Vain elämää

Vain elämää

Vain elämää -ohjelman kuudes kausi alkaa keväällä 2017 Nelosella!

1154 uutta julkaisua

Jakso 2: Cheek heittää yhteen Rakastuin mä luuseriin ja Syypää sun hymyyn

Vain elämää -ohjelmassa suomalaiset musiikkistarat esittävät toistensa kappaleita omina versioinaan. Cheek on valinnut Erinin tärkeimmistä biiseistä Rakastuin mä luuseriin, mutta heittää sekaan kesän hittinsä Syypää sun hymyyn. Ja lopputuloshan on loistava.

Tässä he ovat! Luvassa upea Vain elämää -kausi! ”Olen odottanut tätä kuin Linnan juhliin kutsua”

Vain elämää -kaudella nähdään tänä vuonna Robin, Laura Voutilainen, Olli Lindholm, Irina, Samu Haber, Petra Gargano ja Nikke Ankara.

”Mä lähdin Vain elämään mukaan sen takia, koska nyt on se on oikee hetki. Mun mielestä on ihan sikamahtava päästä näiden artistien kaa vähän tutustumaan ja juttelemaan yhteisistä, tärkeistä asioista”, Robin hehkuttaa.”

Olli Lindholm kertoo, että häntä pyydettiin mukaan jo ensimmäiselle kaudelle.

”Mä olen nyt sitten viimeinkin mukana. Tätä asiaa olen odottanut ties kuinka monta tuotantokautta. Ensimmäiseen mua pyydettiin, mutta ei antanut aikataulu periksi. Siitä lähtien olen odottanut tätä kuin Linnan juhliin kutsua. Hieno juttu!”

Myös Sunrise Avenuen Samu Haber on miettinyt pitkään ohjelmaan osallistumista.

”Siistiä olla vihdoinkin mukana. Monta vuotta olen tätä pohtinut ja nyt lähden messiin. Uudet mestat Espanjassa, kuus makeeta tyyppiä, uutta musiikkia ja varmaan pääse aika syvälle hienojen ihmisten tarinoihin! Sitä mä odotan – elämystä, kokemusta ja hauskanpitoa.”

”Lähden lähinnä seikkailuun ja kohtaamaan kollegat. Toivottavasti siitä tulee aitoa, ihanaa vuoropuhelua ja hauskanpitoa ja ehkä sellaistakin, mitä ei tiennyt olevan olemassakaan,” Laura Voutilainen puolestaan hymyilee.

”Mä odotan eniten, että pääsen heittäytymään ja kokeilemaan kaikkea sellaista, mitä musiikissa en normaalisti uskaltaisi kokeilla. Musta on myös ihana päästä näyttään ihmisille, millainen tyyppi Petra on. Musta tuntuu, että sitä ei moni tiedä,” Petra säestää.

Irinalle tähtien joukossa on monta uutta tuttavuutta.

”Eniten odotan musiikkia, mitä noi kuusi tyyppiä on tehnyt mun biiseille – ja mitä muut vetää muittenkin biiseistä. Siellä on itselle monta uutta tyyppiä, joten on ihana päästä tutustumaan niihin!

Nikke Ankara kiteyttää koko jengin ajatukset.

”Jännittää ihan kipeesti, mutta siellä nähdään!”

Vain elämää alkaa Nelosella 21. huhtikuuta.

Samu Haber jännittää Ollin reaktiota: ”Tuliko haukattua liian iso palanen?”

Sunrise Avenuen Samu Haber vetää Olli Lindholmin Yö-yhtyeen tuotannosta ison biisin.

”Eniten jännitän Ollin Yön tuotannon esitystä. Ne ovat niin klassikoita, ja mulla on sieltä aika klassikkobiisi – se oli jopa vähän, että tuliko haukattua liian iso palanen kuitenkin. Se on hieno biisi. Kyllä siinä lapa tärisee eniten, kun Olli tuijottaa jossain siellä pöydän takana, hui!”

Irinan tuotannosta Samu tiesi heti, minkä kappaleen haluaa vetää.

”Menin kaikkia lankoja pitkin kaikkiin mahdollisiin numeroihin, mitä vaan tiesin, että haluan tuon biisin. Se on mulle todella, todella iso biisi. Olen soittanut sitä yksin hotellihuoneessa ympäri maailmaa vuosia.”

Ehkä juuri kappaleen tärkeydestä johtuen Samulla on jäänyt hyvin mieleen kohtaaminen Irinan kanssa.

”Näin Irinan Seinäjoen Rytmikorjaamon bäkkärillä vuosi pari sen jälkeen, kun se biisi oli julkaistu. Mulla vähän käsi hikos, että tuossa se nyt on se Irina. Se oli niin karismaattinen, kun se siinä istui. Mä varmaan puhuin sekavia ja se varmaan kattoi, että skidi urpo toi jätkä.”

Nikke on puolestaan Samulle tuntematon kortti.

”Jätkällä on mielenkiintoinen stoori. Musta on hyvä, että vähän räiskyy. Tällä alalla on parempi olla mieluummin vähän överi, kuin että kaikki on tukat kammattuina. Että antaa paukkua vaan!”

Vain elämää alkaa Nelosella 21. huhtikuuta.

Robin iskee kiinni legendaariseen kappaleeseen: ”Pienet paineet!”

