Kaupunkipyörä vastaan juoksija Helsingin ruuhkassa - kumpi on nopeampi?

Kaupunkipyörät koristavat Helsingin katukuvaa jälleen tänä kesänä. Mutta ovatko nämä vain koristeita vai toimiiko systeemi todella? Metro Helsingin Akseli Ahola ja Topi Virtanen testasivat pääsee juosten vai kaupunkipyörällä nopeammin Kiasmalta Ympyrätalolle. Katso miten tiukassa kisassa kävi!

Hevisaurus nousee Peacock-teatterin lavalle musikaalissa – teemana oppimisen tärkeys

Jurahevimusikaali valloittaa Linnanmäen Peacock-teatterin syyskuussa. Hevisaurukset ja heidän ystävänsä hyppäävät mukaan seikkailuun, joka on opettavainen matka kaikille. Mikä minusta tulee isona -musikaali laittaa lapset pohtimaan tulevaisuuttaan ja omia mahdollisuuksiaan. Musikaalissa riittää pohdittavaa myös aikuisillekin. Suomen komediateatterin Annika Grahn, musikaalin ohjaaja-koreografi Jari Saarelainen ja itse Herra Hevisaurus kävivät kertomassa, mitä spektaakkeli pitää sisällään – katso!

Kiusaaminen on vähättelevä termi koulussa tapahtuville rikoksille: "Aikuiset joutuisivat vastuuseen"

Mikä lasketaan kiusaamiseksi? #kiusaamineneiolevitsi-kampanjan Mirita Saxberg ja Heikki Turkka kertoivat, että suurin osa "kiusaamiseksi" luokiteltavista asioista on todellisuudessa rikoksia. Metro Helsingin Aamun Akseli Ahola sai kuulla, että ammattikasvattajien on puututtava kiusaamiseen, koska ihmisen elämä saattaa murentua jo ala-asteella. Katso!

Suomella ei ole varaa kiusaamiseen - yhden lapsen hoidon kustannukset miljoonia

#kiusaamineneiolevitsi -kampanja järjestää tapahtuman Helsingin Kampin Narinkkatorilla lauantaina 1.4. Kampajan järjestäjä Mirita Saxberg ja hankepäällikkö Heikki Turkka kertoivat Metro Helsingin Aamun Akseli Aholalle minkälaisia kustannuksia kiusaamisesta seuraa. Henkinen hyvinvointi on ykkösasia, mutta Suomen valtiolla ei yksinkertaisesti ole varaa kiusaamiseen. Katso!

S&Janhardin Sofia Zida: "Ei ole musiikissa sääntöjä"

Sofia Zidan ja Janne Kasurisen muodostama popduo S&Janhard kävi Metro Helsingin Akseli Aholan vieraana. He valottivat hieman luovaa prosessia musiikkinsa takana ja sitä, miten heidän varhaisin yhteinen musantekosessio sai alkunsa. Zida totesi, että hänestä musiikkia koskevat säännöt eivät ole niin tärkeitä, vaan tärkeintä on se, että musiikki tulee suoraan sydämestä.

Juha Perälä yllätettiin vaativalla kahvakuulahaasteella – pystyisitkö itse tähän?

Näitkö Juha Perälän voimannäytteen Erikoisliikemiehet-ohjelman ensimmäisessä jaksossa, kun hän nosti lapiolla Pirkka-Pekka Peteliuksen ilmaan? Metro Helsingin Akseli Ahola haastoi Radio Suomipopin Aamulypsystä tutun Perälän voimailemaan kesken haastattelun suorassa radiolähetyksessä. 16-kiloinen kahvakuula liittyi asiaan – katso videolta miten Peris suoriutui!