Idols

Idols

Uudistunut Idols tekee näyttävän paluun ensi syksynä Nelosella!

Tuomariston puheenjohtajana nähdään kymmenillä kultalevyllä ja lukuisilla Emma-pysteillä palkittu Suomen suurin poptähti Antti Tuisku. Lisäksi tuomaristossa nähdään nuoresta iästään huolimatta jo 20 vuotta laulajauralla supermenestynyt Erin. Timantinkovaa tuottajaosaamista tuomaristoon tuo Suomen kärkiartistien, niin Antin kuin Erininkin hittien takaa löytyvä tähtituottaja Jurek Reunamäki.

Idolsin koelaulut alkavat toukokuussa Helsingissä, Kuopiossa ja Oulussa. Laulajahaku alkaa nyt, ja mukaan voivat hakea 16–30-vuotiaat laulajalupaukset.

#IdolsSuomi

4 uutta julkaisua

Suomen suosituin poptähti Antti Tuisku räjäyttää nyt Idols-päätuomarina: ”19-vuotiaasta Antti Tapanista on tultu pitkä matka"

Suomen suurin poptähti Antti Tuisku ponnahti julkisuuteen Idols-laulukilpailusta vuonna 2003. Nyt hänet nähdään Idolsin uudella tuotantokaudella ensimmäisen kerran tuomarin roolissa. Luonnollisesti artisti on innoissaan uudesta aluevaltauksestaan.

”On ollut vaikea pitää tätä tietoa salassa, koska on niin vahvasti sellainen fiilis, että ympyrä sulkeutuu”, artisti sanoo.

Antti Tuiskun ei tarvinnut pitkään miettiä, kun tuomarin roolia hänelle tarjottiin. Kilpailijoiden tilanne on ennestään tuttu. Hän iloitsee siitä, että pääse nyt pöydän toiselle puolelle sparraamaan kokelaita.

”Nyt on oikea aika tuoda Idols takaisin!”

Idolsissa on parasta Antti Tuiskun mukaan se, että suurta tähteä ei tee välttämättä lauluääni tai ulkonäkö, vaan se on kokonaispaketti, mikä määrittelee tähden.

”Ihmiset haluavat kuulla tarinoita, ihmiset haluavat samaistuttavia persoonia. Ei sellaisia välttämättä, jotka ovat täydellisiä heti alkuun. Tapauksia, joista ihmiset ajattelevat, että hei mullakin on mahdollisuus”, Tuisku miettii.

Pitkään jatkuneen uran ja menestymisen taustalla on Tuiskun mukaan se, että yleisö on nähnyt hänen kehitystarinansa.

”Jos miettii 19-vuotiasta Antti Tapania, joka käveli Turussa koelauluihin, niin siitä ollaa tultu aika pitkä matka.”

”Me lähdetään etsimään nimenomaan hiomattomia timantteja, joilla on se palo. Ei tarvitse olla täydellinen todellakaan, varsinkaan alkuun, hakeakseen tähän ohjelmaan."

Tuomarina artisti aikoo olla rehellinen ja hän pyrkii antamaan kritiikkiä asioista, jotka voivat auttaa kilpailijoita.

”Tässä työssä pitää myöskin osata ottaa kritiikki vastaan. Kohta 14 vuoden kokemuksella tiedän, miltä tuntuu kun kaikilla ihmisillä on sinusta mielipide ja kaikki ihmiset puhuu sinusta jotain.”

”Tarkoituksellisesti ei kohdella ketään silkkihansikkain”, Antti Tuisku muotoilee.

Idols nähdään tulevana syksynä Nelosella! Laulajahaku on käynnistynyt! Hae mukaan osoitteessa nelonen.fi/rekry. Twiittaa #idolssuomi.

Uudistunut Idols tekee näyttävän paluun ensi syksynä Nelosella! – tuomareina supertähdet Antti Tuisku ja Erin sekä huipputuottaja Jurek

Maailman suosituimpiin televisioformaatteihin kuuluva Idols palaa Suomeen ensi syksynä mahtavampana kuin koskaan.

Totta se on! Suomen Idols nähdään uudistuneena Nelosella ensi syksynä. Legendaarinen laulukilpailuformaatti on parhaillaan katsotuimpien ohjelmien kärjessä kymmenissä maissa ympäri maailmaa, ja myös Yhdysvalloissa huippusuositun ohjelman paluu on ollut viime aikoina esillä.

Tulevana syksynä uudistunut Idols vahvistaa entisestään Nelosen asemaa Suomen parhaan musiikkiviihteen kotina.

