MasterChef Suomi

MasterChef Suomi

MasterChef Suomi tekee paluun neljän vuoden tauon jälkeen! Kilpailijoita ovat luotsaamassa ja tuomaroimassa ravintoloitsijat Tomi Björck ja Henri Alén sekä ruokakirjailijana ja tv-kokkina tunnettu Sara La Fountain. Ohjelmassa kaksitoista hyvin erilaista ja persoonallista amatöörikokkia ympäri Suomen kokkaa kaikkein kirkkaimmasta kruunusta, MasterChef Suomi 2018 -tittelistä. Voiton eteen on onnistuttava läpi kisan, sillä tällä kaudella kilpailijat kohtaavat ennennäkemättömiä haasteita.

414 uutta julkaisua

He ovat uudet MasterChef Suomi -kokelaat!

Suositun MasterChef-kokkauskisan kolmas tuotantokausi alkaa Nelosella 22.1.

Kisaan on karsittu 14 kilpailijaa, joita yhdistää intohimo ruokaan. Eikä se ei ole kiinni iästä, asuinpaikasta tai ammatista: MasterChefissä on tällä kaudella mukana kilpailijoista eri puolilta Suomea, parikymppisestä tamperelaismyyjästä 50-vuotiaaseen apulaiskaupunginjohtajaan. Joku näistä kokelaista kokkaa tänäkin keväänä unelmistaan totta.

Kilpailun tuomareina nähdään tuttuun tapaa Sikki Sumari, Tomi Björck ja Mikko Takala.

MasterChef alkaa tiistaina 22.1. Vauhdikasta kisaa seurataan kaksi kertaa viikossa, tiistaisin ja torstaisin. Voittaja selviää 11. huhtikuuta.

Aila Markkanen, 48
Kuopio
Erikoislääkäri

Aila on erikoislääkäri, joka hakee ruoan parista varsinaista irtiottoa elämässään. Lähiruokaideologiaa kunnioittava Aila metsästää, kalastaa ja sienestää paljon – ja Aila osaa myös nylkeä ja suolistaa saaliinsa itse. Monien harrastustensa välissä Aila kirjoittaa myös omaa ruokablogia. Ailan bravuuri ovat macaron-leivokset. Ailan mukaan hyvään lopputulokseen ei tarvita huippukeittiötä; ”nuotiollakin pärjää tarvittaessa”. Aila kertoo elävänsä nyt elämänsä parasta aikaa, ja MasterChef–kilpailuun osallistuminen on iso osa sitä.

Aki Keskitalo, 27
Orimattila
Baarimestari

Aki on vanha tuttu MasterChef–ohjelman seuraajille. Aki kilvoitteli mukaan unelmiensa keittiöön jo viime vuonna mutta tippui kisasta boot campillä. Kipinä ruoanlaittoon ei kuitenkaan kadonnut, vaan Aki suuntasi pettymyksensä jälkeen Kaakkois-Aasiaan pitkälle matkalle opiskelemaan hänelle mieluisen aasialaisen keittiön saloja. Lisäksi Aki pestautui edelliseltä kaudelta tutun Janin leipiin ja työskentelee nykyään ravintolapäällikkönä Janin alaisena hyvinkääläisessä ravintolassa.

Anna Niinimäki, 27
Vantaa
Liikunnanohjaaja, yrittäjä

Anna on entinen fitness-kilpailija, joka toimii nyt yrittäjänä liikunta-alalla. Anna haki mukaan MasterChef–kilpailuun todistaakseen miehelleen, että uudesta harrastuksesta on tullut todellinen intohimo. Hän rakastaa leipomista, ja hänen unelmanaan on perustaa Anna Mannan kakkupuoti. Esikuvinaan keittiössä Anna pitää Sikke Sumaria, Tomi Björckiä ja Gordon Ramsayta.

Iikka Virkkunen, 39
Espoo
Tekniikan tohtori

Iikka on analyyttinen tekniikan tohtori Espoosta. Jos hän epäonnistuu jossain ruokalajissa, hän tekee ruoan niin monta kertaa uudestaan, että se varmasti onnistuu – ja tietenkin analysoi mistä epäonnistuminen johtui. Iikka on myös tehnyt tarkat käyrät eri kisaajien MasterChef-menestymisestä.

