52 uutta julkaisua

Kanttarellirisotto italialaiseen tapaan

Kanttarellirisotto italialaiseen tapaan
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli pilkottuna
300 g kanttarelleja pilkottuina (jos ovat pieniä ja herkullisia älä pilko niitä)
350g italialaista risottoriisiä
1,5 l kanalientä + oksa timjamia
1 dl kuivaa valkoviiniä
1 dl parmesaaniraastetta
suolaa ja pippuria
voita

Sulata nokare voita pannulla ja paista kanttarelleja voissa kunnes ne rupeavat kypsymään. Lisää suolaa ja pippuria.

Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi ja jätä odottamaan. Kuumenna ruokalusikallinen voita ja öljy paksupohjaisen kasarin pohjalla ja kuullota siinä sipuli. Lisää sipuliin ripaus suolaa. Lisää riisit ja kuullota hetki, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää viini ja anna sen haihtua. Lisää sitten kanalientä kauhallinen kerrallaan jatkuvasti sekoittaen, kunnes riisi on lähes al dente n.17-18 min.

Lisää joukkoon nokare voita ja parmesaania. Lisää sitten kanttarellit. Viimeistele nokareella voita ja persiljasilpulla ja tarjoa heti.