Kuten maailmallakin, myös Suomessa Idolsin tuomaristossa nähdään kotimaisen musiikin ehdotonta kärkeä.
Tuomariston puheenjohtajana nähdään kymmenillä kultalevyllä ja lukuisilla Emma-pysteillä palkittu Suomen suurin poptähti Antti Tuisku. 

Antin oma musiikkiura alkoi Idolsista vuonna 2003. Nyt, 14 vuotta myöhemmin ympyrä sulkeutuu ja Antti istuu koelauluissa tuomaripöydän toisella puolella.

"Lähden mukaan tosi suurella innolla. Minun itsenikin on ollut vähän vaikea pitää tätä tietoa salassa, koska on niin vahvasti sellainen fiilis, että ympyrä sulkeutuu. En hirveän pitkään miettinyt, kun sanoin, että haluan olla mukana. Ja nimenomaan, kun pääsen sinne pöydän toiselle puolelle. Tiedän, mitä on olla koelaulutilanteessa ja millainen koko prosessi on kilpailijan näkökulmasta. Nyt pääsen etsimään sitä Suomen seuraavaa kovinta pop-tähteä. Onhan tämä minulle ihan mieletön tsäänssi", Antti tunnelmoi.

Lisäksi tuomaristossa nähdään jo 20 vuotta laulajauralla supermenestynyt Erin. Nylon Beatin toisena puoliskona uransa aloittanut Erin on soolourallaan julkaissut kolme menestyksekästä levyä ja esiintynyt myös Vain elämää -ohjelman ensimmäisellä läpimurtokaudella.

Timantinkovaa tuottajaosaamista tuomaristoon tuo Suomen kärkiartistien, niin Antin kuin Erininkin hittien takaa löytyvä hittituottaja Jurek Reunamäki.

"Nelonen luottaa isoon viikonlopun viihteeseen ja kirkkaimpiin tähtiin. Siksi halusimme Idolsin Neloselle juuri tällä tähtikaartilla varustettuna. Idols on tuonut Suomeen valtavan määrän menestystyneitä artisteja ja on yksi maailman suurimpia ohjelmaformaatteja. Tänä vuonna Idols vahvistaa yhdessä Voicen ja Vain elämää kanssa Nelosen asemaa musiikkiviihteen ykkösenä", Nelosen kanavajohtaja Ville Toivonen sanoo.

Idolsin koelaulut alkavat toukokuussa Helsingissä, Kuopiossa ja Oulussa. Laulajahaku alkaa nyt ja mukaan voivat hakea kaikki 16–30-vuotiaat laulajalupaukset.

Idolsin juontaja julkistetaan myöhemmin keväällä.
 

  • Idols alkaa Nelosella syksyllä.
  • Ensimmäiset koelaulut alkavat Helsingin Musiikkitalolla 20. toukokuuta.
  • Koelauluja järjestetään myös Kuopiossa ja Oulussa.
  • Idolsin laulajahaku on nyt auki ja pääset sinne tästä. 
  • Ohjelman pressi- ja promokuvia voit ladata täältä

Uusi Idols-tuomari Jurek Reunamäki on Suomen musiikkimaailman suuri vaikuttaja: ”Välillä joistain tulee hyviä juttuja"

Jurek Reunamäki on uusista Idols-tuomareista muita tuntemattomampi nimi suurelle yleisölle. Mies on kuitenkin musiikkialalla hyvin maineikas tekijä. Hän on kirjoittanut kappaleita sekä toiminut tuottajana lukuisille Suomen eturivin artisteille, kuten Erinille ja Antti Tuiskulle.

”Käytännössä enimmäkseen teen biisin kirjoittamista ja tuottamista. Se mitä kuunnellaan, niin vastaan suurimmasta osasta niistä soundeista."

Tuottamisen ja kappaleiden kirjoittamisen lisäksi Jurek etsii uusia artisteja jatkuvasti. Jos löytyy potentiaalia, hän ohjailee heitä uuteen suuntaan.

”Aika paljon työ on ihan perus baskeri päässä -taiteilua. Biisin kirjoittamista, sekoilua ja välillä joistain tulee hyviä juttuja”, tuottaja naurahtaa.

Idols on Jurekin ensimmäinen askel tv-maailmaan. Tuottajan roolissa hän voi antaa ehkä kovempaa palautetta kuin muut tuomarit. Musiikkikentän taustaosaamisessa hänellä on paljon annettavaa.

”En ole julkisessa roolissa, niin voin ehkä vähän vapaammin, jopa suoremmin puhua näille tuleville Idols-kokelaille ammattiryhmän edustajana.”

