Media ja bloggaajat, tervetuloa Nelonen Median pressisivulle!

 

Pressisivustoltamme löydät Nelonen Median kanavia ja ohjelmistoa koskevat tärkeimmät tiedot ja tiedotteet.

Muistathan, että tarjolla olevia pressikuvia saa käyttää vain ohjelmaan liittyvän uutisen, blogi- tai somepostauksen yhteydessä. Mainitse kuvakrediiteissä kuvaajan nimi ja/tai Nelonen Media.

Alta löydät tärkeimmät tiedotteemme sekä muita hyödyllisiä linkkejä!

Tervetuloa tekemään kanssamme Suomen suurimpia tv-ilmiöitä!

 

Nelonen Median PR & Press -asiat: tiedotus@nelonenmedia.fi

150 tuntia liveurheilua ja lähes 200 elokuvaa – Ruudun avoin viikonloppu tarjoaa kaikki sisällöt ilmaiseksi kirjautuneille

22.10.2018 klo 07:15

Ruudussa vietetään perjantaista sunnuntaihin avointa viikonloppua. Tällöin kirjautuneet näkevät kaikki Ruudun monipuoliset sisällöt maksutta ja ilman mainoksia. Avoimen viikonlopun myötä kaikki Ruudun sisältö siirtyy kirjautumisen taakse.

Perjantaina 26. lokakuuta alkaen kaikki Ruudun maksuton ja maksullinen sisältö siirtyy kirjautumisen taakse. Kirjautuminen on täysin ilmaista ja Ruudussa on entiseen tapaan tarjolla runsaasti maksuttomia sisältöjä. Kirjautumisen ansiosta Ruutu pystyy tarjoamaan paremman ja personoidumman käyttäjäkokemuksen ja osuvampaa mainontaa katsojille.
 
Kirjautumismuutoksen myötä Ruudussa vietetään avointa viikonloppua. Kirjautunut käyttäjä näkee kiitoksena kaikki Ruudun sisällöt ilmaiseksi ja ilman mainoksia 26.–28. lokakuuta.
 
Ruudun avoimen viikonlopun aikana palvelussa on tarjolla lähes 70 urheilun livelähetystä. Rallin ystävät pääsevät nauttimaan Katalonian MM-rallista ja koripallofanit voivat seurata muun muassa LeBron Jamesin otteita NBA-parketilla. Viikonloppuun mahtuu lisäksi peräti viisi Serie A -ottelua, mukaan lukien tiukka matsi Napolin ja AS Roman välillä. Salibandyliigassa Classic kohtaa PSS:n ja Veikkausiigassa ratkotaan lopulliset sijoitukset viimeisellä kierroksella.
 
Urheilun ohella Ruudun viihdesisällöt tarjoavat avoimen viikonlopun aikana virikkeitä moneen makuun. Ruudun lähes 200 elokuvan kirjasto kattaa muun muassa kaikki Bond-elokuvat. Brittidraamaa tarjoava Cirkus-kirjasto sisältää satoja tunteja laadukkaita brittisarjoja ja kotimaisen viihteen ystävä nauttii sarjojen ennakkojaksoista jo viikkoa ennen tv-esitystä. Lisäksi kaikki lastenohjelmat ovat viikonloppuna vapaasti katsottavissa!
 
Kirjautumista vaaditaan 26. lokakuuta alkaen kaikissa Ruudun sovelluksissa. Tietokoneella Ruudun maksuttomia sisältöjä voi edelleen katsoa ilman kirjautumista. 

Ruudun sisällöt siirtyvät kirjautumisen taakse 26.10.2018
Ruudun avoin viikonloppu 26.10.–28.10.2018

NBA starttaa ensi tiistaina – Ruudussa vähintään yksi Chicago Bullsin matsi joka viikko!

12.10.2018 klo 09:45

NBA:n uusi kausi alkaa Suomen aikaan ensi tiistai–keskiviikkoyönä, jolloin Ruudussa nähdään heti kaksi ottelua suomeksi selostettuina. Ruutu tarjoaa kauden aikana vähintään yhden Chicago Bullsin matsin joka viikko. Luvassa on myös enemmän prime time -otteluita kuin koskaan aikaisemmin. 

