Arman Pohjantähden alla

Arman Pohjantähden alla

Arman Pohjantähden alla -dokumenttisarja Suomesta ja suomalaisuudesta tiistaisin klo 22 Nelosella ja Ruudussa. Kymmenosainen sarja on läpileikkaus suomalaiseen yhteiskuntaan ja aiheisiin, jotka puhuttavat ja pelottavat meitä. #pohjantähdenalla

3 uutta julkaisua

Firman luottokortista alkoi Wesan alkoholismi: ”Muistan sen tunteen, kun koko kroppa huutaa joka solullaan lisää viinaa”

Arman Pohjantähden alla -jaksossa pureudutaan alkoholin ja alkoholismin synkkään maailmaan. Wesa Karsikas, kokemusasiantuntija Helsingin A-Kilta Ry:stä kertoo oman rankan tarinansa siitä, kuinka juomisesta tuli arjen jokapäiväinen riippuvuus.

”Aloitin logistiikka-alalla myyntityöt. Samalla lompakkoon tuli firman luottokortti ja tuli reissupäiviä, saunailtoja, edustustilaisuuksia… Jossain vaiheessa tuli se, että oli pakko ottaa krapularyypyt, että pääsi töihin”, Wesa muistelee synkän ajanjakson alkua.

Kymmenen vuoden aikana Wesa oli tullut alkoholista riippuvaiseksi ja loiventavia piti ottaa jopa arkisin.

”Dokasin myös illat. Kyllähän lapset sen huomasivat ja joutuivat kärsimään mun alkoholin käytöstä”, Wesa kertoo.

Alkoholismi on monissa perheissä raskas aihe, josta vaietaan.

”Meillä ei lasten kavereita paljon käynyt kylässä, kun isä oli humalassa. Myös vaimo sanoi ihan ääneen, että hän niin toivoo, ettei kukaan vahingossa tulisi kylään”, Wesa tunnustaa.

”Mä niin muistan sen tunteen, kun koko kroppa huutaa joka solullaan lisää viinaa. Sitä ei kukaan pysty edes kuvittelemaan, joka ei ole kokenut sitä”, raitistunut Wesa kuvailee.

Arman Pohjantähden alla Nelosella ja Ruudussa tiistaisin klo 22. Seuraavan viikon jakson voi katsoa ennakkoon maksullisessa Ruutu-palvelussa. Seuraa ohjelmaa Facebookissa: @armanpohjantahdenalla ja twiittaa: #pohjantähdenalla.

Kodittomaksi jääneen veteraanin kaltoinkohtelu järkyttää Armanin kyyneliin: ”Vuosia kestänyt painajainen ei vaan lopu”

Kauko Ritaluoma toimi jatkosodassa sukellusvene Vetehisen miehistössä sähkömiehenä. Alikersantti Ritaluoma taisteli Suomen vapauden puolesta, mutta sodan jälkeen tukea ja tunnustusta valtiolta tuli tuskin lainkaan.

”Olin kahdeksan vuotta jonossa odottamassa asuntoa itselleni, mutta ei Helsinki suostunut antamaan veteraanille paikkaa”, Ritaluoma kertoo Arman Alizadille rankasta kotiutumisestaan.

Kannelmäen palvelutalossa eläkepäiviään viettävä Ritaluoma anoi viime vuonna kymmentä päivää rintamaveteraanin kuntoutusta, mutta sitä ei hänelle myönnetty.

”Suomi ei halua enää meitä rintamaveteraaneja millään lailla avustaa”, Ritaluoma miettii.

Veteraanilla on valtiolle ja päättäjille painavaa sanottavaa.

”Suomi on isänmaani, vaikka se on alkanut keljuilemaan minulle. Älkää kiusatko meitä enää, päästäkää meidät nyt ihan ystävällisesti hautaan, ettei tällaista kiusausta enää tässä loppuvaiheessa tehtäisi”, Ritaluoma pyytää.

Järkyttävä kertomus saa Armanin kyyneliin.

”Sä oot antanu kaikkesi, uhrannut vapauden, vaarantanut hengen ja sit kun se sota loppuu, pidetäänkö susta hyvää huolta? Ehkä, tai sitten ei”, Arman pohtii kauhistuneena.

”Heidän vuosia kestänyt painajaisensa saattaa jatkua siviilissä ihan yhtä lailla, se ei vaan lopu”, Arman miettii.

Arman Pohjantähden alla Nelosella ja Ruudussa tiistaina kello 21. Seuraa ohjelmaa Facebookissa: @armanpohjantahdenalla ja twiittaa: #pohjantähdenalla.

16-vuotiaan Olivian ”tissipose” räjäytti somen seuraajamäärän: ”On pyydetty nakukuvia ja tarjottu rahaa”

Sometähti Olivia Oras, 18, teki Instagram-tilin ollessaan 16-vuotias. Hän latasi kesälomalla palveluun kuvan, jossa oli vetänyt bikinit kireälle ja rintojen muodot näkyivät selkeästi kankaasta läpi.

Tästä seurasi seuraajamäärän räjähdysmäinen kasvu. Myös Olivian äiti, taiteilija Johanna Oras, löysi tyttärensä kuvat netistä googlaamalla. Oman tyttären somekäyttö sai aluksi huolestumaan.

”Äiti suuttui ihan hirveästi”, Olivia muistelee niin sanottua ”tissiposekuvaa”. 20 000 seuraajan kertyminen omalle tilille sai aikaan sen, että myös tuntemattomilta tulee päivittäin viestejä. Kaikki kommentit eivät aina ole mukavia tai alaikäiselle sopivia.