Robin on valinnut Olli Lindholmin tuotannosta legendaariseksi kuvailemansa biisin. ”Luulen, että tuon Ollin kappale jännittää ehkä eniten. Siinä on legendaarinen mies ja on legendaarinen biisikin kyseessä! Se laittaa pienet paineet.” Petran tuotannosta Robin löysi kappaleen, johon liittyvä tarina kuullaan keväällä. Myös Lauran tuotannosta löytyi helposti oma biisi esitettäväksi. ”Mun mielestä Laura on ihan loistava artisti. Me oltiin viime syksynä yhdellä samalla keikalla, ja kyllä se niin hyvin laulaa, että herran jumala, se on hyvä! Lauran tuotannosta oli itse asiassa yllättävän helppo löytää kappale. Siellä oli yksi aika kiva kipale, jonka varmaan moni tietää”, Robin heittää. Vain elämää -ohjelman miestähdistä Robinille tutuin on Supermies-Samu! ”Samu voisi olla kaikkien ihmisten Superman, se pystyy mihin vaan, ihan mihin vaan. Samulla on itse asiassa Superman-tatuointikin, joten hän tietää sen itsekin”, Robin velmuilee. Vain elämää alkaa Nelosella 21. huhtikuuta.

Teinitähteyden elänyt Tiktakin Petra Gargano: ”Seurasin Robinin uran alkua kauhulla”

Tiktakin solistina uransa aloittanut Petra Gargano on itsekin ollut teinitähti. Tiktakin vuosien jälkeen häneltä on ilmestynyt kolme soololevyä.

”Robinista mulla on sellainen käsitys, että hän on äärettömän kunnianhimoinen ja mukava. Olen kauhulla seurannut hänen uransa alkua. Robin alkoi tehdä sooloartistina samaa, mitä me tehtiin bändin kanssa, niin olen kauhulla miettinyt, miten tuo ihminen voi tuon pyörityksen keskellä kasvaa järkeväksi aikuiseksi ihmiseksi. On ollut niin siistiä nähdä, miten upee tyyppi, jalat maassa – ja jotenkin lämmin ja sydämellinen fiilis hänestä tulee.”

Tulevista esityksistään Petra jännittää eniten Irinan kappaleen vetämistä.

”Biisi on mulle tosi henkilökohtainen. Se kertoo aiheesta, mistä olen yrittänyt kirjoittaa itse satoja kertoja, mutta jotenkin se on niin lähellä, niin en ole siihen pystynyt. ”

Petra odottaa myös Niken ja Samun kappaleita.

”Nikke Ankaran tuotannosta oli helpoin löytää kappale sen takia, että sillä oli vain muutama biisi, mitä pystyn ajatella naisen esittämäksi ja mulla tuli tästä biisistä heti se idea mieleen. Samun biisissä on ihanaa, että jollain tavalla, niin kuin oikeastaan kaikissa näissä biiseissä, se liittyy täysin mun elämääni. Ja saan laulaa sen laulun mulle tosi tärkeelle ihmiselle.”

Vain elämää alkaa Nelosella 21. huhtikuuta.

Ollilla vahva tietämys Tiktakin tuotannosta – lauloi keikalla eturivissä: ”Petra oli tosi ihastuttava”

Olli Lindholm tuntee Tiktakin Petran bändiajan tuotantoa, sillä hän on seisonut monella keikalla eturivissä yhdessä tyttärensä Ellan ja tämän Emmi-ystävän kanssa. ”Oon sanonut, että olen Ellan isä ja Emmi on Ellan paras kaveri, ja voitasko me saada sulta Petra nimmarit. Ja sit Petra oli tosi ihastuttava ja otettiin yhteinen valokuva. ” Olli törmäsi Petraan myöhemmin keikkaillessaan Etelä-Suomessa. ”Petra odotti silloin vauvaa, ja se tuntui ihan oudolta! Eihän Tiktakin Petra voi odottaa vauvaa! Mutta se meni aika nopeasti ohi. Ymmärrätte varmaan, mitä tarkoitan? Kun tuntui siltä, että eihän siitä ole pitkänkään aikaa, kun olin Ellan ja Emmin kanssa laulamassa Satuprinsessaa.” Myös Robin on tehnyt voimakkaan vaikutuksen Olliin. ”Olin jossain ohjelmassa Robinin kanssa samaan aikaan, ja multa kysyttiin, mitä ohjeita voisin antaa Robinille. Olin, että kuinka noin fiksulle miehelle voi mitään ohjeita antaa? Kun mietin itseäni 17-vuotiaana ja häntä 17-vuotiaana, niin meissä ei ole mitään samaa. Mä olin täydellinen puupää verrattuna häneen. Hänellä oli selkeä käsitys kaikesta ja järkevät vastaukset, mulla ei ollut järjen hiventäkään.” ”Siinä istuu isoihin saappaisiin, kun lähtee tekeen Robinin kappaletta, koska hän on nuorison suuri idoli. Koko ajan oli se johtoajatus, että haluaisin tehdä jotain, että ihmiset näkisivät, että Ollissa on myös itsellensä naurava puoli.” Jos Olli heittäytyy Robinin päivänä, sitä samaa on luvassa myös Nikke Ankaran päivänä. ”Jännitän kaikista eniten Nikke Ankaran kappaletta. Se on muuttunut näistä kappaleista kaikista eniten. Mä joudun menemään osa-alueelle, mitä en ole ennen tehnyt. Samaan aikaan olen odottanut sen tekemistä kaikista eniten, koska se pistää mut uuteen tilanteeseen, pois turvalliselta alueelta.” Helpoiten kappale löytyi Samu Haberin tuotannosta. ”Heti kun tuli puhetta tästä ohjelmasta ja tiesin, ketä tässä on, niin se melodia soi heti mun päässäni. Se oli sitä myöten selvä. ” Vain elämää alkaa Nelosella 21. huhtikuuta.