23 uutta julkaisua

Perunavohvelit omenakompotin kera

Perunavohvelit:
250 g kiinteitä perunoita
5 dl Myllyn Paras erikoisvehnäjauhoja
4 dl Dansukker tomusokeria
2,5 dl maitoa
3 munanvalkuaista kovaksi vaahdoksi vatkattuina
öljyä

Pese ja kuori perunat ja leikkaa isoiksi kuutioiksi. Keitä kevyesti suolatussa vedessä noin 15 min. Valuta ja anna hiukan jäähtyä.

Murskaa perunat ja sekoita niihin jauhot, tomusokeri ja maito niin että saat tasaisen taikinan. Kääntele sitten sekaan kovaksi vispatut munanvalkuaiset.

Paista öljytyllä vohveliraudalla kullankeltaisiksi ja tarjoa omenakompotin ja jäätelön kera.

Omenakompotti:
450 g happamia omenoita
1 sitruunan mehu
1 dl vettä
80g Dansukker taloussokeria
1 kanelitanko

Kuori ja kuutioi omenat ja pane paksupohjaiseen pannuun muiden aineksien kera. Anna kypsyä kannen alla n. 10 min.