Helsingin yliopiston ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen julkaiseman tutkimuksen mukaan yksilön ruokailutottumuksiin vaikuttaa hänen synnynnäinen temperamentti. Erilaisten ruokien syömistä tiedusteltiin yli sadalla eri kysymyksellä, joiden perusteella havaittiin selkeitä yhtäläisyyksiä. Esim. elämyshakuiset söivät tutkimuksen mukaan enemmän kalaa ja rasvaa ja joivat enemmän alkoholia. Sen sijaan viljaa, maitotuotteita ja hiilihydraatteja oli heidän ruokavalioissaan vähemmän. Temppermentti on synnynnäistä ja se vaikutta siihen, mitä yksilö haluaa syödä.

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005821166.html?share=94081b78ed67b3b3e...

Huono uutinen
55% (131 ääntä)
Hyvä uutinen
45% (106 ääntä)
Ääniä yhteensä: 237