Junior MasterChef Suomi

Junior MasterChef Suomi

Lasten jännittävä kokkikilpailu Junior MasterChef Suomi on täällä taas! Kutkuttavan viihdyttävää realityä sekä vedet kielelle herauttavaa kokkausta nerokkaasti yhdistelevässä ohjelmassa nähdään uudistunut huippukokkien tuomaristo, johon kuuluvat Tomi Björck, Sara La Fountain sekä Henri Alén. Kotimainen ruokareality.

18 uutta julkaisua

Kisa parhaan junnukokin tittelistä alkaa! – Tässä ovat 12 Junior MasterChef -kilpailijaa!

Huikean taitavat junnukokit aloittavat kisailun Junior MasterChef Suomi -tittelistä! Mukana on 12 taitavaa nuorta kokkia, jotka pistävät kaikkensa peliin ansaitakseen tavoitellun voiton.

Junior MasterChef Suomen kolmas tuotantokausi alkaa Nelosella 5. syyskuuta. Tälläkin kertaa toisistaan mittaa ottavat 12 Suomen parasta 8-13-vuotiasta junnukokkia.

Mukana kisassa on kuusi poikaa ja kuusi tyttöä, joista osa on ehtinyt jopa jo työskennellä leipomossa tai käydä ruokakursseilla Etelä-Amerikassa saakka. Nämä kokit eivät pelkää käyttää tuttuja raaka-aineita uudella tavalla tai laittaa omaa persoonaansa peliin. Upeiden annosten lisäksi luvassa on makeita onnistumisen hetkiä ja kitkeriä pettymyksen tunteita, kun kisa Suomen Junior MasterChef -voitosta on käynnissä!

Tuomareina kolmannella kaudella toimivat tunnetut kokit Tomi Björck, Henri Alén ja Sara La Fountain.

Tässä ovat tulevan kauden Junior MasterChef -kilpailijat!

 

Otto Leskinen, 13, Nilsiä

Otto on intohimoinen ja teknisesti erittäin taitava nuori kotikokki. Hän haluaa isona kokiksi ja perustaa oman lounasravintolan. Ennen JMC-kuvauksia Otto on ollut viikon kotipaikkakuntansa leipomossa kesätöissä ja on suorittanut hygieniapassin jo 12-vuotiaana. Otto näkee vahvuuksikseen ateriakokonaisuuksien suunnittelemisen ja toteutuksen. Tomi Björckiä fanittava Otto haki mukaan myös JMC:n aiemmalle kaudelle, mutta ei vielä tuolloin päässyt mukaan. Nyt kilpailupaikan auettua Otto uskoo vakaasti voittavansa vuoden 2017 JMC -tittelin!

Hilla Kontinen, 13, Pori

Hilla on itseoppinut kokki ja kokkaakin kotona mieluiten ilman apukäsiä. Hillan keittiössä valmistuu rohkeasti maustettuja annoksia, ja hän tykkääkin tutustua uusiin raaka-aineisiin ja kokeilla uutta. Hillalla on kokemusta isoistakin kokonaisuuksista, sillä hän on järjestänyt muun muassa siskonsa ylioppilasjuhlien tarjottavat. Junior MasterChefiin pääsy on Hillan suuri unelma ja Tomi Björck on yksi hänen suurista idoleistaan. Hilla opiskelee yrittäjyysluokalla ja haaveilee oman ravintolan perustamisesta. Parasta olisi, jos isona voisi olla tanssija, taiteilija tai kokki – tai yhdistää nämä kaikki kolme!

Topias Holappa, 12, Tampere

Topias on oppinut kokkaamaan mummonsa ja kokkiohjelmien opastuksella. Topiakselle esillepano ja annoksen näyttävyys on kokkailun lähtökohta ja viimeinen silaus. Kokkailun trendit sekä uusimmat tuulet ja teemat ovat myös hallussa. Verbaalisesti lahjakas Topias rakastaa esiintymistä ja haaveilee isona joko kokin tai muotisuunnittelijan urasta. Topias on todella kilpailuhenkinen, mutta uskoo myös ystävystyvänsä kanssakilpailijoidensa kanssa.

Inka Jämsen, 12, Tampere

Inkan bravuureihin kuuluu Lähi-idän ja Intian maut sekä leivonnaiset. Inkalla on kokemusta myös riistalinnun nylkemisestä äidin kanssa. Inka on seurannut paljon Australian MasterChef -kausia ja hakenut niistä inspiraatiota kokkailuihin ja leipomiseen. Ratsastusta ja käsitöitä harrastava Inka on päättänyt, että isona hänestä tulee kokki tai lääkäri. 

Miro Kuitunen, 12, Turenki

Miron vahvuudet keittiössä ovat liharuoat. Hänen valmistamansa lihan kypsyys saattaa olla jo ensimmäistä kertaa kokeillessa täydellinen. Miro nauttii luonnossa olemisesta. Samalla hän keräilee kuusenkerkkiä ja muita raaka-aineita kokkailuunsa. Miro harrastaa myös tubettamista ja haluaa isona joko kokiksi tai liikennelentäjäksi. 

