Media ja bloggaajat, tervetuloa Nelonen Median pressisivulle!

 

Pressisivustoltamme löydät Nelonen Median kanavia ja ohjelmistoa koskevat tärkeimmät tiedot ja tiedotteet.

Muistathan, että tarjolla olevia pressikuvia saa käyttää vain ohjelmaan liittyvän uutisen, blogi- tai somepostauksen yhteydessä. Mainitse kuvakrediiteissä kuvaajan nimi ja/tai Nelonen Media.

Alta löydät tärkeimmät tiedotteemme sekä muita hyödyllisiä linkkejä!

Tervetuloa tekemään kanssamme Suomen suurimpia tv-ilmiöitä!

 

Nelonen Median PR & Press -asiat: tiedotus@nelonenmedia.fi

Arvostettu The Masters nähdään jälleen yksinoikeudella Ruudussa!

11.3.2020 klo 10:45

Golfin tunnetuimpiin turnauksiin lukeutuva The Masters nähdään jälleen suorana Ruudussa 9.–12. huhtikuuta. Turnauksen lisäksi Ruutu esittää 8. huhtikuuta pelattavan leikkimielisen Par 3 -kilpailun. Ruutu tarjoaa turnauksen yksinoikeudella Suomessa kertamaksullisena tapahtumana (Pay-Per-View). The Mastersin ostaneet saavat katseluoikeuden myös US Open -turnaukseen. 

Odotettu The Masters nähdään jälleen yksinoikeudella Ruudussa. Major-turnaukset aloittava nelipäiväinen kilpailu näytetään kokonaisuudessaan suorina lähetyksinä 8.–12. huhtikuuta. Lähetysten selostajina toimivat Teemu Tyry ja Antti Vaalas. Lähetykset ovat Ruudussa tarjolla myös alkuperäisellä, englanninkielisellä selostuksella.

The Masters pelataan kuuluisalla Augusta Nationalin kentällä. Viime vuonna turnaus päättyi yllätykseen, kun Tiger Woods nousi The Mastersin voittoon viidennen kerran, 14 vuoden tauon jälkeen. Woods on tänäkin vuonna yksi ennakkosuosikeista, sillä hän on voittanut turnauksen kaksi kertaa peräkkäin jo vuosina 2001 ja 2002. Vihreää voittajan takkia havittelevat Woodsin lisäksi muun muassa maailmanlistan ykkönen Rory McIlroy sekä häntä seuraavat Jon Rahm ja Brooks Koepka. Nelipäiväinen voittotaistelu huipentuu yleensä vasta sunnuntain haastavalla takaysillä, joten voittajaa on vaikea ennustaa etukäteen.

Turnauksen lisäksi Ruutu esittää suorana keskiviikkona 8. huhtikuuta pelattavan leikkimielisen Par 3 -kilpailun, jossa caddieina nähdään esimerkiksi golffareiden lapsia tai julkisuuden henkilöitä.

The Masters nähdään Ruudussa erillisenä kertamaksullisena tapahtumana (Pay-Per-View), eikä se sisälly Ruutu+-tilaukseen. The Mastersin ostaneet saavat katseluoikeuden myös 18.–21.6.2020 pelattavaan US Open -turnaukseen. Suorien lähetysten lisäksi ostajilla on katseluoikeus turnausten tallenteisiin 14 vuorokauden ajaksi.

The Mastersin katseluoikeuden voi ostaa Ruudusta 25.3. alkaen 29,95 euron hintaan osoitteesta: www.ruutu.fi/ohjelmat/golf

The Mastersin suorien lähetysten aikataulu Ruudussa:

Keskiviikko 8.4. klo 22.00
Par 3 Contest
Selostajana: Teemu Tyry

Torstai 9.4. klo 22.00
1. kierros
Selostajana: Antti Vaalas

Perjantai 10.4. klo 22.00
2. kierros
Selostajana: Teemu Tyry

Lauantai 11.4. klo 22.00
3. kierros
Selostajana: Antti Vaalas

Sunnuntai 12.4. klo 21.00
4. kierros
Selostajana: Teemu Tyry

Lähetyksissä kuullaan lisäksi asiantuntijavieraita, jotka ilmoitetaan myöhemmin.

Rikkaat ja rahattomat alkaa! Toivo Sukari: ”Nyt on masentava köyhän viikko, ja on elettävä pienellä rahalla. Porvarielämää ei voita mikään!"

11.3.2020 klo 12:45

Nelosen uudessa Rikkaat ja rahattomat -sarjassa kahdesta eri varallisuusluokasta tulevat perheet vaihtavat elämiä viikoksi. Luvassa on seikkailu, jossa viikkobudjetti, kodit ja elämäntyylit vaihdetaan päikseen. Rikkaat ja rahattomat esittelee yhteensä kaksikymmentä perhettä, joista toisilla on hyvin pieni viikkobudjetti ja toisilla budjetti voi yltää jopa tuhansiin euroihin.

