Cheek puhuu uutuusdokumentissa koskettavasti edesmenneestä isästään: ”Nykyään, kun rukoilen, puhun faijalle”

Tänään perjantaina Nelosella esitettävä uutuusdokumentti Jare ”Cheek” Tiihosesta paljastaa katsojille myös supertähden yksityisemmän puolen.

Dokumentissa Cheek pelaa leikkimielisen minigolfkisan kaksoisveljensä Jere Tiihosen kanssa. Pelin jälkeen keskustelu kääntyy kaksosten nuoruuteen sekä heidän edesmenneeseen isäänsä.

”Faija oli aina vähän liian ylpeä pojistaan. Se kailotti pitkin kyliä, vaikka mitään ei olisi tapahtunutkaan. Vähän jopa hävetti. Ehkä se olisi ylpee nyt”, Jere Tiihonen muistelee.

Cheek myöntää Jeren vaikuttaneen vahvasti hänen identiteettiinsä.

”Aina ollut tosi itsevarma, kun on ollut toinen kaveri.”

Jere vahvistaa saman.

”Jare on mun paras kaveri. Niin kuin faija sanoi: olkaa toistenne parhaat kaverit. Tosi tärkee ihminen mun elämässä.”

”Jos voitin tai tein maalin, Jere suuttui siitä, että nauroin hitosti. Sitten kun yritin olla räkättämättä, se suuttu siitäkin. Jerellä oli aina rahaakin!” Cheek nauraa.

Jereä muisto naurattaa.

”Silloin oli mulla! Jos Jare tarvitsi fyrkkaa ja autoo, meikä hoiti. Nyt on toisin päin.”

Sanailun lomassa puhe kääntyy hengellisyyteen. Jere kysyy veljeltään, vieläkö hän rukoilee.

”Nykyään, kun rukoilen, puhun faijalle. Mitäs äijälle”, Cheek muotoilee.

"Se on jotenkin hauska. Taivaan isä, isä taivaassa. Ehkä enemmänkin kerron, mitäs täällä nytten. Tosi harvoin kuitenkin”, Cheek toteaa.

Cheek – Musavideohitit perjantaina 24. elokuuta kello 19.35 ja Cheek – Kuka muka? -dokumentti kello 21. Lauantaina kello 19.30 Cheek – Valot sammuu Etkot ja kello 20 Cheek – Valot sammuu LIVE! Ohjelmat ovat katsottavissa ilmaiseksi Ruudussa tv-esityksen jälkeen. #cheekend #valotsammuu

Cheek avoimena elämästään kertovassa dokumentissa: Rajut fyysiset oireet piinaavat supertähteä! ”Nukun normaalisti viisi tuntia”

Nelonen esittää perjantaina ennennäkemättömän dokumentin Jare ”Cheek” Tiihosesta. Kamera kulkee Cheekin mukana keikoilla, bäkkäreillä ja paljastaa myös artistin yksityisemmän puolen.

Ääneen pääsevät Cheekin lisäksi muun muassa hänen kaksoisveljensä Jere Tiihonen sekä artistin lähellä työskentelevät sisäpiiriläiset.

Cheek on painanut vuosia ankaralla ja määrätietoisella tahdilla.

”Jare ei osaa olla seuraamatta, haistelematta ja miettimättä asioita, mitä on tulossa. Stadionkeikkojen jälkeen, kun se jäi tauolle, mun ihana ajatus oli, että se saa vähintään 8 kuukautta täyttä lomaa. Kuukauden jälkeen se soitti, en muista Losista vai Tokiosta, ja sanoi, että nyt hän on keksinyt, miten hän tulee takaisin!”, manageri Carla Ahonius kuvailee Cheekiä.

Työtahti on vaatinut myös veronsa.

”Nukun joka yö noin viisi tuntia normaalisti ja sen jälkeen istualteen, kun kramppaa. Tosi ärsyttävää”, Cheek kertoo.

”Eiran selkälääkäri, arvostettu herra, koitti tätä hoitaa monta kertaa. Loppujen lopuksi sen diagnoosi oli, että sun pitää erottaa sun artistiminä sun oikeasta minästä, että mä en pysty auttaa sua. Kuuden hoitokerran jälkeen tuli tää. Olin, että hei, oikeesti vai?” Cheek kertoo fyysisistä vaikeuksistaan.

Lauantaina 25. päivä Cheekin ura päättyy Valot sammuu -konserttiin, joka nähdään suorana lähetykenä Neloselta. Mitä sen jälkeen tapahtuu, sitä voi Cheekin lähipiirikin vain arvailla.
”Jarelle tää vapauttaa energioita ja antaa elämällä muunkin tarkoituksen kuin Cheekin. Mitä ikinä se tuo tullessaan, se on ihanaa hänelle!” manageri Carla Ahonius miettii tulevaa.
Cheek – Musavideohitit perjantaina 24. elokuuta kello 19.35 ja Cheek – Kuka muka? -dokumentti kello 21. Lauantaina kello 19.30 Cheek – Valot sammuu Etkot ja kello 20 Cheek – Valot sammuu LIVE! Ohjelmat ovat katsottavissa ilmaiseksi Ruudussa tv-esityksen jälkeen. #cheekend #valotsammuu