Media ja bloggaajat, tervetuloa Nelonen Median pressisivulle!

 

Pressisivustoltamme löydät Nelonen Median kanavia ja ohjelmistoa koskevat tärkeimmät tiedot ja tiedotteet.

Muistathan, että tarjolla olevia pressikuvia saa käyttää vain ohjelmaan liittyvän uutisen, blogi- tai somepostauksen yhteydessä. Mainitse kuvakrediiteissä kuvaajan nimi ja/tai Nelonen Media.

Alta löydät tärkeimmät tiedotteemme sekä muita hyödyllisiä linkkejä!

Tervetuloa tekemään kanssamme Suomen suurimpia tv-ilmiöitä!

 

Nelonen Median PR & Press -asiat: tiedotus@nelonenmedia.fi

Arman Alizadin ja Meeri Koutaniemen Pahan jälkeen on jatkumoa Armanin vahvoille menestyssarjoille - aiheina Happoisku, tyttöjen ympärileikkaukset, huumeaddiktio, syöpä...

21.9.2016 klo 08:45

Happoisku, tyttöjen ympärileikkaukset, huumeaddiktio, syöpä... Arman Alizadin ja Meeri Koutaniemen Pahan jälkeen on jatkumoa Armanin vahvoille menestyssarjoille. Arman Alizadin ja Meeri Koutaniemen yhteistyönä syntynyt Pahan jälkeen on vaikuttava ja keskustelua herättävä dokumenttisarja selviytyimisestä.

Pahan jälkeen torstaisin 22.9. alkaen kello 22 Livillä. Ensimmäisessä jaksossa nähdään liikuntavammainen Noora, joka haastaa muuttamaan asennetta: "Älä valita, ala valita!" (Katso liitteenä oleva video).

Suora Arman LIVE puolestaan alkaa tiistaina 27.9. kello 22 Nelosella.

 

 

Miten äärimmäistä pahaa tai suuria vaikeuksia kokenut ihminen valitsee anteeksiannon ja päättää jatkaa elämäänsä voittajana? Arman Alizad ja Meeri Koutaniemi esittelevät Pahan jälkeen -dokumenttisarjassa kahdeksan pysäyttävää tarinaa selviytymisestä.

Mukana on rankkoja tarinoita niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Jokaisen jakson keskiössä ovat ihmiset, jotka ovat kohdanneet järkyttäviä vastoinkäymisiä, mutta kaikesta kokemastaan huolimatta ovat selviytyneet ja valinneet positiivisen ajatusmaailman ja elämän.

Sarjassa kohdataan muun muassa isän tekemästä happoiskusta selvinnyt perhe, rajusta kiusaamisesta koko elämänsä kärsinyt suomalaismies, Bukarestin viemäreissä asuvia addikteja ja kaatopaikoilta ruokansa ja elantonsa keräileviä pakolaisperheitä. Tarinoissa yhdistyvät maailman kauneus ja kauheus, inhimillisyys, ihmisten teot ja rohkeus – luovuttamisen sijaan selviytyminen.

Alizad ja Koutaniemi haastattelevat, seuraavat ja taltioivat ihmisten elämää ja arkea. Jokaisessa jaksossa Meeri ja Arman keskustelevat yhdessä kohtaamistaan ihmisistä ja heidän kohtaloistaan.

 

 

Venla-palkittu Arman Alizad on tuttu muun muassa Nelosen Arman Pohjantähden alla - ja Arman ja viimeinen ristiretki -sarjoistaan. Meeri Koutaniemi on palkittu valokuvaaja ja toimittaja. Koutaniemen teokset palkittiin vuonna 2013 Vuoden Lehtikuvat -kilpailussa kuudessa sarjassa. Hänet valittiin Vuoden Lehtikuvaajaksi vuosina 2013 ja 2014. Koutaniemi on palkittu työstään kansainvälisesti Saksassa, Ranskassa ja Yhdysvalloissa.

Pahan jälkeen -dokumenttisarjan kuvausten yhteydessä otettuja Meeri Koutaniemen valokuvia on nähtävillä Kiasmassa Pahan jälkeen -näyttelyssä 7.10. alkaen.

1. jakso (22.9.): Nooran elämää liikuntavamman kanssa

Noora Västisen vanhemmat saivat tietää muutama päivä synnytyksen jälkeen, että heidän tyttärellään on osteogenesis imperfecta, joka on synnynnäinen luustonhauraussairaus. Nooran luusto olisi läpi elämän hauras, eikä hän tulisi koskaan kävelemään. Hän ei pärjää arjessa ilman erillistä avustajaa, mutta tämä ei ole koskaan ollut esteenä Nooran elämässä. Kun Noora oli pieni, hän ei miettinyt, ettei voi koulussa hiihtää. Hän mietti, että voi kuitenkin uida. Tämä 26-vuotias, 80-senttinen Steiner-koulun opettaja on oman elämänsä supersankari, joka toimii myös elämäntapavalmentajana sekä naurujooga-ohjaajana. Hän pitää nuorille sarjakuvatyöpajoja, joissa käsitellään yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa, suvaitsevaisuutta sekä erilaisuuden rikkautta.

