4 uutta julkaisua

Kahden lapsen äiti on tikissä kuntotestissä, mutta toteutuuko haave poliisikouluun pääsystä?

Maria on 27-vuotias kahden lapsen riihimäkeläisäiti, jonka pitkäaikainen haave on päästä poliisin ammattiin. Nainen on käynyt poliisiammattikorkeakoulun pääsykokeissa kahdesti ja päättänyt sitten haudata unelmansa hetkeksi. Nyt Marialla on mahdollisuus tehdä haaveista totta, sillä Jutta Gustafsberg rientää apuun. Sadan päivän tiukka rypistys personal trainerin kanssa tuottaa tulosta, ja Maria on kovassa tikissä kuntotestissä, jota on valvomassa Marian PT:n Jounin ja Jutan lisäksi poliisikorkeakoulun liikunnan lehtori Aki Sipilä.

Testissä mitataan kuntoa, voimaa, kehonhallintaa ja ketteryyttä, ja se on sama koe, jonka poliisikoulukokelaat suorittavat pääsykokeessa. Maria suoriutuu kaikista osa-alueista hyvin ja saa itsevarmuutta tulevaan koitokseen:

"Uskon että suoriudun kunnialla tulevista pääsykokeista", hän sanoo.

"Tää on aloittanut meidän elämässä uuden ajanjakson. Kaikki ollaan mukauduttu siihen, että äiti treenaa. Ja se ei todellakaan tule loppumaan tähän", Maria kertoo.

Jaksossa selviää, kuinka Marialle käy pääsykokeissa!

Jutta ja 10 suurta unelmaa keskiviikkoisin kello 20 Livillä. Sarjan seuraavan jakson voi katsoa ennakkoon Ruutu+palvelussa aina edellisen jakson tv-esityksen jälkeen.

Palomiehen urasta haaveileva Antti saa täydet pisteet Pelastusopiston lihaskuntotestissä

Tamperelainen 28-vuotias Antti työskentelee Oriveden paloasemalla kalustonhoitajana, mutta hänen haaveensa on päästä oikeisiin palomiehen tehtäviin. Jotta Pelastusopiston ovet aukeaisivat, miehen on päästävä roimasti parempaan kondikseen: tarvitaan rutkasti lisää raakaa lihasvoimaa sekä teräksinen aerobinen kunto. Nyt mies kuntoilee vain satunnaisesti ja syö mitä sattuu. Ylimääräistä on kertynyt vyötärön seudulle.

Antin valmentajaksi pestataan personal trainer ja palomies Vertti Harjuniemi, joka kehuu miehen asennetta.

"Jos Antille jotain ongelmia tulee, niin uskon, että se on treenin raskaus. Treenaus tulee olemaan epämukavaa, ja ollaan epämukavuusalueella paljon. Jos vain Antti sitä sietää, niin hyvin varmasti pärjätään", Vertti pohtii.

Treeni sujuu, ja Antin kunto kasvaa kohisten. Kun mies kuntokuurinsa lopuksi tekee kokeeksi Pelastusopiston lihaskuntotestin, hän yltää uskomattomaan tulokseen ja saa täydet pisteet jokaisesta suoritteesta. Pelastusopiston liikunnanohjaaja Jorma Katajisalo kertoo, että noin kymmenen prosenttia hakijoista saavuttaa saman tuloksen.

Antin haaveista saattaa siis hyvinkin tulla totta!

Jutta ja 10 suurta unelmaa keskiviikkona 18.5. kello 20. Antin jakson voi katsoa ennakkoon Ruutu+:sta.

Nettiekstra: Plastiikkakirurgi tuntee isorintaisten huolet – "Pikkujouluihin ei viitsitä mennä"

Helsinkiläisen 34-vuotiaan Johannan täytyy tiputtaa reilusti painoa, jotta hän pääsee kauan haaveilemaansa rintojen pienennysleikkaukseen. Kahden lapsen yksinhuoltajaäidille projekti on liian haastava yksin, mutta jatkuvat niska-hartiaseudun kivut piinaavat ja terveyshaittojen lisäksi liian suuret rinnat syövät myös itsetuntoa. Johanna on tiputtanut itsenäisesti jo 28 kilon verran painoa, mutta viimeiset 10 kiloa ovat kuin juuttuneet ja Jutan apua tarvitaan kipeästi.

Kesken projektin Johanna käy Sairaala Siluetissa plastiikkakirurgi Katja Puumasen konsultaatiossa.

"Usein rintojenpienennyspotilaat ovat kymmenen-viisitoista vuotta miettineet sitä asiaa. On niska-hartiaseudun kivut, on jatkuvat päänsäryt, ylä- ja alavartalo ovat epäsuhdassa, firman pikkujouluihin ei viitsi mennä, kun ne valtavat rinnat herättävät epätoivottua huomiota, eli myös psyykkistä haittaa isoista rinnoista voi olla. Se vaikuttaa itsetuntoon, siihen mitä pystyt harrastamaan ja mitä vaatteita voit pitää", Katja Puumanen kertoo.

