Täytetyt paistilihakääryleet tomaattikastikeessa
Täytetyt paistilihakääryleet tomaattikastikeessa
Tomaattikastike
1 sipuli hienonnettuna
2 sellerinvartta pilkottuna
1 porkkanaa pilkottuna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 prk italialaisia kuorittuja tomaatteja
Kuullota vihanneksia oliiviöljyssä hetken, lisää suolaa ja mustapippuria. Kun vihannekset kuullottuneet lisää tomaatit liemineen ja murskaa ne rikki. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua sen aikaa kun valmistat lihakääryleet.
Täytetyt paistilihakääryleet
150 g paistisiivua syöjää kohden
50 g possun jauhelihaa käärylettä kohden
100 g raastejuustoa, Parmesaania tai Pecorinoa
1 nippu rosmariinia
1 nippu lehtipersiljaa silputtuna
suolaa ja pippuria
Leikkaa liha siivuiksi ja litistä vielä kaulimen tai lihanuijan avulla muovipussissa rikkomatta siivua. Mausta lihasiivut suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle persiljasilppua ja rosmariinia.
Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla (tai haluamillasi mausteilla) Lisää lihasiivun päälle 1 tl juustoraastetta ja jauhelihaa. Kierrä lihasiivut täytteineen rullalle ja sulje rulla hammastikulla tai paistilangalla. Ruskista kääryleet nopeasti pannulla ja nostele sitten tomaattikastikkeen päälle vuokaan. Kypsennä uunissa 175 asteen lämmössä puolisen tuntia tai liedellä kannen alla.
Vinkki: Halutessasi voit lisätä pari siivua pekonia per kääryle.
Vinkki: Kesällä liharullat voi pujottaa vartaaseen ja grillata, sekä nauttia salaatin, hyvän maalaisleivän ja viinin kanssa.