Juuli Jokela, 22
Oulu
Myyjä

Juuli on luonnonlapsi Oulusta, avoin ja suorapuheinen. Juuli hämmästytti tuomarit lahjakkuudellaan; monet asiat, joita hän teki ensimmäisen kerran, onnistuivat ihmeellisellä tavalla. Juuli on myös hyvin sitkeä ja periksiantamaton. Juuli on metsästänyt ja kalastanut isänsä ja vaarinsa kanssa, ja nämä kokemukset näkyvät hänen asenteessaan.

Jan Lindgren, 39
Hyvinkää
Baarimestari

Sosiaalinen ja iloinen Jan haki mukaan MasterChef–mittelöön jo viime vuonna mutta putosi pois pelistä boot campin viimeisessä vaiheessa. Tänä vuonna taidot kuitenkin riittivät ja kisapaikka amatöörikokkien taivaassa aukesi. Jälkiruokien valmistamista pelkäävä Jan pitää vahvuutenaan sitä, että on päässyt syömään elämänsä aikana kaikkea huoltoasemaruoista huippuravintoloiden luomuksiin. Myös baarimestarin ammatissa kehittyneellä makuaistilla voi Janin mukaan pärjätä kisassa pitkälle. Jan on kisannut baarimestaruuksista menestyksekkäästi myös MM-tasolla, ja hän on ainoa suomalainen, joka on voittanut kolmen eri drinkkikategorian Suomen mestaruuden. Jan työskentelee yhdessä MasterChef–kilpailija Akin kanssa hyvinkääläisessä ravintolassa.

Jussi Murtomaa, 32
Helsinki
Ruokakauppias

Jussi on kauppias, jonka vahvuuksia ovat ruoka-aineiden tunnistus sekä kokemus lihan ja kalan käsittelyssä. Ruoka näyttelee suurta roolia myös entisen partiolaisen vapaa-ajan vietossa. Jussi harrastaa niin kalastamista kuin sienestämistäkin. Aikaa kuluu myös vaimon kanssa yhteisen ruokablogin pitämiseen ja sesonkiruokien suunnitteluun.

Kira Åkerström, 25
Helsinki
Yrityspankin assistentti

Kira irtisanoutui työstään voidakseen osallistua MasterChef-kilpailuun. Hänen isänsä on tunnettu ravintoloitsija Jan Åkerström, mutta Kira ei ole koskaan ollut töissä isänsä ravintoloissa, koska hän haluaa edetä omia polkujaan. Isä on kuitenkin Kiran esikuva ja kokkaamisen Kira sanoo kulkevan geeneissä. Kira haaveilee työstä ruokastylistina tai –kuvaajana.

Klaus Ittonen, 27
Helsinki
Myyjä/elokuvateatterityöntekijä/opiskelija

Klaus on kilpailun kakkumestari ja jälkiruoka-spesialisti. Klaus on jo useana ravintolapäivänä kestittänyt asiakkaita omassa Café Kakkuhätä –ravintolassaan, jossa on tarjoiltu kaikenlaisia täydellisiä ja onnelliseksi tekeviä leivoksia ja kakkuja. Klaus on luonteeltaan hiljainen, mukava ja lempeä symppistyyppi, mutta myös perfektionisti; kaiken pitää olla täydellistä. Hän matkustelee paljon ympäri maailmaa.

Kristiina Sandström, 28
Helsinki
Kampaaja

Kristiina on varsinainen tehopakkaus. Hänen aikansa kuluu lasten, töiden ja ruokaharrastuksen välissä tasapainoillessa. Kristiina kertoo olevansa uudessa elämänvaiheessa, jossa hänellä on vihdoin aikaa keskittyä omiin unelmiinsa ja tulevaisuutensa rakentamiseen. MasterChef-kilpailuun pääseminen on yksi Kristiinan pitkäaikaisista haaveista. Hänen kokkiesikuvansa on Nigella Lawson.

Matti Liipo, 32
Pori
Kunnossapitoalan yrittäjä

Matti on tunteellinen metsästäjä Porista. Matti tuli MasterChefin kakkoskauden koekuvauksiin melkein suoraan sairaalasta, koska oli ollut juuri umpisuolileikkauksessa. Ne koekuvaukset menivät pieleen, mutta Matti sisuuntui, alkoi treenata kotona eri ruokalajeja, laihdutti 30 kiloa ja palasi kolmannelle kaudelle ihan uutena miehenä.

