15 uutta julkaisua

Rapeat perunankuoret ja itse tehty ketsuppi

Rapeat perunankuoret ja itse tehty ketsuppi

6 perunaa

2 rkl oliiviöljyä

1 rkl hienonnettua rosmariinia

suolahiutaleita

mustapippuria myllystä

Pistelee perunat haarukalla ja paista ne sitten uunissa 180 asteessa kypsiksi. Anna jäähtyä. Leikkaa perunat kuuteen osaan ja lusikoi sisus pois niin, että jäljelle jää kuori ja pari milliä perunan sisusta.

Penslaa kuoret oliiviöljyllä molemmin puolin. Aseta kuoret ritilälle kupera puoli ylöspäin. Mausta ne reilusti suolalla, pippurilla ja rosmariinilla. Paista 200 asteessa 15 minuuttia, käännä ja paista vielä toinen vartti.  Lopuksi voi halutessaan laittaa ne hetkeksi grillivastuksen alle.

Tarjoa kotitekoisen ketsupin kera.

 

Kotitekoinen ketsuppi

1 purkki italialaisia tomaatteja soseutettuina

1 salottisipuli silputtuna

2 rkl oliiviöljyä

1 rkl tomaattipuretta

1 dl Dansukker Tumma Muscovado -sokeria

1 dl valkoviinietikkaa

1 dl vettä

oksa timjamia

1/2 tl suolaa

Kuullota sipuli paksupohjaisessa kasarissa, lisää tomaattipyree, sokeri, viinietikka ja tomaattimurska ja timjaminoksat. Keitä ilman kantta noin 45 minuuttia tai kunnes seos on sopivan paksua. Tee pyreeksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella ja siilaa, jos haluat sileän koostumuksen. Anna maustua jääkaapissa mieluiten yön yli.

Vinkki: Voit muuttaa ketsupin makua lisäämällä mm. chiliä tai valkosipulia keittovaiheessa.