NBA-kausi starttaa Ruudussa tiistai–keskiviikkoyönä kahden ottelun voimin, kun Boston kohtaa Philadelphian ja viime kausien voitokas Golden State ottaa mittaa Oklahoma Citystä. Runkosarjan aikana Ruutu tarjoaa viikoittain viisi ottelua, joista noin puolet on selostettu suomeksi. Playoffeista esitetään neljä ottelua viikossa ja lisäksi kaikki konferenssifinaalit sekä finaaliottelut nähdään Ruudussa. Ottelut ovat katsottavissa tallenteina seuraavana aamuna ja säilyvät Ruudussa viikon.

Selostettuihin peleihin kuuluvat viikoittain nähtävät Chicago Bullsin pelit sekä sunnuntain prime time -ottelut, kaikki konferenssifinaalit ja finaaliottelut. Ruudun NBA-selostajana toimii jälleen Kristian Palotie, joka povaa tulevasta kaudesta erittäin mielenkiintoista: 

"Kesän suurinta huomiota kerännyt siirto oli tietenkin LeBron Jamesin siirtyminen Lakersin tarunhohtoiseen liilakultaan. Läntinen konferenssi koveni entisestään ja käytännössä lännen 15:sta joukkueesta 13 tavoittelee pudotuspelejä. James on pelannut peräti kahdeksassa perättäisessä NBA-finaalissa, mutta tuo putki on nyt katkeamassa ellei Lakers tee isoja siirtoja vielä kauden aikana."

Palotie pitää kaksi kautta voitokkaasti vienyttä Golden State Warriorsia edelleen mestarikandidaattina numero yksi:

"Golden State Warriors on kenties NBA-historian kovin joukkue ja se vahvistui entisestään värvättyään vapaan agentin DeMarcus Cousinsin riveihinsä. Kovin haastaja tulee kuitenkin pitkästä aikaa itäisestä konferenssista ja Boston Celticsistä, joka on maltillisesti varausvuoroilla ja täsmähankinnoilla rakentanut mestarikandidaatin", Palotie analysoi.  

Otteluiden lisäksi Ruudussa esitetään joka viikko kaksi makasiiniohjelmaa sekä nähdään parhaat palat koosteena jokaisesta Chigaco Bullsissa pelaavan Lauri Markkasen ottelusta. Valitettavasti loistavasti edellisellä kaudella pelannut Markkanen on ensimmäiset pelit sivussa kyynärpäävamman takia.
 
NBA:n ottelut näkyvät Ruutu+-tilaajille. Ruutu+ tarjoaa urheilun ystäville myös kotimaisten jääkiekkosarjojen otteluita, Salibandyliigan, Superpesiksen, Veikkausliigan, lentopallon Mestaruusliigan sekä Serie A:n otteluita. Ruutu Urheilun somekanavilla järjestetään faneille NBA-aiheisia kisoja läpi kauden.
 
Kristian Palotie on vieraana Radio Rockin Korporaatiossa maanantaina 15.10. klo 9.

NBA-kauden lokakuun ottelut Ruudussa:
17.10.2018   03:00:00     Boston - Philadelphia                                 
17.10.2018   05:30:00     Golden State - Oklahoma City                    
21.10.2018   03:00:00     Chicago - Detroit                                       
21.10.2018   05:30:00     L.A. Lakers - Houston                                
22.10.2018   01:00:00     Cleveland - Atlanta                                     
23.10.2018   05:30:00     L.A. Lakers - San Antonio                           
26.10.2018   03:00:00     Oklahoma City - Boston                             
27.10.2018   02:00:00     Charlotte - Chicago                                   
28.10.2018   03:30:00     San Antonio - L.A. Lakers                           
28.10.2018   23:00:00     Brooklyn - Golden State                             
30.10.2018   02:00:00     Chicago - Golden State          
                   

Katso kaikki ennen vuodenvaihdetta Ruudussa nähtävät NBA-matsit täältä

Pitkä odotus päättyy vihdoin – Syke alkaa Ruudussa 16.11.!

