo heti ensimmäisestä jaksosta lähtien.

11. Vain elämää -kauden artistien omat päivät starttasivat eilen perjantaina 9. lokakuuta Ressu Redfordin päivällä. Jakso tavoitti lähes 1,3 miljoonaa katsojaa (1 294 000), keskikatsojamäärän ollessa komeat 772 000. Luvuilla Vain elämää oli perjantai-illan ylivoimaisesti katsotuin ohjelma!

Vain elämää -kauden ensimmäinen jakso Saapuminen Satulinnaan nähtiin viime viikon perjantaina 2. lokakuuta. Jakso tavoitti upeat 945 000 katsojaa, keskikatsojamäärän ollessa 646 000.

Ensi viikon perjantaina 16. lokakuuta Satulinnassa vietetään Jannika B:n päivää. Päivän aikana Jannika B avautuu muille artisteille mm. omasta uupumuksestaan. Lavalle nousee kaikkien yllätykseksi myös bändi, joka ei ole keikkaillut yhdessä yli kahteenkymmeneen vuoteen.

Vain elämää perjantaisin kello 20 Nelosella ja Ruudussa.

(Lähde: Finnpanel oy, tv-mittaritutkimus 4+, AdEdge)

NENT Group ja Nelonen Media tuovat Huuhkajien UEFA Nations League -otteluita vapaasti katsottavaksi Neloselle ja Jimille!

7.10.2020 klo 13:15

NENT Group ja Nelonen Media tarjoavat Huuhkajien seuraavat viisi ottelua Nelosella ja Jimillä suomeksi selostettuina. Otteluita voi seurata suorana ja tallenteena myös Ruudusta. 

Jalkapallofaneja hemmotellaan syksyllä suorilla Huuhkajien matseilla Nelonen Median kanavilla! Ensimmäinen ottelu nähdään Jimillä jo ensi sunnuntaina, kun Suomi kohtaa UEFA Nations League -pelissä Bulgarian. Suomen Huuhkajat on tällä hetkellä Nations Leaguen lohkossaan toisena voitettuaan Irlannin ja hävittyään kotimatsissa Walesille.

Yhteensä luvassa on neljä UEFA Nations League -ottelua sekä A-maaottelu hallitsevaa maailmanmestaria Ranskaa vastaan. Otteluita esitetään Nelosella sekä Jimillä suorina ja suomeksi selostettuina. Jokainen ottelu tallenteineen on katsottavissa myös Ruudusta Ruutu+-tilauksella. 

Ensimmäisestä kahdesta ottelusta nähdään myös Viaplayn ennakkostudiot kokonaisuudessaan klo 18.00 alkaen. Studioisäntänä toimii Ville Klinga ja vieraina nähdään Pasi Rautiainen sekä Mika Kottila.

”Meillä on ollut ilo ja kunnia olla mukana Huuhkajien matkassa UEFA Nations Leaguen alusta alkaen. Viime vuonna koimme ennennäkemättömän futishuuman, joka huipentui Huuhkajien EM-kisapaikan varmistumiseen Helsingin marraskuisessa illassa. On mahtavaa päästä tarjoamaan Huuhkajien-otteluita Viaplayn viihdyttävine ja asiantuntevine studioineen nyt myös Nelosen kanavien kautta. Hienoja hetkiä luvassa kaikille katsojille”, sanoo NENT Groupin vastaava tuottaja Ville Klinga

”Historiallisen EM-kisapaikan varmistaneiden otteluiden jälkeen meillä on ilo lennättää Huuhkajat jälleen Nelosen kanaville ja Ruutuun. Jalkapallo elää poikkeusajan haasteista huolimatta nousukauttaan ja Huuhkajat ovat Veikkausliigan ja Kansallisen Liigan rinnalla kotimaisen futiksen lippulaivoja kanavillamme”, sanoo Nelonen Median liiketoimintajohtaja Kari Laakso.