Jos uskoo omiin kykyihinsä, Idols voi Jurekin mukaan hyvinkin olla väylä matkalla tähtiin.

”Artisteja voi tulla ihan mistä vain. Kaikille on oma tilansa. Jos on oma juttu, niin kyllä se esille pääsee. Tällainen ohjelma voi olla ihan hyvin se väylä.”

”Alma oli tällainen tapaus. Hänet löydettiin Idolsin kautta”, Jurek muistuttaa.

Idols nähdään tulevana syksynä Nelosella! Laulajahaku on käynnistynyt! Hae mukaan osoitteessa nelonen.fi/rekry. Twiittaa #idolssuomi.

Yllättääkö Idolsissa tuomaripöydän taakse istuva Erin yleisön? ”Voisinkin olla yllättäen se ilkeä tuomari”

Jo teini-iässä poptähdeksi noussut Erin on yksi Idols-kilpailun uusista tuomareista. Idols on Erinin paluu televisioon muutaman vuoden tauon jälkeen.

”Tästä tää lähtee taas käyntiin. Asiaa on salailtu pitkään ja odoteltu, että pääsee kertomaan kaikille”, Erin sanoo.

Uudet tuomarit Erin, Antti Tuisku ja Jurek Reunamäki tuntevat toisensa hyvin jo entuudestaan, joten kulisseissa on luvassa ainakin runsaasti energiaa ja toimintaa.

Erinin mukaan musiikkibisneksessä tärkeintä on se, että myös ulkopuoliset huomaavat, kuinka paljon artisti nauttii esiintymisestä. Hyvän artistin laulu menee Erinin mukaan parhaimmillaan syvälle tunteisiin.

”Tärkeintä on se, että heittäytyy ja nauttii siitä omasta tekemisestään. Se on, mitä ihmiset haluavat nähdä ja kaipaavat.”

”Ja se, että menee omien kykyjensä äärirajoilla ja antaa kaikkensa. Se on yleensä se, mikä puree”, Erin pohtii.

Idolsissa on nähty runsaasti erilaisia tuomareita, osa heistä on antanut myös terävää kritiikkiä. Mutta minkälainen tuomari Erin on?

”Voisinkin olla yllättäen se ilkeä tuomari”, Erin nauraa.

Erin tunnetaan iloisena ja positiivisena luonteena, mutta hän uskoo, että pystyy tarpeen vaatiessa antamaan myös kritiikkiä.

”Koetan heittäytyä tilanteeseen ja sanoa mitä sylki suuhun tuo. Yritän antaa kritiikkiä, mutta rakentavaa sellaista, että se ei ole koko ajan sellaista hehkutusta. Luulen, että pystyn tekemään sen lämpöisellä tavalla.”

”En halua, että kukaan alkaa itkemään”, Erin naurahtaa.

Erinin mukaan kilpailussa pärjäävät he, joista löytyy jo valmiiksi tähtiainesta. Joissain tyypeissä on jo valmiiksi "mitä nyt tapahtuu" -säpinää.

”Sitä sellaista, kun alkaa säpisee ilmassa”, Erin kuvailee innoissaan.

Idols nähdään tulevana syksynä Nelosella! Laulajahaku on käynnistynyt! Hae mukaan osoitteessa nelonen.fi/rekry. Twiittaa #idolssuomi.

Siwan kassalta koko Suomen Antti Tuiskuksi – ja nyt Idols-päätuomariksi!

Tämän hetken Suomen kovin poptähti Antti Tuisku on täysin uuden aluevaltauksen edessä, sillä hänestä tulee syksyllä Nelosella nähtävän Idolsin päätuomari.

Energinen esiintyjä, peto, Rovaniemen oma poika, Siwan kassa, Vain elämää -tähti, suvaitsevaisuuden lähettiläs, Suomen suurin pop-tähti. Näin Antti Tuiskua kuvaillaan.

Niitä kaikkia hän todella onkin. Mutta nyt, viime vuosina räjähdysmäisestä suosiosta nauttinut Tuisku palaa alkuun ja tuttuun ympäristöön: tänä vuonna ympyrä nimittäin sulkeutuu, kun vuonna 2003 Idolsissa mukana olleesta Antti Tuiskusta tulee syksyllä Nelosella nähtävän Idolsin päätuomari. Mukana tuomaroimassa ovat Antin hyvät ystävät, Erin sekä hänen tuottajansa Jurek Reunamäki.

Idols nähdään tulevana syksynä Nelosella! Laulajahaku on käynnistynyt! Hae mukaan osoitteessa nelonen.fi/rekry. Twiittaa #idolssuomi.