Haasta Hans

Seuraavat tv-esitykset

to 25.5. 09.00 Kausi 2 - Jakso 6 - Popedan kitaristi Costello Hautamäki
Kausi 2. Jakso 6/10. Popedan kitaristi Costello Hautamäki. Hautamäki vastaan Välimäki. Popedan kitaristi Costello Hautamäki ystävineen haastaa Hansin kokkaamaan Thaimaan herkkuja. Korkealta ja kovaa kepittävää Costelloa valmentaa huippukokki Henri Alen. Hansille ei anneta etukäteen edes nuotteja. Kotimainen viihdeohjelma. (41')
pe 26.5. 09.00 Kausi 2 - Jakso 7 - Juontaja ja malli Niina Backman
Kausi 2. Jakso 7/10. Juontaja ja malli Niina Backman. Juontaja ja malli Niina Backman ystävineen haastaa Hansin punaisten ja keltaisten ruokien maailmassa. Niina on suunnitellut värikkään menunsa etukäteen valmentajansa Sikke Sumarin kanssa. Hans puolestaan ei tiedä etukäteen edes ateriapaletin aineksia. Kotimainen viihdeohjelma. (41')
ma 29.5. 09.00 Kausi 2 - Jakso 8 - Kirjailija Tuomas Vimma
Kausi 2. Jakso 8/10. Kirjailija Tuomas Vimma. Kirjailija Tuomas Vimma ystävineen heittää Hans Välimäelle japanilaisen haasteen. Tuomaksen yhdessä valmentajansa Sikke Sumarin kanssa suunnittelema menu kulkee Japanin keisarillisen perheen matkassa halki vuosisatojen. Hans ratsastaa yksin ja tekee parhaansa pysyäkseen perässä. Kotimainen viihdeohjelma. (41')
ti 30.5. 09.00 Kausi 2 - Jakso 9 - Monsieur Jussi Halli
Kausi 2. Jakso 9/10. Monsieur Jussi Halli. Monsieur Jussi Halli ystävineen haastaa Chef de cuisine Hans Välimäen ranskalaisen keittiön herkuilla. Jussi on suunnitellut oman menunsa etukäteen huippukokki Henri Alenin johdolla. Chef Välimäellä ei sen sijaan ole aavistustakaan löytyykö korista etanoita vai sammakoita. Kotimainen viihdeohjelma. (42')
ke 31.5. 09.00 Kausi 2 - Jakso 10 - Malli ja Soul Mama Ninja Sarasalo
Kausi 2. Jakso 10/10. Malli ja Soul Mama Ninja Sarasalo. Malli ja Soul Mama Ninja Sarasalo ystävineen haastaa Hans Välimäen marokkolaisen keittiön herkuilla. Ninja on suunnitellut reitin valmiiksi valmentajansa Sikke Sumarin kanssa, mutta Hansin on osattava Marrakeshiin omin voimin ja ilman reseptejä. Kotimainen viihdeohjelma. (42')

Haasta Hans

Ohjelmassa tunnetut intohimoiset kotikokit haastavat Suomen kovimman keittiömestarin, Michelin-tähdillä palkitun Hans Välimäen, omassa lajissaan. Julkkiskilpailijoita valmentavat Sikke Sumari, Jaakko Sorsa ja Henri Alén. Julkkikset valitsevat viikon keittiön teeman ja saavat harjoitusavukseen valmentajan sekä valitsemansa kaksi apukokkia. Kisa käydään liveyleisön edessä. Luvassa on haaste, jossa valmistetaan kolme ruokalajia. Hans saa tietoonsa teeman ja käyttöönsä samat raaka-aineet kuin vastustajallaan. Toteutus on vapaa. Lopuksi voittajan valitsee lahjomaton tuomaristo, joka saa eteensä valmiit annokset tietämättä, kuka annokset on valmistanut. Tuomaristoon kuuluvat: Akseli Herlevi (Top Chef -voittaja, ammattikokki), Outi Väisänen (Glorian Ruoka & Viini -lehden arvostettu ruoka- ja ravintolatoimittaja) ja Maija Männistö (suositun Köökistä kajahtaa -blogin vetäjä). Ohjelman juontaa Marja Hintikka. Kotimainen viihdeohjelma.