”Pyydetään nakukuvia ja puhelinnumeroa. Sähköpostiin on tullut myös viestejä, joissa tarjotaan rahaa”, Olivia kertoo ja pudistelee päätään.

Arman kysyy, onko olemassa erikseen some-Olivia ja oikean elämän Olivia. Sometähti nyökyttelee.

”Sitä, mitä laittaa someen ei voi verrata oikeaan elämään. Siitä on tullut kulissi, koska sinne laitetaan vain ne asiat, jotka kokee tärkeänä”, Olivia miettii.

Arman Pohjantähden alla Nelosella ja Ruudussa tällä viikolla poikkeuksellisesti jo kello 21. Seuraavan viikon jakson voi katsoa ennakkoon maksullisessa Ruutu-palvelussa. Seuraa ohjelmaa Facebookissa: @armanpohjantahdenalla ja twiittaa: #pohjantähdenalla.

Suomen suosituin tubettaja elättää itsensä videoilla: ”Hyvinä kuukausina palkka on viisinumeroinen”

24-vuotias Erik Savolainen, käyttäjänimeltään Lakko, on Suomen suosituin pelivideoita tekevä YouTube-persoona. Arman pääsee some-nuoria käsittelevässä jaksossa tutustumaan tubettamiseen, jota voi nykyään tehdä pääasialliseksi työkseen.

”Nykyisellä kanavallani on reilu 600 videota ja noin 120 miljoonaa näyttökertaa yhteensä”, Lakko kertoo.

Tavallinen Lakon video ylittää 100 000 katsojan rajan jopa vuorokaudessa. Uusien videoiden julkaisu viikoittain ja itsensä mainostaminen on tärkeää, sillä sivustolla jää nopeasti loputtoman tarjonnan ja muiden kanavien varjoon. Rahaa tulee näyttökertojen lisäksi myös sponsorien ja livekeikkojen kautta.

Arman kysyi Lakolta, kuinka paljon tubettajana on mahdollista tienata.

”Se riippuu paljon omista tekemisistä. Muutamasta tonnista jopa viiteenkin numeroon, jos on hyvä kuukausi”, Lakko arvioi.

Arman pääsi Lakon kanssa itse kokeilemaan, kuinka menestyksekkäitä videoita tehdään!

Arman Pohjantähden alla Nelosella ja Ruudussa tiistaisin klo 22. Seuraavan viikon jakson voi katsoa ennakkoon maksullisessa Ruutu-palvelussa. Seuraa ohjelmaa Facebookissa: @armanpohjantahdenalla ja twiittaa: #pohjantähdenalla.

Silikonirinnat sekoittavat Armanin pään: "Mä en pysty lopettaa näiden hiplaamista!"

Arman Pohjantähden alla perehtyy uudessa jaksossa ulkonäköpaineisiin ja kauneusihanteisiin.

Arman käy tutustumassa kauneusleikkausten maailmaan plastiikkakirurgi Asko Salmen johdolla.

”Onko sulla niitä silareita jossain täällä?” Arman kysyy heti kättelyssä.

Arman saa hypisteltäväksi korillisen rintaimplantteja ja innostuu testaamaan niitä itselleen.

”Nää on ihanat! Mä en pysty lopettaa näiden hiplaamista. Siis mun on pakko saada rinnat!” Arman fiilistelee ja ottaa uusista rinnoistaan ylpeänä selfieitä.

Arman pääsee myös itse leikkimään Tohtori Alizadia ja operoimaan pahaa-aavistamatonta banaania.

”Tätä ei muuten darrassa tehdä!” Arman pohtii käsitellessään äärimmäisen terävää kirurginveistä.

Arman Pohjantähden alla Nelosella ja Ruudussa tiistaisin klo 22. Seuraavan viikon jakson voi katsoa ennakkoon maksullisessa Ruutu-palvelussa. Seuraa ohjelmaa Facebookissa: @armanpohjantahdenalla ja twiittaa: #pohjantähdenalla.

Sofia Belórf avautuu Armanille rintaleikkauksestaan – ”Sen takia halusin korostaa niitä enemmän”

Arman Pohjantähden alla tiistain jakso käsittelee kauneutta ja. Armanin haastattelema fitness-urheilija ja malli Sofia Belórf kertoo täydellisen kehon tavoittelun olevan rankkaa.

Bikini fitness -maailmanmestaruuden voittanut Belórf muistelee kisakauden ankaraa treeniä, joka ajoittain söi omaa onnellisuutta.

”Tein niin paljon töitä sen kehon eteen, etten enää jaksanut nauttia siitä”, hän kuvailee.

Belórf on myös kirurgisesti muokannut rintojaan. Fitnessiä harrastaessa rasvaprosenttia pyritään supistamaan, mikä myös pienentää huomattavasti rintoja.

”Mä oon aina ollut tosi pieni tyttö ja mulle rinnat on yksi naisellisuuden tärkeimmistä jutuista. Ehkä sen takia halusin korostaa niitä enemmän”, Belórf kertoo.

”Maailmalla menestyvät fitness-urheilijat on lähes sataprosenttisesti kaikki tehnyt rintaleikkauksen, koska se on niin iso osa sitä täydellistä vartaloa”, Belórf painottaa.

Kun tulen vanhemmaksi, ei kiinnosta enää tommonen. Susta tulee itsevarmempi ittes kaa.

Arman Pohjantähden alla Nelosella ja Ruudussa tiistaisin klo 22. Seuraavan viikon jakson voi katsoa ennakkoon maksullisessa Ruutu-palvelussa. Seuraa ohjelmaa Facebookissa: @armanpohjantahdenalla ja twiittaa: #pohjantähdenalla.