UEFA Nations League -otteluohjelma Nelonen Median kanavilla
Su 11.10. klo 19.00 Suomi - Bulgaria, selostajana Mikko Innanen, Jim
Ke 14.10. klo 19.00 Suomi - Irlanti, selostajana Ville Kuusinen, Nelonen
Ke 11.11 klo 22.10 Ranska - Suomi (A-maaottelu)
Su 15.11. klo 21.45 Bulgaria - Suomi
Ke 18.11. klo 19.00 Wales - Suomi

Muiden otteluiden esityskanavat tarkentuvat myöhemmin. Huuhkajien ottelut sekä muut UEFA Nations League -ottelut studiolähetyksineen ovat nähtävissä myös V sport -kanavilla ja Viaplayssa. 

Kuopion Palloseuran superottelu nähdään tänä iltana suorana Jimillä ja Ruudussa!

1.10.2020 klo 13:30

Ilouutisia futisfaneille: Kuopion Palloseuran jännittävä karsintaottelu televisioidaan tänään suorana Jimillä! Panoksena on paikka Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen ja vastassa Romaniassa suurseura CFR Cluj.

KuPS taistelee tänään pääsystä UEFA Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen ja ottelua voi seurata suorana ja maksutta Jimiltä. Odotetussa huippumatsissa vastustajaksi asettuu romanialainen CFR Cluj. Lohkovaiheeseen pääsyn lisäksi ottelun voittaja kerää taskuunsa noin kolmen miljoonan euron palkintopotin. Ennen KuPS:ia Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen on selviytynyt suomalaisseuroista vain HJK vuonna 2014.

Ottelua voi seurata suorana myös Ruudusta Ruutu+-tilauksella.

1.10. CFR Cluj vs KuPS
Jimillä ja Ruudussa
Lähetys alkaa klo 18.20

Juffi Seponpoika on The Voice of Finland -voittaja 2020!

25.9.2020 klo 20:45

Nelosen yhdeksäs The Voice of Finland -kausi päättyi juuri huikeaan finaaliin, jossa voiton vei Toni Wirtasen ja Sipe Santapukin tiimin Juffi Seponpoika.

The Voice of Finlandin upea yhdeksäs tuotantokausi on tullut juuri päätökseensä! Perjantai-iltana Nelosella nähtiin uskomaton ja Logomon kattorakenteita vavisuttanut finaalilähetys, jonka päätteeksi juhlittiin Toni Wirtasen ja Sipe Santapukin tiimissä kilpailleen Juffi Seponpojan voittoa.

Lähetyksessä kuultiin kaikilta finalisteilta kaksi kappaletta. Juffi Seponpoika, 37, Porista esitti finaalissa omat versionsa kappaleista Brothers in Arms sekä I Will Always Love You.

Finaalissa vain yleisöäänet ratkaisivat, sillä tähtivalmentajilla ei ollut viimeisessä jaksossa enää äänivaltaa. Pistelaskussa yhteen laskettiin viikon aikana tulleet ennakkoäänet sekä lähetyksen aikana tulleet yleisöäänet

Neljänneksi ääntenlaskussa sijoittui Redraman tiimin Etni Khan, 42, Orivedeltä, joka sai 16,4 prosenttia äänistä. Kolmanneksi tuli Anna Puun joukkueesta Maritza Palmroth, 16, Alastarolta, jonka äänisaalis oli 22,7 prosenttia.

Lopuksi lavalla olivat enää Juha Tapion tiimin Henry Friman, 41, Orimattilasta sekä Toni Wirtasen ja Sipe Santapukin tiimin Juffi Seponpoika. Henry Friman sai äänistä 28 prosenttia ja Juffi Seponpoika 32,9 prosenttia. Juffi Seponpojan äänisaalis oli finaalin suurin, ja hän on tämän kauden The Voice of Finland -voittaja!
 

Ruudun alkuperäissarja Kummeli esittää: Kontio & Parmas valloittaa valkokankaat kokoillan elokuvassa!