Rikkaat ja rahattomat -sarjan ensimmäisessä jaksossa taiteilijapariskunta Fanni Maliniemi sekä Jussi Jääskeläinen yhdessä 2-vuotiaan poikansa kanssa vaihtavat viikoksi elämänsä business-miljonääri Toivo Sukarin sekä hänen vaimonsa Nadjan kanssa. Fanni ja Jussi elävät arjessa säästeliäästi, sillä kolmihenkisen perheen viikkobudjetti on 110 euroa. Fanni työskentelee taiteilijana ja Jussi on työtön.

”Olisi ihana pystyä maksamaan laskut ja ostaa kaupasta aina sitä ruokaa, mitä tekee mieli. Rahaa joutuu ajattelemaan paljon enemmän kuin toivoisi”, Fanni kertoo.

Toivo ja Nadja Sukarin arki on hyvin erilaista, heidän ei tarvitse miettiä rahaa.

”Kun mennään ruokakauppaan, me ei katsota yhtään hintaa vaan sitä, mikä on hyvää ja mitä me halutaan. Sitä ruokaa me ostetaan”, Toivo ja Nadja Sukari kertovat.

”Asuntoja meillä on monta. Täällä Turussa asutaan tällä hetkellä eniten, sitten on Kustavin kesäpaikka ja seuraava asunto on Espanjassa. Me ollaan aina matkalla, ei koskaan kotona", kertoo Toivo.

Sukareille on tärkeää, että myös kotien välillä päästään liikkumaan laadukkaasti. Sukarit ajavat 200 000 euroa maksavalla autolla. Saman verran maksaa Fannin ja Jussin asunto. Kun pariskunnat pääsevät asettumaan toistensa koteihin, ovat Fanni ja Jussi haltioituneita Sukarien hulppeasta asunnosta.

Asunnon suurista ikkunoista avautuu huikea merimaisema, keskellä asuntoa sijaitsee tyylikäs takka, makuuhuoneen täyttää suuri vuode ja parvekkeelta löytyy poreallas.

”Mä olen jo heti kotiutunut tänne. Nautin suuresti tällaisesta ylellisyydestä!” Fanni kertoo hymyssä suin.

Toisella puolella Turkua Toivo ja Nadja tutustuvat uuteen kotiinsa varoen ja tunnustellen.

”Ensivaikutelma on positiivinen. Kodissa on lämmin henki ja sen aistii. Sänky olisi kyllä vaihdon tarpeessa. Se on liian pehmeä, jopa epäterveellinen. Rakastelu on vähän huonoa pehmoisessa sängyssä”, analysoi Toivo.

Sukarit ovat jättäneen luksuskotinsa pöydälle rahat, jotka heillä on normaalisti käytettävissään viikon aikana.

”Siis onko tämä viikkobudjetti?” hämmästelee Fanni.

”2 200 euroa! Ihan käsittämätön!” nauraa Jussi epäuskoisena.

Myös Sukarit tutkivat omaa viikkobudjettiaan hämmennyksen vallassa.

"Onko tämä viikon raha?” hämmästelee Nadja.

”Eihän me saada kuin viikon marjat tuolla”, hämmästelee Toivo 110 euron viikkobudjettia.

Sukareiden kodissa erikoistilanteissa keittiössä häärii oma kokki ja nyt tästä ylellisyydestä pääsevät nauttimaan myös Fanni ja Jussi.

Kun on liikunnan aika, pariskunta pääsee jumppaamaan Sukarien oman kuntovalmentajan opastuksella. Toisella puolella Turkua henkilökohtaisista kokeista tai kuntosalilla käymisestä ei ole tietoakaan.

”Kyllä molemmilla on stressikäyrä noussut. Se on totta”, Toivo sanoo.

”Ei porvarielämää voita mikään! Kyllä se raha on oikeasti tärkeätä. Ei tarvitse laskea. Sitä voi ostaa mitä haluaa, mennä mihin haluaa”, Toivo jatkaa

Viikon kuluttua pariskuntien on aika palata takaisin omiin koteihinsa. Nadja Sukari on niin huojentunut kotiin paluustaan, että purskahtaa itkuun. Pariskuntien on myös aika tavata toisensa.
 
"Tänään, kun me kohdattiin kasvokkain, niin se oli mulle paras hetki", kertoo Sukari tyytyväisenä Fannin ja Jussin tapaamisesta.

”Kyllä tämän elämän pitäisi olla vähän tasa-arvoisempi. Tuntuu pahalta, että kun on perhe ja pieni lapsi ja sitten pitää aina miettiä kaikkea ja mitä ruokaa ostetaan, niin kyllä tämä maailma on niin epäoikeudenmukainen paikka", Toivo Sukari sanoo.

Rikkaat ja rahattomat Nelosella ja Ruudussa 18.3. alkaen kello 20.

Lapsi tuntemattoman kanssa -osallistujien ensimmäinen vauva on jo syntynyt! Starttijaksossa puhutaan avoimesti kipeästä lapsettomuudesta

6.3.2020 klo 10:15

Odotettu ja keskustelua herättänyt Lapsi tuntemattoman kanssa alkaa Nelosella ja Ruudussa maanantaina 16.3. klo 20.

