3 uutta julkaisua

Anthony Bourdain

Anthony Bourdain on tunnettu yhdysvaltalainen kokki ja kirjailija, joka nousi suuren yleisön tietoisuuteen kirjoitettuaan Kitchen Confidential -kirjan vuonna 2000. Teos on käännetty suomeksi nimellä Kitchen Confidential: Mestarikokin tunnustuksia. Bourdain on kirjoittanut ruokakirjojen lisäksi rikosromaaneja.

Ennen Tastea kokki on tähdittänyt televisiosarjoja Top Chef ja Anthony Bourdain maailmalla, jonka tiimoilta hän vieraili myös Suomessa. 58-vuotias Bourdain asuu New Yorkissa vaimonsa Ottavian ja tyttärensä Arianen kanssa.

 

Brian Malarkey

Yhdysvaltojen Oregonissa syntynyt Brian Malarkey löysi intohimonsa ruuanlaittoa kohtaan jo hyvin nuorena. Myöhemmin hän suuntasi Le Cordon Bleu -kouluun opiskelemaan alaa. Aikuisiällä Malarkey on vain kolmessa vuodessa perustanut seitsemän menestyvää ravintolaa yhdessä liikekumppaninsa James Brennanin kanssa.

Malarkey nähtiin kilpailijana jenkkien Top Chefin kolmannella kaudella, jolla hän sijoittui neljänneksi. Tämän lisäksi mies on kirjoittanut ruokakirjan, joka kantaa nimeä Come Early, Stay Late.

Ludo Lefebvre

Ludo Lefebvre on ranskalainen kokki ja tv-persoona, joka on sittemmin muuttanut Yhdysvaltoihin. Lefebvre tunnetaan ravintoloistaan ja ruokakirjoistaan, joita häneltä on ilmestynyt jo useampia. Mies kuvailee kokkaustyyliään ranskalaiseksi ripauksella kansainvälisyyttä, ja hänen valttikorttejaan keittiössä ovat yksinkertaisuus ja luovuus.

Lefebvre työskenteli kolmetoista vuotta ranskalaisissa huippuravintoloissa, minkä jälkeen hän muutti Kaliforniaan ja nousi ajan myötä L’Orangie-ravintolan pääkokiksi. Nykyään hän omistaa yhdessä ystäviensä kanssa Trois Mec -ravintolan ja on mukana monissa muissakin ravintolabisneksissä. 43-vuotiaan Lefebvren perheeseen kuuluu Kristine-vaimo ja kaksi lasta, Luca ja Rêve.

Nigella Lawson

Nigella Lawson on brittiläinen kokki ja journalisti. Hänet tunnetaan monista ruokakirjoistaan ja -ohjelmistaan, joita on esitetty myös Suomessa muun muassa nimellä Nigellan uudet herkut. Lisäksi Lawson on kehittänyt ruuanlaittoon liittyviä sovelluksia Applen laitteisiin. Lawson on kirjoittanut moniin kuuluisiin lehtiin, kuten Guardianiin, brittien Vogueen ja New York Timesiin.

54-vuotias Lawson asuu Lontoossa aviomiehensä Charles Saatchin ja edellisen liittonsa aikana syntyneiden lastensa Cosiman ja Brunon kanssa.
 

Uusi ruuanlaittokilpailu Taste alkaa Nelosella – katso, mistä on kyse!

Nyt ratkaisee vain maku! Uutuussarja Tastessa huippukokit Anthony Bourdain, Nigella Lawson, Ludo Lefevbre ja Brian Malarkey maistelevat kilpailijoiden kokkauksia tietämättä, onko annoksen takana kotikokki, ruokabloggari vai kokenut ammattilainen.

He valitsevat suosikkinsa omiin tiimeihinsä ja alkavat valmentaa näitä kisan teemoitetuissa kokkaustehtävissä, mutta jatkossakin ruokia maistellaan sokkona.

Kisa alkaa keskiviikkona 4. kesäkuuta, kun tuomarit saavat eteensä ensimmäiset annokset.

Taste keskiviikkoisin kello 20 Nelosella.