23 uutta julkaisua

Suussa sulavaa rosmariinipossua uunissa

Rosmariinipossu:
2 kg luomupossun ulkofileetä tai paistia tai vasikanfileetä jos suinkin saat
2 rosmariininoksaa lehdet pilkottuina
4 valkosipulinkynttä pilkottuina
1 rkl suolaa
2 rkl mustaa pippuria
neitsyt oliiviöljyä
laakerinlehtiä

Hierrä morttelissa tahnaksi suola, pippuri, rosmariini, valkosipulin kynnet ja oliiviöljy.
Hiero mausteseos possun pintaan ja sido paisti. Tee paistin pintaan viiltoja terävällä veitsellä, laita viiltoihin valkosipulin kynsiä. Sidontanarun väliin voi ujuttaa laakerinlehtiä ja rosmariininoksia. Sivele pinta lopuksi oliiviöljyllä ja hiero vielä suolaa ja pippuria lihan pintaan. Aseta liha uunipannulle ja valele runsaalla oliiviöljyllä. Kypsennä uunissa 180 asteessa noin puolitoista tuntia. Kun sisälämpötila on 57 astetta liha on kypsä. Leikkaa kypsä liha ohuiksi siivuiksi ja valele ne syntyneellä kastikkeella.