Nelosen uusi Lapsi tuntemattoman kanssa -ohjelma on dokumentaarinen realitysarja, jossa seurataan 25–45 -vuotiaiden sinkkujen ja lapsettomien naisten ja miesten yritystä saada oma lapsi toisen samassa tilanteessa olevan kanssa. Ohjelman luotsaa Jenni Alexandrova.

Maanantaina 16.3. starttaavan sarjan ensimmäisessä jaksossa joukko toisilleen tuntemattomia lapsesta haaveilevia kohtaa toisensa asiantuntijoiden johdattamana Suomen ensimmäisellä kumppanuusvanhemmuusleirillä. Leirillä ohjelman asiantuntijat eivät parita ketään lapsentekoon, vaan vanhemmuudesta haaveilevat sinkut tutustuvat itse toisiinsa muutaman päivän ajan ja mahdollisesti löytävät oikean kumppanin, jonka kanssa arvot ja toiveet osuvat yksiin ja lasta lähdetään yrittämään.

Ensimmäisessä jaksossa vanhemmuudesta haaveilevat esittäytyvät toisilleen ja kertovat omasta lapsihaaveestaan. Vanhemmuus ja oma lapsi on ollut kaikille elämänmittainen unelma, mutta syystä tai toisesta oikeaa kumppania ei ole tullut vastaan.
Leiriläiset ovat kukin saaneet tehtäväksi tuoda mukanaan lahjan, jonka haluaisi antaa tulevalle lapselleen. 

Kuopiolainen Hanna on kirjoittanut lapselleen kirjeen.
"Mä kirjoitin kirjeen lapselleni, aarteelleni. En lue tätä, koska tämä on hänelle, mutta tässä on mun ajatuksia siitä miten olen häntä halunnut ja toivonut. Tässä on myös muutamia elämänohjeita, joihin haluaisin, että lapsi voisi aina palata. Siellä lukee muun muassa, että älä elämää pelkää, elä rohkeasti ja ole kiitollinen jokaisena aamuna kun saat herätä, koska uusi päivä on paras lahja mitä me voidaan elämässä saada".

Ensimmäisessä jaksossa nähtävällä kumppanuusvanhemmuusleirillä on mukana yksitoista vanhemmuudesta haaveilevaa, mutta kaikki heistä eivät leiriltä löydä etsimäänsä. Sarjan edetessä keskitytään noin kuuteen ydinhenkilöön, joiden matka vanhemmuuteen saa leiriltä tuulta alleen. Vaikka kaikkien leirille lähtevien tarina ei ohjelmassa jatku, niin osan toiveet toteutuvat ja sarjassa tullaan näkemään vauvaonnea. Sarjaan osallistuneiden sinkkujen ensimmäinen vauva on jo syntynyt, ja syntymä nähdään kauden aikana.

Leirin jälkeen, kun sopiva kumppani on löydetty, pareilla on edessään vielä paljon työtä ja monta isoa päätöstä. Kumpi on lähivanhempi? Miten lapsen aika jaetaan vanhempien kesken? Kumman sukunimen lapsi saa? Miten toimitaan ristiriitatilanteissa? Myöskään raskaaksi tuleminen ei ole itsestäänselvyys. Sarjassa nähdään paljon päähenkilöiden itsensä kuvaamaa materiaalia matkalla vanhemmaksi. 

Kumppanuusvanhemmuutta harkitsevien apuna matkalla toimivat ohjelman asiantuntijat psykologi Kalle Partanen, kumppanuusvanhemmuuden asiantuntija, psykoterapeutti Kaisa Niittynen sekä perhe- ja lapsioikeuden asiantuntija, asianajaja Marja Välilä. He toimivat päähenkilöiden tukena koko prosessin ajan, leiriltä vauva-arkeen saakka.

Heidän matkaansa vanhemmuuteen ohjelmassa keskitytään
 

Riina, 30, Lohja
Laboratoriohoitaja

Aikuisbalettia harrastava Riina on haaveillut lapsesta aina ja hän haluaisi olla nuori äiti.
Parisuhdetta, jossa lapsi saada, ei kuitenkaan ole löytynyt. Aktiivisena ihmisenä hän haluaa lapselleen toisen läsnä olevan vanhemman, minkä kumppanuusvanhemmuus tarjoaa.
Riina on kokeilunhaluinen, rakastaa matkustelua ja uusiin ihmisiin tutustumista. Myös lapsensa hän haluaa kokeilevan erilaisia asioita, muunmuassa balettia ja teatteria. Riina arvostaa avoimuutta ja rehellisyyttä ihmissuhteissa ja pitää niitä tärkeinä lähtökohtina myös kumppanuusvanhemmuudessa.
“Koin 25-vuotiaana kriisin, kun yhtäkkiä tajusin, etten ollut vielä äiti. Olen aina halunnut saada lapseni nuorena.”

