184 uutta julkaisua

Lihapullat napolilaisittain

Lihapullat napolilaisittain:

Tämän reseptin opin ruokakursseilla Campagniassa, italialaisten lihapullien kehdossa. Kaikki eivät pidä rusinoista ruoassa, mutta jos jätät ne pois tulos ei ole enää yhtä ihana yhdistelmä suolaista ja makeaa.

2 siivua pehmeää valkoista leipää (poista kuori)
tilkka vettä
600 g jauhelihaa
1 nippu sileälehtistä persiljaa pieneksi hakattuna
2 kananmunaa
120 g parmesaania raastettuna (osta pala aitoa parmesaania ja raasta kotona)
3-4 valkosipulin kynttä pilkottuna
suolaa ja mustapippuria myllystä
50 g rusinoita ja
50 g pinjansiemeniä
vehnäjauhoja

Paistamiseen:
reilu loraus Olivado avokadoöljyä ja loraus Olivado oliiviöljyä

Kastike:
reilu loraus Olivado oliiviöljyä
1 sipuli pilkottuna
500 g erittäin kypsiä tomaatteja kaltattuina tai pari purkillista italialaisia purkkitomaatteja
50 g tomaattisosetta
suolaa ja mustapippuria myllystä

Liota leipä pehmeäksi tilkkasessa vettä. Sekoita liha, leipä, persilja, kananmunat, parmesaani, valkosipuli, suola ja pippuri isossa astiassa notkeaksi taikinaksi -- käytä hommaan käsiäsi.
Lisää pinjansiemenet ja rusinat ja anna taikinan levähtää sillä aikaa kun teet kastikkeen.

Kuullota pilkottu sipuli kullankeltaiseksi oliiviöljyssä toisessa pannussa. Lisää kaltatut tomaatit ja mausta tomaattisoseella, suolalla ja pippurilla. Keitä 15-20 minuuttia ja lisää sitten lihapullat -- keitä vielä kymmenisen minuuttia.

Tee taikinasta lihapullia ja “puuteroi” ne vehnäjauhoilla kevyesti (tämä pitää pullat mehevinä). Paista pullat pannussa reilussa öljyseoksessa ja kumoa ne kastikkeeseen ja keitä vielä kymmenisen minuuttia.

Tarjoa al denteksi keitetyn pastan ja chiantin viinin kanssa.