Superpesis

Superpesis

Kotimaisen huippupalloilun kärkietenijöihin kuuluva miesten Superpesis pysyy tarjonnassamme myös kausina 2016-2017. Pesisjännistystä annostellaan noin kahden suoran ottelulähetyksen viikkotahdilla. Olemme mukana toukokuun avausotteluista aina syyskuun mestaruusjuhliin asti. Lähetykset ovat katsottavissa netistä ja maksu-tv-operaattoreilta tilattavassa Ruutu+-paketissa.

 

Kooste: Sotkamo hiljensi Joensuun – "Kaikille tiedoksi, että mukana ollaan"

Sotkamon Jymy nappasi kauden ensimmäisen voittonsa Joensuun Mailasta, kun joukkueet kohtasivat kolmannen kerran kuluvan kauden aikana. Tappion myötä JoMan historian ensimmäinen runkosarjavoitto ei ratkennut ainakaan vielä, sillä myös Vimpelillä on vielä mahdollisuus nousta ykköseksi jatkosarjan päätöskierroksella.

JoMa voitti Mehtimäellä avausjakson juoksuin 3-2, mutta toinen jakso oli Sotkamon näytöstä. Vireessä olivat erityisesti kokeneet Roope Korhonen, Jani Komulainen ja Toni Kohonen.
Supervuoroparin päätyttyä tasan, ratkesi ottelun kotiutuslyöntikilpailussa, jonka Jymy voitti juoksuin 4-3. Voittojuoksusta vastasi Kohonen.

"Kaikille tiedoksi, että mukana ollaan", totesi Sotkamon pelinjohtaja Mikko Kuosmanen makoisan vierasvoiton päätteeksi viitaten supermielenkiintoiseen syksyn mestaruustaisteluun.

Joensuu – Sotkamo 1 – 2 (3-2, 1-5, 1-1, 3-4).

Kooste: Suurten panosten ilta Alajärvellä – Ankkurit kukisti Oulun

Alajärven Ankkurit ja Oulun Lippo Pesis taistelivat perjantai-iltana tuikitärkeistä pisteitä Superpesiksen alemman jatkosarjan ottelussa. Kotijoukkue Ankkurit juhli avausjaksolla selkeästi, mutta oululaiset nousivat ryhdikkäällä esityksellä toisen jakson voittoon. Ratkaisu nähtiin lopulta supervuoroparissa, jossa Ankkurit piti Lipon nollilla ja omalla sisävuorollaan Sasu Iivarinen onnistui lyömään isännille voittojuoksun.

Kahden pisteen ansiosta Alajärvi jätti Kankaanpään kahden pisteen taakse sarjajumboksi ja suoran putoajan paikalle. Ankkurit on kuitenkin edelleen karsijan paikalla itsekin. Oulu sen sijaan on tällä hetkellä suoran sarjassa säilyjän paikalla, mutta paikka pääsarjassa ei ole vielä varma.

Alajärvi – Oulu 2 – 1 (7 – 3, 0 – 4, 1 – 0).

Kooste: Joensuu otti askeleen kohti runkosarjavoittoa – Vimpeli kaatui jälleen

Joensuun Maila on lähellä historiansa ensimmäistä runkosarjavoittoa Superpesiksessä. Tiistai-illan kärkiottelussa JoMa kaatoi puolustavan mestarin jo kolmannen kerran yhtä monessa kohtaamisessa tällä kaudella.

Kärkitaisto oli vahvojen ulkopeliryhmien näytöstä, mutta JoMa onnistui iskemään tarvittavan määrän enemmän juoksuja.

Joensuu johtaa sarjaa kahden pisteen erolla Vimpeliin, mutta on pelannut yhden ottelun vähemmän. JoMa on voittanut yhdeksän ottelua peräkkäin.

Joensuu – Vimpeli 2 – 0 (2 – 0, 3 – 2).

Kooste: Seinäjoelta uskomaton nousu historialliseen voittoon Sotkamossa!

Sotkamon Jymyn ja Seinäjoen JymyJussien lauantain kohtaaminen tarjosi draamaa sekä värikkäitä käänteitä.
12 mestaruutta urallaan voittaneen Jani Komulaisen paluuottelun avausjakso oli sotkamolaisten hurjaa ilotulitusta, kun heikko vierailija kaatui murskalukemin 12 – 1.

Toistakin jaksoa Jymy johti 5-2, mutta Seinäjoki ryhdistäytyi upeasti ja nousi jaksovoittoon. Superissa Seinäjoki takoi Sotkamon ulkokentän riekaleiksi ja juhli 2010-luvun ensimmäistä voittoaan Hiukassa.

– En ole koskaan ennen voittanut Superpesis-ottelua täällä, hehkutti JymyJussien hurja tykkilyöjä Jukka-Pekka Vainionpää.

Sotkamo – Seinäjoki 1 – 2 (12-1, 5-6, 3-7).

Kooste: Satakunnan paikallispelissä riitti jännitystä – Porin naiset kukistivat Rauman

Porin Pesäkarhujen ja Rauman Lukon naisten ylemmän jatkosarjan ottelussa riitti jännättävää loppuhetkille asti.
Tasan 1-1 päättyneen avausjakson jälkeen Pori johti toista jaksoa 3-1, kunnes Rauma nousi viimeisessä sisävuorossaan tasoihin.
Pesäkarhut ei kuitenkaan taipunut, vaan Aino-Kaisa Mantere sivalsi neljännen täyttävälle voittojuoksun porilaisille.

Pori – Rauma 1 – 0 (1 – 1, 4 – 3).

Kooste: Juha Niemen mieletön tykkivire jatkuu – Joensuu haki pisteet Kiteeltä

Joensuun Maila jatkaa miesten Superpesiksen piikkipaikalla. Voittomarssi jatkui keskiviikkoiltana Pohjois-Karjalan paikallisottelussa, jossa kotijoukkue Kitee jäi ilman mahdollisuuksia.

JoMan riveistä löytyy valtakunnan tämän hetken ylivoimaisesti kuumin lyöjä: jokeri Juha Niemi on kumauttanut kolmen ottelun aikana nyt yhteensä 24 juoksua! Kiteellä Niemi iski kahdeksan (1+7) juoksua ja rikkoi samalla historian seitsemäntenä pelaajana 800 lyödyn runkosarjajuoksun rajan. Niemi tarvitsi rajapyykkiin 301 ottelua.

Kitee – Joensuu 0 – 2 (2 – 7, 2 – 8).