 

Marco, 24, Helsinki
Elintarvikeliikkeen vuoropäällikkö

Marco on nopearytminen ja avoin nuorimies, joka kaipaa elämäänsä pysyvyyttä. Hän toivoo saavansa lapsen nuorena - ei vasta, kun on 40-vuotias. Marco etsii kumppanuusvanhempaa, joka olisi loppuelämän ystävä ja jonka kanssa lasta voisi kasvattaa perheenä.
Marcolla on lämpimiä ja hyviä muistoja omasta lapsuudestaan. Hän haaveilee, että jonakin päivänä voisi luoda omalle lapselle samanlaisia muistoja ja kokea ne itse vanhempana. Marco haluaa olla esimerkki muille nuorille aikuisille, että teitä vanhemmuuteen on monenlaisia.
“Olen homoseksuaali ja sinkku. Tämä on ainoa tapa minulle saada lapsi. Kohdunvuokraus Yhdysvalloista on kallista eikä tunnu oikealta.”

Hanna, 39, Kuopio
Sosiaalialan ohjaaja

Hanna on 39-vuotias rempseä sinkku, joka on parikymppisestä saakka toivonut olevansa äiti. Vuodet ovat kuitenkin vierineet eikä haave äitiydestä ole vielä toteutunut. Nyt hänellä on viimeiset hetket edetä tai muuten unelma on haudattava.
Hanna haaveilee siitä, että hän jakaa kasvatusvastuun toisen aikuisen kanssa. Hän toivoo, että löytäisi ihmisen, jonka kanssa kumppanuusvanhemmuus olisi kuin hyvä ihmissuhde: avoin ja rehellinen. Hanna on pohtinut eri tapoja tulla äidiksi: hänelle myös itsellinen äitiys on yksi vaihtoehto, mutta hän ensisijaisesti toivoo, että rinnalla olisi joku, jonka kanssa yhdessä kasvattaa lasta. Siksi kumppanuusvanhemmuus olisi unelma vaihtoehto.
“Huomasin, että oon 39 v. vaikka mieli on 20-v. Olen aina kuvitellut olevani suurperheen äiti. Sitten vaan ei ole prinssiä löytynyt. Mul on oikeus lapseen, vaikkei ole parisuhdetta. Mä haluan olla äiti. Haluan tietää mitä on äidin ja lapsen välinen rakkaus.“

 

Ari, 43, Tallinna
Kokki, koulutettu hieroja

Nauravainen Ari kantaa sisällään suurta surua lapsettomuudesta. Nuorempana hän näki itsensä kolmen lapsen isänä, mutta nyt olisi onnellinen jos saisi edes yhden lapsen. Arin elämässä on tapahtunut viime vuosina paljon muutoksia ja nyt Ari aloittaa uutta elämää Tallinnassa. Hän on ultrajuoksija, joka ei koskaan pysy paikallaan vaan on aina menossa.
Ari toivoo myös kumppanuusvanhemmalta terveellisiä elämäntapoja. Ari on helposti lähestyttävä persoona, jolta löytyy myös temperamenttinen puoli.
“Lapsettomuus kirpaisee erityisesti silloin, kun näkee muita isiä ja lapsiperheitä.”

 

Krista, 29, Helsinki
Ohjaaja mielenterveyskuntoutujien yksikössä

Krista on haaveillut äidiksi tulemisesta nuoresta saakka. Tämä unelma ei ole kuitenkaan toteutunut hänen aikaisemmissa parisuhteissaan. Nyt Krista kokee, ettei halua enää tuhlata aikaa “sen oikean” etsimiseen.
Julkisuudessakin puhuttu “deittiuupumus” on tuttua myös Kristalle - jossakin vaiheessa treffeillä käyminen alkoi tuntua työltä. Krista uskoo, että kumppanuusvanhemmuus on hänelle oikea tapa edetä oman lapsiunelmansa kanssa. Parisuhde voi tulla sitten myöhemmin.
“Haaveilen enemmän vanhemmuudesta kuin parisuhteesta”.

 

Thomas, 29, Rovaniemi
Viestintäasiantuntija (opintovapaalla), opiskelija

Thomaksella on vahva haave isyydestä ja hän onkin pitkään pohtinut eri vaihtoehtoja hankkia lapsi. Kumppanuusvanhemmuuden hän kokee olevan hänen harvoista vaihtoehdoistaan paras niin hänen itsensä, lapsen kuin sopivan kumppanuusvanhemmankin kannalta. Luonnossa viihtyvä Thomas on harkitseva ja pyrkii avoimeen sekä vastavuoroiseen keskusteluun. Hän haluaa löytää sopivan kumppanuusvanhemman, jonka kanssa toteuttaa haaveensa ja kasvattaa yhteistä lasta. 
Vanhemmuudessa Thomakselle tärkeää on aito läsnäolo. Matka kohti kumppanuusvanhemmuusleiriä on Thomakselle iso, konkreettinen askel lähemmäksi vanhemmuutta.
“Olen monesti joutunut miettimään, tuleekohan minusta koskaan isää, kun mahdollisuudet tilanteessani ovat niin pienet. Toivoisin kovasti saavani lapsen vielä ollessani nuori aikuinen.”
 

Mistä on kyse?

- Maailmalla yleistyvä co-parenting eli kumppanuusvanhemmuus tarkoittaa, että lasta toivovat sopivat keskenään lapsen hankkimisesta ja kasvattamisesta, mutta eivät lähtökohtaisesti asu yhdessä tai ole keskenään rakkaussuhteessa.