Sara Brandao, 10, Vantaa

Saran brasiliainen isä on intohimoinen kotikokki ja sama intohimo on välittynyt myös tyttärelle. Saran juuret näkyvät niin hänen tekemässään ruoassa kuin puheissakin, ja hän on ylpeä taustastaan. Pianonsoittoa harrastava Sara haaveilee sekä kokin että muotivaatesuunnittelijan ammateista. 

Akseli Olli, 10, Kirkkonummi 

Ilmeikäs Akseli kulkee keittiössä äitinsä ja mummonsa jalanjäljissä, mutta ammattikokeista hän ihailee Henri Alénia. Akseli kokkailee lähes joka päivä, ja häneltä sujuvat niin suolaiset kuin makeatkin annokset. Jalkapalloa harrastava Akseli haaveilee kokin ammatista. 

Emilia Patja, 9, Espoo

Emilia on JMC-keittiön nuorin kilpailija. Esiintymishaluinen ja -taitoinen Emilia on asunut suurimman osan elämästään Yhdysvalloissa. Emilian vahvuuksiin kuuluvat suolaiset ruoat, ja hän ei juurikaan edes pidä makeasta. Aktiivinen tyttö harrastaa jalkapalloa, pianonsoittoa ja showtanssia ja hän katsoo omien sanojensa mukaan aivan liikaa Youtubea. Emilia haluaa isona näyttelijäksi. 

Ilmari Nurminen, 13, Helsinki

Ilmari on uutta pelkäämätön ja kokeileva kokki. Ilmari haluaa mukaan Junior MasterChefiin, koska saisi kilpailla ja käyttää luovuttaan samalla. Ohjelmassa Ilmari aikoo ottaa riskejä ja yrittää käyttää raaka-aineita uudella tapaa. Ilmari harrastaa trumpetin soittoa, tietotekniikan kanssa puuhastelua ja eläinten hoitoa kotieläintilalla – jälkimmäisestä johtuen hän ei halua syödä itse tiettyä eläimistöä, mutta voi kyllä kokata niitä. Ilmarilla on paljon intohimoja, mutta hän uskoo, että hänestä tulee taiteilija.

Petu Luikku 11, Tuusula

Mummi, äiti ja läheinen perhetuttu ovat opettaneet Petun kokkaamaan ja Petun vahvuuksiksi laskettaneenkin perinteiset suomalaiset kotiruoat. Petu ei stressaa keittiössä ja hän toteuttaa omaa visiotaan niillä raaka-aineilla, mitä kulloinkin sattuu ulottuvilla olemaan. Jääkiekkoa ja isän kanssa auton rassausta harrastava Petu ei vielä tiedä, mikä olisi hänen unelma-ammattinsa.

Taru Eloranta, 11, Espoo

Tarun perulainen äiti on opettanut hänet kokkaamaan. Etelä-Amerikasta tulevat juuret näkyvät Tarun taidoissa ja annoksissa nimiä myöten, ja Taru on osallistunut Perussa viikon mittaiseen kokkikouluunkin. Hän on kova MC- ja JMC-fani ja ihailee kokeista suuresti Heston Blumenthalia. Taru on kova matkailemaan ja hän harrastaa kokkauksen lisäksi myös hiphop- ja showtanssia.

Fanny Johansson, 12, Espoo

Fanny on kiinnostunut erilaisista ruoanlaittotekniikoista, eikä pelkää kokeilla niitä. Fannyn isä on opettanut häntä paljon, mutta Ulla Svenskin lasten leivontakirja ja Youtube ovat olleet myös suuressa roolissa erityisesti makeiden herkkujen opettelun osalta. Fanny on käynyt hakemassa leivoksiin oppia myös Porvoon Cafe Postresissa. Fanny kiinnittää paljon erityishuomiota esillepanoon. Hän harrastaa kokkailun lisäksi kuorolaulua ja pianonsoittoa sekä pelaa koripalloa. Tulevaisuudessa hän haluaisi olla lastenhoitaja, lääkäri tai leipuri.  

Tuore Junior MasterChef -voittaja Otto Leskinen aikoo säästää voittorahat opiskeluaikoihin - "Haluan syödä hyvää ruokaa"

Vuoden 2017 Junior MasterChef on nilsiäläinen 13-vuotias Otto Leskinen! Tuore voittaja kuvailee tunnelmiaan uskomattomaksi.

"Aivan mahtavat fiilikset! Aivan uskomatonta, ei voi sanoin kuvailla tätä tunnetta!" Otto iloitsee.

Otto aikoo ottaa osan rahoista käyttöön ja säästää suurimman osan opiskeluajoille.

"Mä otan joku parisataa euroa käteiseks, koska käteistähän kuluu aina. Sit mä aion säästää loput opiskeluajoille, koska mä oon niin hyvän ruuan ystävä ja mä tiiän, että mä haluan myös opiskeluaikoina syödä hyvää ruokaa. Ja hyvä ruokahan tietysti maksaa aika paljon. Sitten mä haluan perustaa lounasravintolan isona, niin sitten siinä on myös siihen pientä pesämunaa", Otto kertoo.

Paljon onnea Otto!