Noora Västisen kotona seinällä näkyy teksti: "naura joka päivä". Teksti kertoo kaiken olennaisen tästä upeasta, elämää huokuavasta ihmisestä. Noora on elämänilon ruumiillistuma, joka inspiroi työllään laspia, nuoria, aikuisia sekä vanhuksia ympäri Suomea. Hän keskittää voimansa unelmien tavoitteluun ja opettaa muita tekemään samoin.

2. jakso 29.9.: Happoiskusta selviytyjät

Arman ja Meeri tapaavat Intiassa perheen, jonka tarinassa anteeksianto saa aivan uuden merkityksen. 20 vuotta sitten perheen isä heitti vaimonsa ja perheen kahden pienen tyttären päälle happoa, sillä oli tyytymätön siihen ettei perheeseen ollut syntynyt poikalasta. Nuorempi tyttäristä kuoli, äiti ja vanhempi tytär saivat vakavia vammoja. Isä joutui teostaan hetkeksi vankilaan, mutta koska Intiassa eletään monin paikoin hyvin miesvaltaisessa kulttuurissa, eivät äiti ja tytär tulleet toimeen ilman perheen miespuolista elättäjää. Äidillä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin vetää syytteet pois, ja mies vapautettiin vankilasta neljän kuukauden jälkeen. Arman ja Meeri haastattelevat perhettä ja vierailee kodissa, jossa perhe asuu yhdessä tänäkin päivänä.

3. jakso 6.10.: Paluu Utøyalle

Mathias, Weronica ja Eivind olivat paikalla Utøyan saarella heinäkuussa 2011, kun Anders Behring Breivik avasi tulen ja tappoi 69 ihmistä, räjäytettyään ensin pommin Oslon keskustassa. Kolmikko palaa tapahtumapaikoille Armanin ja Meerin kanssa. Jaksossa haastatellaan lisäksi psykologeja, jotka ovat olleet mukana auttamassa iskujen selviytyjiä.

4. jakso 13:10: Sukupuolielinten silpomista paenneet tytöt

Maailmassa on noin 130 miljoonaa ympärileikattua tyttöä ja naista. Brutaalia perinnettä jatketaan mm. monissa Afrikan valtioissa. Keniassa Arman ja Meeri haastattelevat Elisabethia, joka kampanjoi aktiivisesti perinnettä vastaan. Hän tarjoaa majoitusta, apua ja ohjausta tytöille ja naisille, jotka ovat paenneet kodeistaan silpomisia. Kotoaan paenneet naiset kertovat tarinansa. Jaksossa nähdään myös Meeri Koutaniemen aiemmin Helsingin Sanomissa julkaistuja valokuvia ympärileikkausrituaalista.

5. jakso 20.10.: Koulukiusattu Roni

Koulukiusaaminen on ongelma, jonka satoa niitetään monesti jopa vuosikymmeniä kiusaamisen jälkeen. Suomalaista Ronia on kiusattu koko hänen elämänsä. Parikymppinen nuori mies on rakentanut itsetuntonsa uudelleen palasista musiikin avulla. Arman ja Meeri haastattelevat Ronin lisäksi muun muassa hänen äitiään ja Ronin kiusaajia.

6. jakso 27.10.: Addiktion kasvot

Romanialainen Cornell on entinen pitkäaikainen narkomaani. Vuosien addiktion myötä Cornell ehti hankkia myös mittavan rikoshistorian. Hän löysi uskon kautta uuden suunnan elämälleen ja on nyt omistautunut muiden samassa tilanteessa olevien auttamiseen. Arman ja Meeri pääsevät Cornellin mukana näkemään addiktion rujot kasvot Bukarestissa, jossa kodittomia ja narkomaaneja asuu viemäreissä, kaduilla ja puistoissa.

7. jakso 3.11.: Pakolaisyhteisö kaatopaikalla

Pohjois-Thaimaassa elää burmalaisia pakolaisia, jotka keräävät ruokansa ja toimeentulonsa kaatopaikoilta ja asuvat jätekasojen ympärillä. 70-vuotias Fred Stockwell on omistanut viimeiset 10 vuotta elämästään pakolaisyhteisön auttamiseen.

8. jakso 10.11.: Syöpä

Syöpään sairastuminen lamauttaa ihmisen monesti täysin. Sairauden selättäminen on paitsi fyysinen, myös henkinen koitos. Kuinka omassa kehossa ja ulkonäössä tapahtuviin muutoksiin valmistaudutaan? Kuinka minäkuvaa aletaan rakentaa uudelleen parantumisen jälkeen, kun monesti keho on muuttunut ja myös ympärillä olevien ihmisten suhtautuminen on saattanut muuttua?