- Kumppanuusvanhempien suhde ei ole rakkaussuhde, mutta ei tavallinen kaverisuhdekaan. Kukin pareista määrittelee itse, millaisen siteen solmivat toisiinsa.

- "Kumppanuusvanhemmuudessa korostuu se, että lapsihan ei tarvitse sitä vanhempien välistä parisuhdetta, vaan lapsi tarvitsee vanhemmat, jotka rakastavat häntä ja haluavat tarjota lapselle parhaan mahdollisen elämän", perhe- ja lapsioikeuden asiantuntija, asianajaja Marja Välilä tiivistää ensimmäisessä jaksossa.

- Ohjelman tuotantoprosessi on ollut pitkä. Kahden vuoden aikana kuvattu realitysarja seuraa päähenkilöitä heidän poikkeuksellisella matkallaan vanhemmiksi. Jokaisen matkalle mahtuu yritystä, kipeitä pettymyksiä ja onnenhetkiä.

- Ohjelma perustuu israelilaisen Gil Formatsin formaattiin Pregnant & Platonic, josta myös BBC on tuottanut oman versionsa.

- Lapsi tuntemattoman kanssa alkaa Nelosella ja Ruudussa maanantaina 16.3. klo 20.

Anna Puun piharemontti avaa Huvila & Huussi -kauden – ”Olisi ihanaa, jos osaisin rentoutua täällä"

4.3.2020 klo 10:45

Huvila & Huussin uusi kausi alkaa maanantaina 16. maaliskuuta, ja kevään aikana muutoskohteina ovat useamman julkkiksen kesäpaikat. Kauden avaa Anna Puu, jonka siirtolapuutarhapalsta saa kokonaan uuden ilmeen.

Uudella Huvila & Huussi -kaudella kesämökeistä loihditaan uskomattomia lomaparatiiseja! Ellen Jokikunnas yllätetään täysin uusilla piharakennuksilla, ja Kari Hotakaisen rintamamiestalon pihapiiri uusitaan perusteellisesti. Laura Lepistön sekä Tinni Wikströmin vanhempien kesämökit päivitetään tähän päivään.

Anna Puun unelmien kesäpaikka löytyy siirtolapuutarhapalstalta, jonka Anna omistaa yhdessä avomiehensä Jukka Immosen kanssa. Anna käy puutarhassaan pari kertaa viikossa, ja kertoo puutarhanhoidon olevan hänelle erinomainen tapa poistaa stressiä. Anna uskoo, että jos puitteet puutarhassa olisivat paremmat, niin perhe viettäisi mökillään varmasti vieläkin enemmän aikaa.

”Olisi ihanaa, jos mä osaisin rentoutua täällä. Mä en pysty olemaan tuolla pihalla istuen ja nauttien auringon paisteesta, koska mä huomaan heti silmänurkasta, että mun pitää hoitaa joku asia kuntoon”, Anna kertoo.

Puutarha on runsas, rönsyilevä ja rehevä, ja Anna toivoisi sinne selkeitä kulkuväyliä.

Anna haluaisi päästä eroon myös puutarhan epämääräisyydestä, sen ohdakkeista ja koiranputkista, jotka ovat valloittaneet koko pihan. Ennen kaikkea Anna toivoisi pihalleen jäsenneltyä kauneutta.

”Rappio vähemmälle ja romantiikkaa enemmän?” Huvila & Huussin uusi maisemasuunnittelija Kati Jukarainen täsmentää toiveita.

”Tässä näkyy tää meikäläisen ongelma, ei oo polkuja, mitä pitkin kävellä ilman, että joudut ensin raivaamaan tiesi sisään”, Anna esittelee siirtolapuutarhansa haasteita.

"Annan siirtolapuutarha on tosi viehättävä jo tällaisenaan. Se on rappioromanttinen, kaikkea on paljon. Piha rönsyilee, ja se on villi. Tämä on ollut paikka, jota on rakastettu jo vuosia", ihastelee maisemasuunnittelija Kati.

"Mulle ei oo helppo tehtävä antaa jonkun toisen ihmisen toteuttaa tätä pihaa, mutta kyllä mulle tuli sellainen tunne, että Kati ymmärsi, mitä kaipaan!” Anna sanoo.

Kun Anna pitkän odotuksen jälkeen pääsee takaisin puutarhaansa ja näkee muutoksen, ei hän tahdo saada liikutukseltaan sanaa suustaan.

”Te ootte maalanneet mun mökin!” hän saa sanottua.

”Tää on ihan mun näköinen. Täysin! Mä en ikimaailmassa, siis koskaan olisi itse osannut tehdä tällaista pihaa. Tää on enemmän kuin unelma! Tämä on puutarhurin puutarha!” Anna sanoo onnellisena.

Kun Anna pitkän odotuksen jälkeen pääsee takaisin puutarhaansa ja näkee muutoksen, ei hän tahdo saada liikutukseltaan sanaa suustaan.

”Te ootte maalanneet mun mökin!” hän saa sanottua.

”Tää on ihan mun näköinen. Täysin! Mä en ikimaailmassa, siis koskaan olisi itse osannut tehdä tällaista pihaa. Tää on enemmän kuin unelma! Tämä on puutarhurin puutarha!” Anna sanoo onnellisena.