Seuraavat tv-esitykset

to 25.5. 09.00 Kausi 2 - Jakso 6 - Popedan kitaristi Costello Hautamäki
Kausi 2. Jakso 6/10. Popedan kitaristi Costello Hautamäki. Hautamäki vastaan Välimäki. Popedan kitaristi Costello Hautamäki ystävineen haastaa Hansin kokkaamaan Thaimaan herkkuja. Korkealta ja kovaa kepittävää Costelloa valmentaa huippukokki Henri Alen. Hansille ei anneta etukäteen edes nuotteja. Kotimainen viihdeohjelma. (41')
pe 26.5. 09.00 Kausi 2 - Jakso 7 - Juontaja ja malli Niina Backman
Kausi 2. Jakso 7/10. Juontaja ja malli Niina Backman. Juontaja ja malli Niina Backman ystävineen haastaa Hansin punaisten ja keltaisten ruokien maailmassa. Niina on suunnitellut värikkään menunsa etukäteen valmentajansa Sikke Sumarin kanssa. Hans puolestaan ei tiedä etukäteen edes ateriapaletin aineksia. Kotimainen viihdeohjelma. (41')
ma 29.5. 09.00 Kausi 2 - Jakso 8 - Kirjailija Tuomas Vimma
Kausi 2. Jakso 8/10. Kirjailija Tuomas Vimma. Kirjailija Tuomas Vimma ystävineen heittää Hans Välimäelle japanilaisen haasteen. Tuomaksen yhdessä valmentajansa Sikke Sumarin kanssa suunnittelema menu kulkee Japanin keisarillisen perheen matkassa halki vuosisatojen. Hans ratsastaa yksin ja tekee parhaansa pysyäkseen perässä. Kotimainen viihdeohjelma. (41')
ti 30.5. 09.00 Kausi 2 - Jakso 9 - Monsieur Jussi Halli
Kausi 2. Jakso 9/10. Monsieur Jussi Halli. Monsieur Jussi Halli ystävineen haastaa Chef de cuisine Hans Välimäen ranskalaisen keittiön herkuilla. Jussi on suunnitellut oman menunsa etukäteen huippukokki Henri Alenin johdolla. Chef Välimäellä ei sen sijaan ole aavistustakaan löytyykö korista etanoita vai sammakoita. Kotimainen viihdeohjelma. (42')
ke 31.5. 09.00 Kausi 2 - Jakso 10 - Malli ja Soul Mama Ninja Sarasalo
Kausi 2. Jakso 10/10. Malli ja Soul Mama Ninja Sarasalo. Malli ja Soul Mama Ninja Sarasalo ystävineen haastaa Hans Välimäen marokkolaisen keittiön herkuilla. Ninja on suunnitellut reitin valmiiksi valmentajansa Sikke Sumarin kanssa, mutta Hansin on osattava Marrakeshiin omin voimin ja ilman reseptejä. Kotimainen viihdeohjelma. (42')

Ajoneuvos Jussi Halli paljastaa – Kimi Räikkönen haistatteli Ferrari-pomolle

Jimin Haasta Hans -sarjassa kokkauskisassa Hans Välimäen tällä kertaa haastaa Jussi Halli. Ajoneuvos-ohjelmastakin tuttu supliikkimies turinoi kokkailun lomassa juontaja Marja Hintikan kanssa paljastaen samalla yksityiskohtia tapaamisestaan Kimi Räikkösen kanssa.

Katso videolta, kuinka tarina eteni!

Haasta Hans Jimillä tiistaisin kello 21.

Oopperalaulajat yllättävät Hans Välimäen kesken kokkauksen – sampanjaa ja aarioita!

Jimin Haasta Hans -ohjelman tiistaisessa jaksossa Hans Välimäkeä on kokkauskisassa haastamassa Suomen kansallisoopperan taiteellinen johtaja Lilli Paasikivi. Apukokkeina hänellä häärivät oopperalaulaja Johanna Rusanen-Kartano sekä aviomies, viulisti Jaakko Ilves.

Kokkikisassa Lillillä on selvä strategia. Hans Välimäki voitetaan laadukkaan kokkaamisen lisäksi yhteisellä aarialla Johannan kanssa.

Katso maistiainen illan jaksosta!

Haasta Hans -ohjelman uudet jaksot Jimillä tiistaisin kello 21.

Hans Välimäki kehuu Vappu Pimiän kokkaustaitoja maasta taivaisiin: ”Tuu meille hommiin!”

Jimin Haasta Hans -ohjelman toisen tuotantokauden uudet jaksot alkavat tiistaina 24.3. Uuden kauden avausjaksossa kokkikisaan Hansin haastaa juontaja ja mediapersoona Vappu Pimiä. Vapun kokkaustaidot saavat Hansilta vuolaita kehuja.

