18 uutta julkaisua

Kätevät Crepit lihakeiton lihasta

Crepit:
2 1/2 dl maitoa
2 dl vettä
4 kananmunaa
1/2 tl suolaa
3 2/3 dl Myllyn Paras erikoisvehnäjauhoja
4 rkl sulatettua voita

Täyte:
lihakeiton lihaa
yrttejä (lipstikkasuola, lehtipersilja, minttu)
keitettyä riisiä

Riko munat vispaa rakenne rikki veden kanssa. Lisää vehnäjauhot ja maito kokoajan vispaten kunnes seos on tasainen. Lisää suola. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja anna tekeytyä viileässä pari tuntia ja valmista sillä välin täyte.

Irrota liha luusta ja erottele sitä haarukalla. Lisää kypsäksi keitettyä riisiä. Mausta täyte lipstikkasuolalla, lehtipersiljalla, mintulla ja pippurilla.

Kuumenna hieman voita pannulla keskilämmöllä. Kaada taikinaa pannulle ja paista ohukaiset kauniin kullanruskeiksi toiselta puolelta (mahdollisimman ohuita ohukaisia!) ja jätä toinen puoli pehmeäksi.

Levitä täytettä creppien pehmeämmälle puolelle, kääri ne rullaksi. Raasta päälle parmesaania ja gratinoi uunissa hetken reilussa 200 asteessa ylälämmöllä ja viimeistele vielä grillivastuksen alla.

Vinkki: Voit valmistaa itse lipstikkasuolaa: kuivaa lipstikkaa ja hiero suolan kanssa yhteen.