Huvilan & Huussin uudella kaudella sisäkohteista vastaa supersuosittu sisustusarkkitehti Mikko Vesanen. Uutena kasvona ohjelmassa nähdään maisemasuunnittelija Kati Jukarainen, joka vastaa kauden pihakohteista. Yhdessä Katin ja Mikon kanssa kohteita uudistavat remonttikoordinaattori Vilja Schepel, urakoitsija Heikki Tolonen sekä pihaurakoitsijat Jani Kärkkäinen ja Teemu Luostarinen.

 

 

 

JULKISTUS: Tässä ovat uudet Temptation Island Suomi -parit!

26.2.2020 klo 11:00

Suorastaan kulttimaisen suosion saavuttaneessa Temptation Island Suomessa aivan tavalliset pariskunnat laittavat parisuhteensa todelliseen painetestiin, kun heidät erotetaan toisistaan ja kuvioon astuu toinen toistaan kuumempia viettelijäsinkkuja.

Temptation Island Suomen 7. kauden pariskuntia yhdistää vankka usko omaan parisuhteeseen. Mukana on urheilun yhdistämä fitness-pari, jopa sairaalloisesta mustasukkaisuudesta kärsinyt pari, Temptation Islandissa aiemmin sinkkuina ollut pari sekä 11 vuoden ikäeron jakava pariskunta.

Tällä kaudella ohjelmaan on luvassa myös pieniä uudistuksia. Ennennäkemätön käänne on mm. se, kun kesken kaiken resortteja vaihdetaan päittäin ja parit joutuvat asumaan samoihin huoneisiin, joissa ovat videoiden välityksellä nähneet kenties omat puolisonsa tekemässä kiellettyjä asioita.

Temptation Island Suomi -juontaja ja ohjelman armoitettu grillimestari Sami Kuronen lupaa, että Temptation Islandin tenho ei haalistu seitsemännelläkään kaudella.

"Moni saattoi viime kauden päätteeksi pohtia voiko tuollaisen papaijaähkyn jälkeen mikään enää yllättää? Tempparit voi! Seitsemäs kausi onnistuu tarjoamaan Tempparimittapuullakin ennennäkemättömiä juonenkäänteitä. Lisäksi tunteet nousevat entistä väkevämmin pintaan ja iltanuotioilla kyyneleet ovat herkässä. Tilanteet kehittyvät varsin koukuttavalla tavalla!", Kuronen kuvailee.

Tälläkin kaudella luvassa on myös aina torstai-jaksojen perään nähtävä puolen tunnin Temptation Island Suomi Extra -ohjelma, jossa Sami Kurosen ja Harri Moision johdolla puidaan ohjelman käänteitä, ilmiöitä ja päästään syventämään iltanuotiotunnelmia vaihtuvien vierailijoiden kanssa.

Mira, 25, ja Valto, 26, Lahti

Keskusvastaavana liikuntakeskuksessa työskentelevä Mira ja personal trainer Valto ovat olleet
yhdessä kolme ja puoli vuotta. Parin tarina alkoi, kun Mira päätti lähestyä vanhaa matchiään Tinderissä. Mira avasi keskustelun vitsillä mikä ei auennut Valtolle, ja keskustelu meinasi tyrehtyä alkuunsa.
Valto kuitenkin muisti nähneensä Miran kuntosalilla, erityisesti siksi, että Miran näyttävä selkätatuointi oli jäänyt Valtolle mieleen. Ensimmäiset treffinsä pari sopikin kuntosalille.

Molemmat treenaavat määrätietoisesti ja kilpailevat fitnessurheilun parissa.
Vaikka pari löysi toisistaan paljon yhteistä, meinasi suhde jäädä kesäromanssiksi, koska he asuivat alkuun eri kaupungeissa.

Ensimmäiset puoli vuotta Mira ja Valto pitivät yllä kaukosuhdetta, ja onnea varjosti ajoittainen mustasukkaisuus. Yhteenmuutto Lahteen sinetöi yhteisen taipaleen.
Yhteenmuuton myötä pari onkin karsinut lähipiiristään kaikki vastakkaista sukupuolta olevat ystävät. Mira ja Valto viettävät lähes kaiken vapaa-ajan yhdessä, eikä mustasukkaisuudelle ole enää ollut sijaa.

Nyt kolme vuotta yhdessä asuttuaan pari elää seesteistä arkea, johon kuuluu töitä, treeniä, kilpailuja ja sopivassa suhteessa sohvalla löhöilyä leffoista ja toisen kainalosta nauttien. Parisuhde tuntuu molemmista melkein liian helpolta ja hyvältä.
”Meidän parisuhde on vähän niin kuin muurahaispesä, ja nyt me tökitään sitä ja katsotaan mitä tapahtuu”, Mira summaa.

Katso Miran ja Valton esittelyvideo täällä.
 