8.10.2018 klo 08:15

Katsojien suursuosikki, kotimainen sairaaladraama Syke tekee kauan odotetun paluun, kun sarja starttaa Ruudussa perjantaina 16.11. Sykkeen 5. kaudella sarjan rakenne uudistuu ja luvassa on jopa 40 uutta jaksoa taattua Sykettä. 

Tätä on odotettu! Sairaalasarja Syke alkaa Ruudussa 16.11. Uudella kaudella ovat mukana kaikki rakastetut Sykkeen hahmot ja kausi tuo tullessaan myös monia uusia tuttavuuksia traumaosaston arjesta. Viides kausi tekee aikahyppäyksen reilun kahden vuoden päähän siitä, mihin neljännellä kaudella jäätiin.

Sykkeen uusi kausi hemmottelee faneja jopa 40 jakson voimin! Uudistuneen Sykkeen jaksojen pituus on puolittunut edelliseltä kaudelta. Nyt neljä jaksoa muodostaa aina oman tarinakokonaisuutensa, jonka rinnalla pidemmät juonikuviot yltävät läpi kauden. Syke-sarja on tunnettu korkeasta laadustaan. Käsikirjoitustyön tukena on tällä kaudella ollut mukana peräti kolme lääkäriä. 

"Oli palkitsevaa lähteä tekemään uutta kautta, koska tunsimme jo päähenkilöt, mutta saimme myös mahdollisuuden kehittää uusia henkilöitä mukaan sarjaan. Aloitimme työt kahdesta suunnasta; toinen ryhmä ideoi henkilöiden tarinoita, toinen ryhmä lähti lääkäreiden avustuksella metsästämään mahdollisimman mielenkiintoisia potilastarinoita. Niistä keräsimme noin sadan tarinan ”pankin”, joita sitten yhdistettiin jaksoihin sitä mukaa, kun niiden juonilinjat alkoivat löytyä. Sykkeen tekemisessä mielenkiintoisinta onkin se, että saa yhdistää tieteen ja tunteen, tuoda ihmisille tärkeää tietoa ja jopa vaikuttaa mielipiteisiin isojen emotionaalisten tarinoiden kautta", kertoo Sykkeen vastaava tuottaja ja showrunner Petja Peltomaa.

Sykkeen uudella kaudella jatkavat sarjan edellisiltä kausilta tutut näyttelijät. Sarjan keskiössä on edelleen päänelikko: Iiris (Iina Kuustonen), Johanna (Leena Pöysti), Marleena (Tiina Lymi) ja Lenita (Lena Meriläinen). Heidän lisäkseen sarjassa jatkavat sydänkirurgi Max (Antti Luusuaniemi), anestesialääkäri Ilmari (Matti Ristinen) ja yleiskirurgi Holopainen (Jarkko Niemi).

Tuttujen kasvojen lisäksi uusi kausi tuo mukanaan joukon uusia ja tärkeitä hahmoja. Tutkijana ansioitunut psykiatri Ella (Sanna Stellan) sekä akuuttilääkäri ja sivutoiminen rokkari Jesse (Sebastian Rejman) aloittavat työt traumapolilla. Pienten potilaiden oloa helpottaa lastenosastolta traumapolilla vieraileva sairaalaklovni Santtu (Jenni Banerjee).

Sairaala saa myös joukon nuoria osaajia. Ensihoitajaharjoittelija Nikke (Janne Saarinen), lähihoitaja Aino (Amelie Blauberg), sairaanhoitajat Leevi (Valtteri Lehtinen) ja Zahra (Senna Vodzogbe) painivat sekä uuden työn että yksityiselämän haasteiden kanssa. 

