162 uutta julkaisua

Herrasmieskakku / pähkinämarenkipohjainen suklaakakku

Herrasmieskakku / pähkinämarenkipohjainen suklaakakku:

Pohjat:
200 g hasselpähkinöitä rouheena
5 munanvalkuaista
3 dl Dansukker kaakaotomusokeria

Täyte:
5 munan keltuaista
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl vispikermaa
150g tummaa suklaata palasina
150g voita

Päälle:
mantelilastuja tai Dansukker tomusokeria

Pohjat:
Laita uuni lämpenemään 175°C. Vispaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää kaakolla maustettu tomusokeri vaahtoon. Lisää varovasti pähkinärouhe joukkoon. Levitä seos kolmeksi kakkupohjan kokoiseksi ympyräksi uunipellille voidellulle leivinpaperille. Paista uunissa n. 12-15 minuuttia. Irrota paperista lämpiminä, mutta anna sitten jäähtyä rauhassa.

Täyte:
Sekoita vesihauteessa munankeltuaiset, sokeri ja kerma. Kypsennä koko ajan voimakkaasti vatkaten kunnes seos paksuuntuu, älä keitä! Kun seos on paksuuntunut lisää suklaa ja anna sen sulla kreemiin. Lisää sitten voi vähän kerrallaan. Anna kreemin jäähtyä ja anna vielä jähmettyä jääkaapissa. Levitä kreemi pohjien väliin ja päälle.

Koristelu:
Koristele tomusokerilla tai mantelilastuilla. Kakku on parhaimmillaan pari tuntia kokoamisen jälkeen.