14 uutta julkaisua

Täytetyt paistilihakääryleet tomaattikastikeessa

Täytetyt paistilihakääryleet tomaattikastikeessa

Tomaattikastike

1 sipuli hienonnettuna

2 sellerinvartta pilkottuna

1 porkkanaa pilkottuna

2 valkosipulin kynttä hienonnettuna

1 prk italialaisia kuorittuja tomaatteja

 

Kuullota vihanneksia oliiviöljyssä hetken, lisää suolaa ja mustapippuria. Kun vihannekset kuullottuneet lisää tomaatit liemineen ja murskaa ne rikki. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua sen aikaa kun valmistat lihakääryleet.    

 

Täytetyt paistilihakääryleet

150 g paistisiivua syöjää kohden

50 g possun jauhelihaa käärylettä kohden

100 g raastejuustoa, Parmesaania tai Pecorinoa

1 nippu rosmariinia

1 nippu lehtipersiljaa silputtuna

 suolaa ja pippuria

 

Leikkaa liha siivuiksi ja litistä vielä kaulimen tai lihanuijan avulla muovipussissa rikkomatta siivua. Mausta lihasiivut suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle persiljasilppua ja rosmariinia.

Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla (tai haluamillasi mausteilla) Lisää lihasiivun päälle 1 tl juustoraastetta ja jauhelihaa. Kierrä lihasiivut täytteineen rullalle ja sulje rulla hammastikulla tai paistilangalla. Ruskista kääryleet nopeasti pannulla ja nostele sitten tomaattikastikkeen päälle vuokaan. Kypsennä uunissa 175 asteen lämmössä puolisen tuntia tai liedellä kannen alla.  

 

Vinkki: Halutessasi voit lisätä pari siivua pekonia per kääryle.

Vinkki: Kesällä liharullat voi pujottaa vartaaseen ja grillata, sekä nauttia salaatin, hyvän maalaisleivän ja viinin kanssa.