Sykkeen muissa rooleissa nähdään muun muassa Jaana Pesonen, Elena Spirina, Krista Putkonen-ÖrnJuha-Tapio Arola, Pedram Notash ja Jaajo Linnonmaa. Lisäksi 5. kauden vierailevissa rooleissa nähdään joukko Suomen huippunäyttelijöitä sekä nousevia tulokkaita.

"Olemme erittäin ylpeitä, että Syke saapuu Ruutuun! Syke on Nelonen Median historian suurin viihdesatsaus ja jatkaa Ruutu-alkuperäissarjojen komeaa sarjaa. Panostamme Ruutuun enemmän kuin koskaan ja tuomme alkuperäissarjoja Ruutuun tulevina vuosina tasaiseen tahtiin. Ruutu on laadukkaan, ison kotimaisen viihteen koti", sanoo Nelonen Median televisiojohtaja Ville Toivonen.

Sarjan taustalla ovat edellisiltä kausilta tutut tekijät. Showrunnerina toimii sarjan luoja Petja Peltomaa. Uuden kauden on ohjannut Taavi Vartia, joka on ohjannut myös Sykkeen Venla-voitokkaan kolmoskauden. Ruutu ja Yellow Film & TV ovat sopineet Sykkeen osalta useamman tuotantokauden laajasta yhteistyöstä.

Sykkeen 5. kausi on vain Ruutu+-tilaajien katsottavissa. Tänä vuonna Ruudussa on nähty jo joukko menestyksekkäitä alkuperäissarjoja, joihin kuuluvat Keisari Aarnio, Kummeli esittää: Kontio & Parmas, Konttori ja Haapasalon Suomi. Syke on uusin lisäys Ruudun alkuperäissarjojen kattaukseen. 

 

Syke alkaa Ruudussa perjantaina 16.11. klo 6.00, jolloin julkaistaan neljä jaksoa. Tästä eteenpäin Ruutuun ilmestyy kaksi uutta jaksoa joka perjantai. 

Sykkeen 5. kauden kaksi ensimmäistä jaksoa nähdään myös Nelosella 16.11. klo 22.00.

Sykkeen uusi kausi on vain Ruudun tilaajien katsottavissa. Ruutu+-tilaus maksaa 9,95 € kuussa. Ensimmäinen tutustumiskuukausi on veloitukseton.

VIDEO: Petja Peltomaa kertoo uudesta kaudesta

Kuvia

Emma Gaala siirtyy Hartwall Arenaan! Nelonen Media solmi kolmivuotisen sopimuksen Suomen kiinnostavimmasta gaalasta!

1.10.2018 klo 10:00

Emma Gaala on suurempi kuin koskaan! Suomen puhutuin gaala nähdään vastaisuudessakin Nelosella.
 
Kotimaisen musiikkialan tärkein vuosittainen tapahtuma ja Suomen kiinnostavin gaala – Emma Gaala – nähdään lauantaina 2.2. 2019 suorana lähetyksenä Nelosella entistä hulppeammissa puitteissa Hartwall Arenalla.
 
Nelonen Media on solminut Emma Gaalan järjestämisestä vastaavan Musiikkituottajat – IFPI Finland ry:n kanssa kolmivuotisen (2019–2021) sopimuksen gaalan esittämisestä Nelonen Median kanavilla.
 
Sopimuksen myötä Nelonen Media ottaa myös entistä suurempaa roolia tapahtuman järjestämisessä.

Merkittävin muutos katsojalle nähdään gaalan puitteissa, sillä perinteisesti Espoon Metro Areenassa järjestetty gaala siirtyy helmikuussa Hartwall Arenaan.

"On hienoa, että Nelonen Median ja Emma Gaalan menestyksekäs yhteistyö jatkuu. Suomalainen musiikki ja musiikintekijät ansaitsevat upeimman mahdollisen gaalan. Tavoitteenamme onkin rakentaa Emma Gaalasta isompi kuin koskaan ja uskomme, että voimme tarjota yleisölle jälleen ikimuistoisen tapahtuman", Nelonen Median liiketoimintajohtaja Kari Laakso sanoo.

