38 uutta julkaisua

Profiteroles katkaraputäytteellä

Profiteroles katkaraputäytteellä:
2,5 dl vettä
125 g voita
ripaus suolaa
125 g Myllyn Paras emännän puolikarkeita vehnäjauhoja
4 munaa

Täyte:
20 g katkarapuja
2 rkl majoneesia
2 rkl ketsuppia
1 rkl Worchester –kastiketta
20 tippaa Tabascoa
pari oksaa tilliä
suolaa
pippuria

Pane vesi, suola ja voi paksupohjaiseen kattilaan keskilämmölle. Kuumenna, kunnes lähes kiehuvaa ja ota sitten pois liedeltä. Lisää jauhot koko ajan voimakkaasti puukauhalla sekoittaen. Siirrä takaisin liedelle ja sekoita vielä voimakkaasti, kunnes seos on sileätä ja irtoaa kattilan reunoista.

Ota kattila pois liedeltä, anna jäähtyä muutaman minuutin ajan ja lisää kananmunat yksi kerrallaan sähkövatkaimella kovaa vatkaten. Kun seos on sileää ja hiukan tahmaista, se on valmis.

Tee taikinasta kahdella lusikalla (tai pursotinpussilla) saksanpähkinän kokoisia palleroita ja paista ne uunissa 180 asteessa 20-25 minuuttia tai kunnes kauniin kullanvärisiä ja täysin kypsiä myös sisältä. Tarkista tilanne kokeilemalla yhtä ennen kuin otat kaikki pois uunista.

Täyte:
Mausta majoneesi tomaattiketsupilla, tabascolla, worchesterkastikeella, sekä tillisilpulla ja tarvittaessa suolalla. Lisää katkaravut.

Täytä profiterolit ja laita tarjolle.