28 uutta julkaisua

Ranskalainen pissaladiére

Taikina:
15 g hiivaa
2,5 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
350g Myllyn Paras emännän puolikarkeita vehnäjauhoja

Sulata hiiva suolaan ja lisää vesi, öljy ja jauhot. Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Täyte:
5 isoa keltasipulia ohuina suikaleina
reilu loraus oliiviöljyä
pari laakerinlehteä
kunnon kourallinen timjamia
suolaa ja mustapippuria
1 chili
15 sardellia
mustia oliiveja

Kuullota sipuleita ja laakerinlehtiä öljyssä miedolla lämmöllä kunnes ne karamelisoituvat. Tämä kestää helposti tunnin verran, mutta oikotietä ei ole. Mausta timjamilla, chilillä, suolalla ja pippurilla ja jätä odottamaan.

Kaulitse taikinasta pellille sopiva ovaali ja levitä sille sipulitäyte. Asettele sardellit pinnalle ristikon muotoon, sekä oliivit pinnalle ja paista 225 asteisessa uunissa kunnes reunat ovat rapeat, pieniä piiraita 15 min tai suurta piirasta 30 min. Tarjoa lämpimänä.