Emilia, 25, ja Valdemar "Wallu", 24, Helsinki

Myyjänä työskentelevä Emilia ja asentajana työskentelevä Wallu ovat tuttuja Temptation Islandin neljänneltä kaudelta. Molemmat osallistuivat ohjelmaan sinkkuina. Kun kuvaukset oli saatu päätökseen, kaksi sinkkua tapasi toisensa, ja Emilia vei jalat alta Wallulta. Wallu päätti pistää peliin kaikkensa ja hurmata Emilian hinnalla millä hyvänsä. Emilia ei alkuun lämmennyt ajatukselle, mutta Wallun sinnikkyys ja päättäväisyys lopulta palkittiin.

Parin yhteinen taival ei ole ollut helppo. Alkuhuuman laannuttua alkoivat vaikeudet, ja viimeisen vuoden aikana pari on ehtinyt erota jo niin monta kertaa, etteivät he itsekään pysy laskuissa.
Vakiintuneeksi sykliksi on muodostunut ero noin neljän kuukauden välein. Erot ovat kuitenkin jääneet lyhyiksi, muutamasta tunnista maksimissaan viikkoon.
Parisuhteen ongelmat liittyvät luottamuksen puutteeseen. Wallu on pettänyt Emilian luottamuksen naisseikkailuillaan ja salailullaan, ja sen palauttaminen on ollut useista yrityksistä huolimatta haastavaa.

"Sillon alkuvaiheessa rupesin epäilemään, että sillä on joku toinen. Vasta vuoden päästä sain varmistuksen, että sillä on ollut toisia. Nykyään kun se sanoo, että se rakastaa mua tai tulee jostain ja vakuuttaa ettei ole tehnyt mitään, niin aina kyseenalaistan sen," Emilia kertoo.

Jokin selittämätön kuitenkin vetää paria yhteen aina uudelleen ja uudelleen, ja haasteista huolimatta pari kokee, etteivät he osaa olla ilman toista.

Pari lähtee saarelle tavoitteenaan löytää luottamus takaisin suhteeseen ja keinoja kommunikointiin, jotta he pystyisivät oikeasti selvittämään erimielisyytensä jatkossa.
Molemmat kokevat, että matka on viimeinen oljenkorsi; tämän jälkeen pari joko panostaa parisuhteeseensa täysillä ja pysyy yhdessä, tai sitten edessä on ero, viimeisen kerran.

Katso Emilian ja Wallun esittelyvideo täällä.

Pinja, 20, ja Kalle, 31, Juankoski

Juankoskelaiset Pinja ja Kalle tekevät kaiken yhdessä. Kalle pyörittää kahta yritystä, ja Pinja työskentelee Kallen kanssa molemmissa. Marja- ja kukkabisnes pitää parin kiireisenä kesäkaudella, ja ympäri vuoden pari pyörittää hotelli- ja ravintolayritystä. Työn ulkopuolelle jää hieman vähemmän aikaa, mutta senkin pari viettää yhdessä. Kalle ajaa harrastuksena rallia, ja Pinja kartturoi. Lomat pari viettää yhdessä, ja he myös asuvat yhdessä, joskin vielä toistaiseksi epävirallisesti.

Pari kohtasi toisensa ensimmäisen kerran Pinjan ollessa juhlimassa 18-vuotissynttäreitään baarissa. Pinjan silmät nauliintuivat vaaleatukkaiseen mieheen, ja itselleenkin tuntemattomasta syystä Pinja totesi nähneensä juuri tulevan miehensä. Ajatus ei konkretisoitunut vielä ensimmäisellä kerralla, vaan vaadittiin vielä muutama sattumanvarainen kohtaaminen, ennen kuin pari pääsi tutustumaan toisiinsa.
Vaikka kontakti ei heti ensimmäisellä kerralla muodostunutkaan, molemmat ovat sitä mieltä, että ihastuminen toiseen tapahtui ensisilmäyksellä.

Nyt kaksi vuotta yhdessä ollut pari lähtee saarelle hakemaan ikävän tunnetta ja pientä välimatkaa toiseen. Suhde on muuten täysin kunnossa, mutta pari viettää kaiken aikansa niin tiiviisti yhdessä, että välillä toisen naama alkaa jo ärsyttää.
Pari heittäytyy tilanteeseen, jossa heillä ei kerta kaikkiaan ole mitään mahdollisuuksia ottaa yhteyttä toiseen, vaan molempien on pärjättävä omillaan.

Pinjaa 11 vuotta vanhempi Kalle miettii saarelle lähtiessä mm. sitä, löytääkö Pinja jonkun häntä nuoremman.
"Pahin pelko on tietysti se, että joku vieras puutarhuri pääsee istuttamaan tulppaania Pinjan vakoon".

Katso Pinjan ja Kallen esittelyvideo täällä.

Mathilda "Mattu", 22, ja Jarkko "Jape", 22, Helsinki

Henkilökohtaisena avustajana työskentelevä Mattu ja kunnossapitoasentaja Jarkko tapasivat toisensa bileissä, joista Jarkko kutsui Mattun luokseen. Pari ihastui ja yhteinen taival alkoi.
Parisuhde on Jarkolle erityisen merkityksellinen, sillä se on Jarkon ensimmäinen. Jarkko toivookin, että tämä suhde olisi myös se viimeinen.

