28 uutta julkaisua

Aasialaiset samosat

Samosat:
225g Myllyn Paras erikoisvehnäjauhoja (osa voi olla graham tai muita täysjyväjauhoja)
2 tl suolaa
2 rkl kasvisöljyä tai kirkastettua voita
80 ml vettä

Lisää suola jauhoihin kulhossa, tee kuoppa keskelle ja lisää öljy ja sopiva määrä vettä jotta syntyy taikina. Vaivaa massaa jauhotetulla pöydällä kunnes syntyy joustava taikina. Kääri muovikelmuun ja anna levätä huoneenlämmössä puolisen tuntia.

Jaa taikina kuuteen yhtä suureen osaan. Pyöräytä osat palloiksi ja kauli 15 sentin ympyräksi, jonka jaat terävällä veitsellä kahteen yhtä suureen osaan.

Kostuta reunat vedellä ja muodosta taikinalevystä tötterö. Nipistele reunat kiinni.
Täytä tötterö valmistamallasi täytteellä ja sulje tötterön pää nipistämällä se tiukasti yhteen.
Kypsennä samosat kuumassa öljyssä rapeiksi, valuta talouspaperilla ja nauti kuumina.

Kasvistäyte:
2 perunaa keitettyinä. kuorittuna ja kuutioituna
1 porkkana kuorittuna ja kuutioituna
2 valkosipulinkynttä pilkottuina
1 sipuli hienonnettuna
1 tl currypulveria
1/2 pussia pakasteherneitä
1 dl vihanneslientä

Kuumenna öljy pannulla, kuullota siinä sipuli ja valkosipuli. Lisää mausteet ja porkkana. Lisää vihannesliemi ja kypsennä kunnes kaikki on pehmeää, lisää lopuksi herneet.

Lihatäyte:
Tee hyvin maustettu jauhelihaseos, lisää keitettyä riisiä.