Luvassa on upea musiikkishow, jossa Suomen kärkimuusikot ja musiikkialan suurimmat tähdet kokoontuvat tarjoamaan huikeita esityksiä sekä palkitsemaan vuoden menestyneimmät taiteilijat ja alan ammattilaiset. Gaalassa tullaan näkemään jälleen ainutlaatuinen show Suomen kovimmilla artisteilla, ennennäkemättömillä erikoisesiintymisillä ja ainutkertaisilla artistiyhteistöillä. 

Gaalan juontaa Heikki Paasonen.

”Emma Gaalan eteen on tehty pitkään ja määrätietoisesti töitä, ja olemme todella iloisia siitä, että Nelonen Media haluaa olla aktiivisesti mukana tukemassa kotimaista musiikkia ja kehittämässä tapahtumaa edelleen. Hartwall Arenalle siirtyminen mahdollistaa sen, että entistä useampi musiikin ystävä pääsee helmikuussa paikan päälle viettämään suomalaisen musiikin suurinta juhlaa”, Musiikkituottajat ry:n apulaisjohtaja ja Emma-raadin puheenjohtaja Tommi Kyyrä sanoo.

Emma Gaalan ensimmäiset huippuesiintyjät julkistetaan myöhemmin syksyn aikana, ja koko ehdokasasettelu julkistetaan 11. joulukuuta, jolloin käynnistyy myös yleisöäänestys Suomen parhaan artistin/yhtyeen Emmasta sekä musiikkivideosta.

Gaalan early bird -lipunmyynti alkaa maanantaina 8.10. klo 18 Ticketmasterissa.

JULKISTUS: Tässä he ovat! Nämä komeat miehet kilpailevat Bachelorette-Jennyn sydämestä!

11.9.2018 klo 14:00

Entinen ammattijääkiekkoilija, Scandinavian Hunks -tanssija, diplomi-insinööri, rahoitusneuvoja sekä Big Brother -talon asukas – muun muassa nämä miehet ovat valmiina kohtaamaan elämänsä rakkauden. Kuka heistä hurmaa Bachelorette-Jennyn?

Sädehtivä 35-vuotias Jenny on Suomen ensimmäinen Bachelorette! Lumoavan kaunis Jenny sai katsojien sydämet puolelleen Bachelor Suomen ensimmäisellä kaudella, mutta se ei suojannut häntä sydänsuruilta. Nyt upea Jenny laittaa itsensä uudelleen likoon etsiessään sitä oikeaa 13 ihanan miehen joukosta. Rakkauden löytöretki vie Jennyn ja miehet Turkin upeisiin maisemiin, joissa Bachelorette joutuu vaikeiden valintojen eteen pohtiessaan, kuka hurmaavista miehistä on hänen unelmiensa prinssi.  

Miehistä nousee esiin uusia puolia, kun heidän tunteensa Jennyä kohtaan syvenevät. Stereotypiat romuttuvat, kun miehet paljastavat romanttisen puolensa tunnustaessaan Jennylle tunteitaan, tarjotessaan veljellistä olkapäätä vastoinkäymisiä kokeneelle kilpakosijalle, heittäytyessään haasteisiin ja näyttäessään herkkyytensä. Luvassa on myös tiukkaa vääntöä, kun kilpailuhenkiset miehet laittavat kaiken peliin voittaakseen ihanan Jennyn omakseen.

Bachelorette Suomen ensimmäisellä kaudella nähdään käänteitä, joihin ei voi ennakkoon varautua. Jennyn matka Bachelorettena on täynnä yllätyksiä, ihastumista, pettymyksiä ja ristiriitoja. Myös miehet ovat melkoisessa tunteiden vuoristoradassa etsiessään tietä Jennyn sydämeen. Luvassa on draamaa, särkyneitä sydämiä ja intohimoa. Painaako vaakakupissa lopulta enemmän komea ulkokuori vai suuri sydän?

Tällaista rakkausrealitya ei ole Suomen televisiossa ennen nähty!

Katso Bachelorette Suomen miesten esittelyt tästä!