Pari kokee olevansa onnellinen, lähes niin onnellinen, että ”ei kellään edes voi mennä näin hyvin”. Suhdetta varjostaa kuitenkin Jarkon rankka mustasukkaisuus.
"Oon omastakin mielestä ollut jo sairaalloisen mustasukkainen. En edes itse tajunnut, että saattaisin olla tällainen ihminen. Mä koko ajan kyttään sen tekemisiä, missä se on, kenen kanssa se on, oon selannut profiileita sosiaalisesta mediasta, kattonut mitä siellä tapahtuu ja kuka tää on", Jarkko myöntää.
Mattu taas kokee tarvetta puolustella tekemisiään silloinkin, kun mitään syytä epäilyille ei ole. Pari toivookin saavansa houkutusten saarelta helpotusta mustasukkaisuuteen ja avaimia avoimempaan kommunikointiin.

Vajaan vuoden yhdessä olleet Mattu ja Jarkko haaveilevat yhteisestä kodista, ja suunnitelmissa on myös hankkia yhteinen koira. Tulevalle perheenlisäykselle on jo nimikin mietittynä; Mölli. Ainut kiistanaihe tuntuukin toistaiseksi olevan koiran koko; Mattu haluaisi pienemmän koiran, Jarkko taas isomman.

Katso Jarkon ja Mathildan esittelyvideo täällä.

 

  • Temptation Island Suomi 7. kausi ke ja to Nelosella ja Ruudussa.
  • Sarja alkaa keskiviikkona 18.3. klo 21.
  • Temptation Island Suomi Extra 19.3. alkaen heti torstai-jakson jälkeen.

Seuraavan viikon jaksot ovat katsottavissa Ruutu+-tilauksella keskiviikkoisin ohjelman alkaessa tv:ssä.

Temptation Island Suomi -risteilyn ohjelma on nyt valmis! Luvassa mm. Gasellit, Petri Nygård, vaahtobileet, märkä t-paita -kisa ja paljon muuta

25.2.2020 klo 12:45

Realityilmiö Temptation Island Suomi nousee huhtikuussa laivaan, kun kaikkien aikojen ensimmäinen Tämä on Temptation Island Suomi -risteily seilataan Silja Europalla 18.-19.4.2020. 

Tämä on Temptation Island Suomi -risteilyn ohjelma on nyt valmis, ja jo nyt on turvallista sanoa, että tiedossa on kaikkien aikojen kovimmat bileet Itämerellä.

Lavalle nousevat Gasellit, Petri Nygård, Jukka Poika, Poju, Spekti ja Suomen kovimmat bile-dj:t Snabu ja TIS DJ:t. Huhujen mukaan myös Temptation Islandilta tuttu Bile-Dani esiintyy!

Risteilyn isäntinä toimivat tietenkin armoitettu grillimestari, the one and onlySami Kuronen sekä rakastettu analyysisetä Harri Moisio. Elämänpelin shakki ja matti!

Mukana juhlimassa on myös valtava joukko Temptation Islandilta tuttuja legendaarisia sinkkuja ja pariskuntia – laiva on lastattu lähes 200:lla Temptation Islandilta tutulla tyypillä!

Risteilyllä on luvassa mm. tällaista haippitaimii :

- Itämeren räävittömimmät vaahtobileet laivan allaspoolilla.  
- Ananasfarmiksi muuntautuva pub. 
- Miss Märkä T-paita Kuros-paidoilla & Mr. Märkä boxer -kisa, eli tuttavallisemmin TIS Märkä Tee.
- Grillimestari Kurosen juontama Paluu iltanuotiolle -show legendaaristen TIS-hahmojen kanssa palauttaa mieliin kaikkien aikojen TIS-kohut. 
- Wall of Temptation -deittiseinä on todellinen match heaven, jossa jokainen risteilijä voi jättää kuvansa, (hytti)numeronsa ja legendaarisimman iskurepliikkinsä ja lisäksi jokainen risteilijä pääsee liikennevalorakkennekkein ilmaisemaan kuuluuko varattuihin vain viettelijäsinkkuihin.
- Laivan pubissa raikaa myös Kurosen ja Moision isännöimä bilekaraoke sekä TIS-aiheinen Vähän panin -tietovisa, jossa voi todistaa olevansa valtakunnan kovin TIS-tietäjä.
- Uuden Temptation Island -kauden casting.
- DJ Snabun eeppinen disco.
- Itämeren pisin Vaatteet pois! -vaatejono.
- TIS-cockfighter.
- Hauki suuhun -onginta.
- TIS-juomalista.
- Paluumatkan aamuna on hyvä varautua TIS-henkiseen aamuherätykseen.
- Lisää ohjelmaa lisätään vielä ennen risteilyä.
 

"Temptation Island on mulle aina yhtä rakas ohjelma. Thaimaassa on jo vuosien ajan nähty toinen toistaan huikeampia Temppari-bileitä, en malta odottaa mitä tapahtuu, kun nämä bakkanaalit viedään laivalle. Risteilylle on suunnitteilla runsaasti yllätyksiä ja ohjelmaa, joten luvassa on takuulla historialliset bileet Temppari-twistillä", Sami Kuronen lupaa.

Lipunmyynti risteilylle on käynnissä osoitteessa lehtimakimatkat.fi

Jep, jep!