Junior MasterChefin finaalitehtävässä yllättävä elementti - makuparit onnenpyörästä!

Junior MasterChef -kilpailu on edennyt finaaliin, jossa keskenään taistelevat Otto ja Hilla. Finaalijaksossa heidän tulee valmistaa lämmin ruoka ja jälkiruoka hyödyntäen erilaisia makupareja.

”Koska me ollaan MasterChef-keittiössä, mitä ois kokkaaminen ilman pientä yllätystä”, Henri Alén kertoo.

Tuomarit paljastavat kankaan alta onnenpyörän, jossa on kolme eri makuparia vaihtoehtoina.

”Henri, minä ja Sara ollaan valittu meidän suosikkimakuparit”, Tomi Björck selittää.

Onnenpyörä antaa makupariksi lämpimään ruokaan tryffelin ja parmesaanin. Jälkiruoasta tulee puolestaan löytyä mustikkaa ja piimää. Erityisesti jälkiruoan makupari saa Oton ja Hillan mietteliääksi.

Miten Otto ja Hilla selviävät finaalitehtävästä, ja kumpi julistetaan vuoden 2017 Junior MasterChefiksi? Finaalijakso kello 20 Nelosella ja Ruudussa. Seuraa ohjelmaa Facebookissa ja Instagramissa @masterchefsuomi.

Ensimmäisen kauden menestyjä Oliver Hemminki on nykyään kokkina Tomi Björckillä! – "Aloitin tiskaamalla ja keittiöapulaisena"

Ensimmäiseltä Junior MasterChef -kaudelta tuttu Oliver Hemminki vierailee semifinaalissa auttamassa tämän kauden kilpailijoita. Nykyään Hemminki työskentelee kokkina Tomi Björckin Gaijin-ravintolassa lukion ohella.
"Oliver pärjäsi erittäin hyvin kisassa viisi vuotta sitten, oli erittäin motivoitunut ja oppimishaluinen, ja mä päätin ottaa Oliverin meille töihin", Tomi Björck kertoo.
"15-kesäisenä aloitin Bulevard Socialissa tiskaamalla ja keittiöapulaisena ja sitten seuraavana kesänä täällä Gaijinissa. Viime kesänä olin Brondassa ja nykyään mä olen lukion ohella kokkina Gaijinissa", Oliver Hemminki luettelee työkokemustaan ravintola-alalta.
Tuomarit muistuttavat juniorikokkeja, että kilpailu voi avata ovia vaikka minne kunhan tekee paljon töitä. Junior MasterChef Suomi tiistaisin kello 20 Nelosella ja Ruudussa. Seuraa ohjelmaa Facebookissa ja Instagramissa @masterchefsuomi.

Juniorikokit hukassa Tomi Björckin ravintolan keittiössä – kattilat ja pannut lattialla!

Semifinaalissa Junior MasterChef -kilpailijat pääsevät kokkaamaan Tomi Björckin Gaijin-ravintolaan. Huippuravintolan iso keittiö aiheuttaa ongelmia juniorikokeille eivätkä kaikki tavarat meinaa löytyä.
”Onhan se kokkaaminen tosi erilaista, kun hellat, liedet ja uunit ovat kaikki erilaiset. Työtasot ovat erilaisia ja ei meinaa löytää kaikkia työvälineitä”, Otto analysoi.
Topiaksen kattilat ja pannut päätyvät kokkailun yhteydessä lattialle.
”Mulla oli niitä kattiloita ja pannuja siellä lattialla, koska se pohja oli kuuma. Pelkäsin, jos laitan sen jonkun päälle, niin pilaan työtason”, Topias selittää erikoista ratkaisuaan.
Miten juniorikokit selviävät huippukeittiön tuomista haasteista? Junior MasterChef Suomi tiistaisin kello 20 Nelosella ja Ruudussa. Seuraa ohjelmaa Facebookissa ja Instagramissa @masterchefsuomi.

Toisintoannos osoittautuu suureksi haasteeksi – Junior MasterChef -kilpailija romahtaa täysin!

Juniorikokkien pitää valmistaa toisintoannos huippukokki Kari Aihisen ravintola-annoksesta. Tehtävä osoittautuu yllättävän haastavaksi, vaikka resepti onkin käytettävissä. Annos sisältää useita eri komponentteja kuten paahdettua maa-artisokkaa, marinoituja siitake-sieniä sekä yuzu-geeliä.
Kokkailu lähtee hyvin käyntiin, mutta aikataulu tulee lopulta vastaan. Eri komponentit vaikeuttavat Fannyn pysymistä aikataulussa ja erityisesti yuzu-geelin valmistus aiheuttaa ongelmia.
Kaikki annoksen komponentit eivät päädy lautaselle, mikä saa Fannyn romahtamaan. Suoritus ei ole kuitenkaan täysin epäonnistunut, sillä tuomarit antavat hyvää palautetta muun muassa paahdetuista maa-artisokista.
Miten Fannyn käy? Junior MasterChef Suomi tiistaisin kello 20 Nelosella ja Ruudussa. Seuraa ohjelmaa Facebookissa ja Instagramissa @masterchefsuomi.