32 uutta julkaisua

Ihana punajuuri-suklaakakku

Kakkupohja:
3 dl Myllyn Paras erikoisvehnäjauhoja
4 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
3 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl Dansukker vaniljasokeria
2 dl rypsiöljyä
3 munaa
150 g tummaa suklaata murusina
500 g keitettyä, raastettua punajuurta
1 dl Myllyn Paras korppujauhoja
pala voita

Kuorrute:
200 g tuorejuustoa
2-3 dl Dansukker tomusokeria
(1 pussi sahramia)

Pese punajuuret ja keitä ne kuorineen isossa kattilassa kunnes pehmenevät. Keskisuuret punajuuret noin 40 minuuttia. Valuta punajuuret ja kuori ne kylminä. Raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi.
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri kulhossa.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi toisessa kulhossa ja lisää öljy muna- ja sokerivaahtoon vähitellen samalla voimakkaasti vatkaten. Lisää raastetut punajuuret, suklaa ja jauhoseos ja sekoita taikinaksi.
Voitele vuoka voilla ja vuoraa korppujauhoilla tai kookoshiutaleita.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa n. 30 minuuttia.

Valmista kuorrute. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja sahrami kulhossa. Kuorruta jäähtynyt kakku.