Piia Rantala-Korhonen, 50
Oulu
Apulaiskaupunginjohtaja

Piia on kansanedustaja Martti Korhosen vaimo. Heillä on iso uusperhe, joten Piia on tottunut kokkaamaan isolle porukalle. Piia on kulttuurikodin kasvatti, ja hän on ollut elämässään mukana monessa, muun muassa valtaamassa Lepakkoa 17-vuotiaana odottaessaan esikoistaan. Monta vuotta kasvissyöjänä eläneen Piian vahvuuksia ovat kasvisruoat ja niiden maustaminen. Vapaa-ajallaan Piia kitkee mielellään omaa kasvimaataan ja viihtyy hyvin sienimetsässä.

Teijo Salonpää, 36
Kemi
Asiakaspalveluinsinööri

Teijo oli mukana jo MasterChefin kakkoskaudella mutta tippui boot campillä viimeisessä tehtävässä. Tiputtuaan Teijo treenasi raivokkaasti vuoden, koska oli päättänyt päästä kisaan mukaan. Teijo kuuntelee hevimusiikkia kokatessaan ja tietää biisien kestot niin hyvin, että ei katso kelloa vaan laskee biiseistä, koska paisti otetaan uunista. Kokkaamisen suhteen Teijolla on yksi motto: ”Ei oiota.”

Tomi Malmström, 30
Espoo
Projektipäällikkö

Tomilla on haastava työ, uusi talo Espoossa ja ihana perhe, ja hän tekee väitöskirjaansa – ja silti hän olisi valmis ottamaan vastaan uusia haasteita ruoka-alalla. Tomi kyseenalaistaa Michelin-tason kikkailua ja panostaa omassa ruoanlaitossaan mieluummin aitoihin makuihin, hyviin raaka-aineisiin ja lämpimään tunnelmaan. Tomi tunnustaa pitävänsä kateenkorvaa vastenmielisenä raaka-aineena. ”Kun miettii, mitä se oikeastaan on, menee ruokahalu”. Esikuvanaan Tomi pitää korealaista David Changia, joka on perustanut Momofuku-ravintoloita ympäri maailmaa ja toiminut vierailevana tuomarina Australian MasterChef-kilpailussa.

MasterChef-tuomaristo ylistää kilpailun voittajaa – "Parempi kuin moni ammattikokki"

MasterChef Suomi ratkesi tänään Marjutin voittoon. Tuomaristokolmikko fiilistelee kulunutta kautta hymy korvissa.

"Poskettoman hieno kausi. Siel on taistelutarinoita, niin hienoja onnistumisia, siis ihan huikee kausi!" Sara tunnelmoi finaalin jälkeen.

"Kyl mä sanoisin, että Suomi on kansainvälistynyt paljon. Kokoajan kehitytty enemmän ja tullut oikeesti kansainvälistä makua tonne lautaselle", Tomi toteaa vaikuttuneena.

Voittajaa, Marjutia tuomaristo kehuu vuolaasti.

"Erittäin, erittäin lahjakas. Voin sanoo, et parempi kuin moni ammattikokki. Tosi, tosi monipuolinen", Henri ylistää.

"Välillä vähän ehkä pää pyörälläkin siitä, että miten pystyy suoriutumaan noin hyvin", Tomi komppaa.

Marjut on uusi Master Chef Suomi! – "Hyvin kaukainen unelma, joka on nyt saavutettu"

MasterChef Suomi ratkesi tänään jännittävään finaaliin, jossa vastakkain olivat kaksi hyvin erilaista kokkaajaa Marjut ja Outi. Voittajaksi tiensä selvitti Marjut!

"Aivan mahtava fiilis, ihan uskomaton juttu! Ei vieläkään oikein tajua, että mitä täällä tapahtui ja että on voittanut. Mä oon ihan törkeen iloinen", onnesta häkeltynyt Marjut kuvailee tuoreita tunnelmiaan.

Marjut kertoo haaveilevansa ruokablogin ja ruokakirjan lisäksi omasta majatalosta.

"Kaikkein suurin unelma on ollut se, että pääsis joskus pitämään omaa majataloa, missä olis ravintola. Mut se on toki sellainen hyvin kaukainen unelma. Ja niin oli tää MasterChefkin ja se on nyt saavutettu", Marjut fiilistelee.