22.9.2020 klo 08:30

Kummeli esittää: Kontio & Parmas -elokuva nähdään teattereissa syksyllä 2021! Kokoillan elokuvassa Valkeakoskea uhkaa suuri tuho, jota vastaan poliisiaseman tutut hahmot taistelevat, kukin parhaan kykynsä mukaan. Luvassa on taattua Kummeli-viihdettä suosikkinäyttelijöiden tähdittämänä. 

Ilouutisia Kummeli-faneille! Ruudun Kummeli esittää: Kontio & Parmas -alkuperäissarjaan perustuva elokuva saapuu teattereihin kautta maan syksyllä 2021. Elokuvassa nähdään kaikki sarjan rakastetut hahmot ja sarjalle tyypillinen Kummeli-henki on vahvasti läsnä.

Kummelin pojat ovat innoissaan tulevasta: ”Nyt laitetaan pitkä päätyyn ja painetaan perään”, he toteavat ja lupaavat puristaa mailojaan täysillä.

Kummeli esittää: Kontio & Parmas -elokuvan alussa legendaarinen vanhempi konstaapeli Otso Kontio (Heikki Silvennoinen) on viimein ripustanut virkamerkkinsä naulaan ja viettää lepposia eläkepäivä mökillään. Rauha rikkoutuu kuitenkin äkisti, kun vanha taistelupari Auni Parmas (Elsa Saisio) tuo järkyttäviä uutisia Valkeakoskea uhkaavasta suuresta tuhosta. 

”Mahtavaa päästä laajentamaan yhteistyötä Kummelien kanssa teattereihin. Luvassa on sarjan katsojat lumonnutta meininkiä ja rakastettuja hahmoja laajakankaalle sopivalla lisäkierteellä. Fanitkin tulevat varmasti olemaan tyytyväisiä”, kertoo elokuvan tuottaja Samuli Norhomaa Solar Republicilta.

Kummeli esittää: Kontio & Parmas -elokuvan ohjaa Aleksi Mäkelä ja tuottaa Solar Republic. Elokuvan on käsikirjoittanut Heikki Vihinen ja Heikki Silvennoinen. Rooleissa nähdään mm. Heikki Silvennoinen, Elsa Saisio, Timo Kahilainen, Heikki Vihinen, Heikki Hela, Mari Perankoski, Ylermi Rajamaa, Linda Wiklund, Ilkka Heiskanen, Kaisa Hela, Arja Koriseva ja Ernest Lawson

"Viimeisimmästä Kummeli-leffasta on vierähtänyt tovi ja on mahtavaa saada Suomen hauskin ryhmä isolle kankaalle. Leffaan voivat löytää niin Kummeli-fanit kuin Kontio & Parmas -sarjan katsojat ja leffa toimii myös heille, jotka eivät ole sarjaa seuranneet. Kun ohjaajaksi saatiin vielä Aleksi Mäkelä, on hitin ainekset kasassa", kertoo Nelonen Median kotimaisen elokuvan päällikkö Antti Luusuaniemi.

Nelonen Medialla on pitkä historia kotimaisten elokuvien rahoittajana, esittäjänä ja markkinoijana. Keväällä 2019 Nelonen Media kertoi käynnistävänsä elokuvien levityksen osana Nelonen Median televisiotoimintaa. Satsaamalla elokuvalevitykseen Nelonen Media tuo jatkossa suosituimmat kotimaiset elokuvat esitettäväksi television ja Ruudun lisäksi myös elokuvateattereihin.

Nelonen Median elokuvista tänä vuonna valkokankaille saapuvat Syke-elokuva sekä koko perheen elokuva Pertsa ja Kilu. Alkuvuodesta 2021 ensi-illan saa eturivin tähtiä vilisevä Vinski ja näkymättömyyspulveri. Kummeli esittää: Kontio & Parmas -elokuva nähdään teattereissa syksyllä 2021.