18 uutta julkaisua

Äidin maukas lihakeitto

Äidin maukas lihakeitto

noin 1,5 kg luullista naudanlihaa

Lihan keitinliemi:
noin 1,5 l vettä
suolaa
reilu ruokalusikallinen kokonaisia maustepippureita
2 laakerinlehteä
(pari oksaa lipstikkaa)
1 iso sipuli kokonaisena kuorittuna
muutama kuorittu porkkana kokonaisena
pala juuriselleriä

Keittoon:
keitinliemi
3-4 porkkanaa
reilu pala juuriselleriä
1-2 palsternakkaa
pala lanttua
1 purjo
3 sipulia
4 perunaa
pilkotut lihat
lehtipersiljaa
(tuoretta timjamia)

Pyyhi luinen liha talouspaperilla. Laita se kattilaan veteen ja kuumenna kiehuvaksi.
Poista tarkkaan kaikki pinnalle muodostuva vaahto. Kun vaahtoa ei enää synny, lisää lientä maustamaan kokonaiset porkkanat, sipuli, sellerinpala ja mausteet. Keitä keitosta noin kolme- neljä tuntia hiljaisella tulella.
Kun liha on kypsä, nosta se pois kattilasta. Siivilöi liemi. Anna lihan ja liemen jäähtyä. Kun liemi on jäähtynyt, kuori pinnalle hyytynyt rasva pois. Näin saat turhan rasvan pois. Poista lihasta luut ja leikkaa kuutioiksi.
Pilko juurekset pieniksi kuutioiksi, lohko sipulit, silppua purjo ja puolita perunat. Laita liemeen kypsymään muut kasvikset, paitsi perunat. Kun juurekset ovat puolikypsät, lisää perunan puolikkaat. Keitä perunat kypsiksi ja lisää kuutioiksi leikattu liha. Kuumenna keitto. Lisää pinnalle runsaasti silputtua persiljaa ja halutessasi tuoretta timjamia.

Vinkki: Jos aiot pakastaa keittoa, pakasta se ilman perunoita. Lisää perunat vasta sitten, kun tarjoat keittoa. Pakastettu peruna ei ole edustavimmillaan