Marjut kertoo kilpailun antaneen hänelle paljon uusia ystäviä sekä uskoa omaan tekemiseen ja kykyihin.

"Paineensietokyky on kasvanut ihan semmosiin ulottuvuuksiin, mitä mä en ees tiennyt, et vois olla", Marjut naurahtaa.

MasterChef Suomi huipentuu tänään – Finaalikaksikko aivan toistensa ääripäät

MasterChef-kilpailun finaalin viimeinen taistelu käydään tänään. Outin ja Marjutin tehtävänä on valmistaa alku-, pää- ja jälkiruoka. He saavat kolmen ruokalajin valmistukseen täysin vapaat kädet.

Kilpailijoiden erot tulevat heti kokkauksen alkuun selkeästi ilmi.

”Marjutilla on ollut ihan selkeet speksit, päässä ajatuksia ja kaavioita, et miten toimitaan ja lähtee toteuttaa. Outi vetää tuol tavaraa pataan ja fiiliksen mukaan”, Henri kommentoi tilannetta.

”Eli aika selkee asetelma, mitä ollaan nähty koko kilpailun ajan”, Tomi komppaa.

”On, on! Ihan mahtavaa”, Henri toteaa.

”Ei se paljoo Outii oo ikinä haitannu”, Tomi naurahtaa.

”Ei ja arvostan”, Henri myötäilee.

MasterChef Suomi -finaali tänään torstaina klo 21 Livillä ja Ruudussa. Seuraa ohjelmaa somessa @masterchefsuomi.

MasterChefin finaalissa äärimmäisen liikuttava hetki – Herkistynyt Saska avautuu isänsä kuolemasta: "Ois iskä aika ylpee nyt"

MasterChef-kilpailun finaalin ensimmäisessä jaksossa kilpailijat saivat eteensä aiemmin kokoamansa unelmakorit. Korien raaka-aineita saa valmistaa minkä tahansa annoksen.

Saska päätyy tekemään pelmenejä lihatäytteellä. Hän kertoo pelmenien olevan tuttuja lapsuudestaan.

”Varmasti on kunnianosoitus, ei ehkä niinkään mun juurille vaan mun iskälle. Varmaan ois iskä aika ylpee nyt”, Saska selittää ja pyyhkii kyyneleitä.

”Saska pakko kysyy, mistä tuli inspiraatio tohon annokseen”, Tomi kysyy Saskan viedessä annoksen tuomareiden maisteltavaksi.

”Mä oon oppinut sen lapsuudestani mun isältäni”, Saska kertoo vaikeana.

”Iskä on opettanu ruuanlaiton mulle ja se on mun inspiraatio ollu aina. Mä olin 16, kun mun iskä menehty. Ja nyt mä haluun jatkaa niitä iskän jalanjälkiä”, Saska jatkaa ja murtuu kyyneliin.

MasterChef Suomi keskiviikkoisin ja torstaisin klo 21 Livillä ja Ruudussa. Seuraa ohjelmaa somessa @masterchefsuomi.

MasterChef-kilpailijat pulassa Finnjävelin keittiössä – "Laitteet on uusia ja paikat on uusia"

MasterChef-kilpailijat pääsevät tänään näyttämään taitonsa Henri Alénin Finnjävel-ravintolassa. Kilpailijoiden tulee valmistaa kunkin toisinto yhdestä Finnjävelin klassikkoannoksesta. Annoksissa on useita eri komponentteja ja tekniikat ovat vaikeita, mitä aiheuttaa ongelmia kilpailijoille.

"Laitteet on uusia ja paikat on uusia. Pitäis olla kauheen järjestelmällinen, mutta hirvee kiire", Marjut avaa tilannettaan.

"Koko reseptissä olevat tekniikat on ihan uusia mulle", Outi toteaa puolestaan ja taistelee vakuumilaitteen kanssa.

Myös Saskan resepti vaatii kyseisen laitteen käyttöä eikä häneltäkään kaikki suju ongelmitta. Villellä on taas monta rautaa tulessa eikä on ole ihan perillä, mitä kaikkea hänen pitäisi vielä tehdä.

MasterChef Suomi keskiviikkoisin ja torstaisin klo 21 Livillä ja Ruudussa. Seuraa ohjelmaa somessa @masterchefsuomi.