Tutkijat Brasiliassa ja Irlannissa ovat lähteneet kaavailemaan tomaattia, jonka ominaisuutena olisi tulinen maku. Makuakin tärkeämpi syy geenimanipuloitujen tomaattien kehittelyyn on kapsaisinoidien saanti. Chilipippurit sisältävät kapsaisinoideja, mutta niiden viljely vaatii paljon ihmistyötunteja ja ne ovat vaikeita viljeltäviä. Kapsaisinoidit ovat arvokkaita yhdisteitä, ja niitä käytetään mm. kaasusumuttimissa ja anestesiassa, mikä lisäksi tutkimuksissa on osoitettu niiden edistävän painonpudotusta. Tulinen tomaatti tarjoaisi helpomman tavan tuottaa kapsaisinoideja.

https://www.theguardian.com/science/2019/jan/07/gene-editing-could-creat...

Huono uutinen
61% (100 ääntä)
Hyvä uutinen
39% (65 ääntä)
Ääniä yhteensä: 165