115 uutta julkaisua

Kesäinen Toast Skagen

Toast Skagen á la Max ja Misko:
1/2 avokadoa
1/2 punasipulia
100g jokiravun pyrstöjä
100g katkarapuja
muutama ruokalusikallinen majoneesia (voi olla kevyt)
pari ruokalusikallista tillisilppua
rutistus sitruunaa
chiliä tai mustapippuria
suolaa
vaaleaa tai tummaa leipää

Pilko ravut ja punasipuli pieneksi. Survo avokado. Lisää kulhoon ravut, avokado, punasipuli, tujaus sitruuna ja sekoita. Lisää tillisilppu ja majoneesi. Sekoita varovasti ettei tule mössöä. Säästä muutama jokiravunpyrstö koristelua varten.

(Jos haluat 'tainnuttaa' punasipulin kuullota sitä 10 sekuntia pannulla pienen voinokareen kanssa, niin että sipulin rapeus kuitenkin vielä säilyy.)

Maista ja lisää sitruunaa sopivassa suhteessa majoneesin kanssa. Jos majoneesia on liikaa niin sitruuna kompensoi, tässä vaiheessa voit lisätä majoneesia jos tuntuu että sitä on liian vähän. Kevytmajoneesia voit laittaa enemmän. Varo ettei tule liian rasvaista maun puolesta! Lisää ripaus chiliä ja suolaa maun mukaan. Chilin sijasta voit käyttää myös mustapippuria.

Paahda leipä rapeaksi pannulla voissa. Lisää rapuseos leivän päälle. Koristele tillillä ja parilla jokiravun pyrstöllä. Syö heti niin että leipä pysyy rapeana ja tuntuu hampaissa!

Vinkki: Skagen "deluxeen" lisätään päälle teelusikallinen mätiä.