"On hirveän sääli, että niin moni suomalainen nainen, jolla on kohtuuttoman suuret ja painavat rinnat, aristelee tulla keskustelemaan tilanteesta asiantuntijan kanssa, koska apua on saatavilla", Puumanen jatkaa.

Katso ekstraklipistä, miten Johannan konsultaatio meni!

Jutta ja 10 suurta unelmaa keskiviikkoisin kello 20 Livillä. Sarjan seuraavan jakson voi katsoa ennakkoon Ruutu+-palvelussa aina edellisen jakson tv-esityksen jälkeen.

Liian suurista rinnoista kärsivä Johanna unelmoi pienennysleikkauksesta: ”Kuuluu vain plots, plots, plots, kun juoksee”

Helsinkiläinen 34-vuotias Johanna on laihduttanut omin voimin 28 kiloa. Painoa pitäisi saada vielä 10 kiloa pois, että hän pääsisi haaveilemaansa rintojen pienennysleikkaukseen.

Johanna luettelee Jutta ja 10 suurta unelmaa -ohjelmassa pitkän listan isojen rintojen haittoja. Hän kärsii jatkuvista selkäkivuista ja päänsäryistä, ei löydä sopivia vaatteita, eikä liikunta ole maistunut pitkään aikaan.

”Kuuluu vain plots, plots, plots, kun juoksee”, Johanna harmittelee.

Jutta auttaa Johannaa pudottamaan painoa. Treenit sujuvat, mutta Johanna pelkää, ettei herää nukutuksesta.

”Vollotin, kun näin ekan kerran tissit”, Johanna iloitsee onnistuneen leikkauksen jälkeen.

Katso videolta, miltä Johannan upea muutos näyttää ja mitä hän ajattelee uusista rinnoistaan.

Jutta ja 10 suurta unelmaa keskiviikkoisin klo 20.00 Livillä. Seuraavan jakson voi katsella ennakkoon Ruutu+-palvelussa aina edellisen jakson tv-esityksen jälkeen.

Tamperelaisen Tonin, 31, upea muodonmuutos! Laihdutti 12 kiloa – yhteydenottojen määrä lisääntyi heti

Tamperelainen 31-vuotias Toni tavoittelee tiukkaa kroppaa keskiviikon Jutta ja 10 suurta unelmaa -ohjelmassa.

”Mä haluaisin olla todella timmi. Ei mitään roikkuvaa missään”, hän ilmoittaa tavoitteekseen.

Toni kertoo avoimesti, että homoille ulkonäkö on tärkeä asia.

”Se vaikuttaa moneen – jos et ole hyvässä ja timmissä kunnossa, vaan oot löysä, ei sulla ole minkäänlaista vientiä.”

Toni onnistuu pudottamaan 12 kiloa – ja tulokset näkyvät muuallakin kuin tiukassa kropassa

”Tässä huomaa, että kun on 12 kiloa lähtenyt, ihmiset laittavat paljon enemmän yhteydenottoa.”

Jutta ja 10 suurta unelmaa keskiviikkoisin klo 20.00 Livillä.

Paulin hurja haave vapaaottelukisoista toteutuu uskomattomalla tavalla!

Jutta Gustafsberg toteuttaa ohjelmassaan tällä kertaa 25-vuotiaan espoolaisen Paulin hurjan unelman. Miehen haave on kavuta kamppailemaan oikeisiin vapaaottelun amatöörikisoihin. Ongelma ennen sadan päivän kuntokuuria on se, että miehen paino on päässyt kipuamaan turhan korkeisiin lukemiin sillä aikaa, kun tämä on joutunut olemaan sivussa rakastamistaan kamppailulajeista loukkaantumisten takia.

"Tässä omassa painoluokassa, yhdeksänkymmentä plus kiloa täyttä lihaa, tiedätte millaisiä mörköjä ne on! Ennemmin kiristää itseltään kaiken ylimääräisen pois, jotta pääsee fiksuun sarjaan", Pauli selittää.

Sali- ja lajitreeniäkin tarvitaan, ja Paulin sata päivää kuluvat paitsi tiukan dieetin myös erittäin rankan harjoittelun parissa. Kun mies viimein kapuaa kehään ottelemaan, se ei tapahdu missä tahansa amatööriturnauksessa vaan oikealla Cage-areenalla!

"En olisi ikinä voinut kuvitella villeimmissäkään unissa, että olisin päässyt oikeaan häkkiin taustamusiikin saattelemana. Se on vähän niin kuin unelmien unelmien toteutus nyt!" Pauli intoilee ennen matsia.

Jutta ja 10 suurta unelmaa keskiviikkoisin kello 20 Livillä. Jaksot voi katsoa etukäteen Ruutu+-palvelussa aina edellisen jakson tv-esityksen jälkeen.