”Ihan selkee keittiömestari olis kyseessä.”, Välimäki maalailee Vapun uutta uraa.

Myös ohjelman tuomaristo on vakuuttunut Vapun lahjoista.

”Jos nää lämäis yhteen nää menyyt, niin johan alkais Michelin-tähtiä ropisemaan roppakaupalla.”, hehkuttaa tuomari Akseli Herlevi.

Haasta Hans -ohjelman uudet toisen tuotantokauden jaksot 24.3. alkaen Jimillä tiistaisin kello 21.

Näillä huippuresepteillä Olga Temonen peittosi Suomen kovimman keittiömestarin Hans Välimäen

Olga Temosen menu
Alkuruoka
Nokkos-soufflé
 
2 annosta
 
1rkl voita
1 rkl  spelttijauhoja
 
1 dl kiehuvaa maitoa
ripaus suolaa
mustapippuria
2 munankeltuaista
nippu nokkosia
 
Voitele vuoat ja jauhota juustoraasteella.
Ryöppää nokkoset, muista koristeeksi muutama lehti!
Sulata voi kattilassa. Sekoita jauhot ja käristä kohtalaisella lämmöllä niin että seos vaahtoaa muutaman minuutin ajan muttei ruskistu. Ota pois lämmöltä. Kun lakkaa kuplimasta, kaada kiehuva maito kaikki yhdellä kertaa. Varkaa voimakkaasti kierrevatkaimella. Lisää mausteet. pane takaisin levylle ja keitä minuutin verran kierrevatkaimella sekoittaen. Kastikkeesta tulee hyvin sakeaa.
 
Ota kattila pois lämmöltä, erota keltuaiset ja valkuaiset. Laita keltuaiset kuuman kastikkeen keskelle yksi kerrallaan ja vatkaa kastikkeen sekaan kierrevatkaimella. Lisää ryöpätyt nokkoset Tarkista maku.
Tauko, laita kastikkeen pinnalle voinokareita, kun on aika jatkaa, lämmitä kastike haaleaksi.
 
 
2-3 munanvalkuiaista
ripaus suolaa
1 dl juustoraastetta
 
Sekoita valkuainen ja suola paksuksi vaahdoksi.
Lisää taikinapohjaan ensin iso lusikallinen valkuaisvaahtoa ja sekoita. Lisää seuraavaksi juustoraaste, ja kääntele lopuksi joukkoon loppu valkuaisvaahto. Varovasti!
Koristele.
Jos kohokas valmistuu ajoissa, peitä vuoat kattialla tai padalla. Ei kylmään.
 
Laita 190 asteiseen uuniin (kiertoilma) keskiosaan ja vähennä heti lämpötilaa 170 asteeseen.
Paista n. 15 min, jos ajoissa, jätä uuniin odottamaan.
 
Pääruoka
Vuohenputki-kotijuustoa, omenaa ja hasselpähkinää
 
1 l raakamaitoa
2 sitruunan mehu
1 tl suolaa
nippu vuohenputkia
 
leivitykseen: spelttijauhoja
 
lisäksi:
Makea omena
Juoksevaa hunajaa
oliiviöljyä
mustapippuria???
Herbamaresuolaa
Hasselpähkinöitä
 
Tekojärjestys:
Ryöppää ja valuta vuohenputket
 
Purista sitruunoista mehu, siivilöi se.
 
Lämmitä maito 40-asteiseksi. Lisää suola ja sitruunamehu, sekoita nopeasti. Anna maidon juoksettua hetki astiassa kannen alla, kunnes juustomassa on erottunut herasta.
Lisää pilkottu vuohenputki ja sekoita varovasti.
Kaada seos harsolla vuorattuun lävikköön ja puristele harson avulla hera pois juustosta.
Muotoile juustomassasta 2 pullukkaa pihviä. Pistä sivuun odottamaan!
 
-Paahda hasselpähkinät pannulla, riko karkeaksi rouheeksi veitsellä.
-Pilko omena siivuiksi.
-Kaada omenasiivut kuppiin, lisää hunajaa, oliiviöljyä ja suolaa. Sekoita.
 
Juuri ennen tarjoilua:
Levitä tarjoilulautaselle maustuneita omenasiivuja.
Leivitä pihvit. Paista ne runsaassa oliiviöljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti/puoli.
Aseta pihvit omenapedille
Pirskota päälle oliiviöljyä ja hunajaa, lisää pintaan Herbamarea.
Koristele annos hasselpähkinöillä
Tarjoile!
 
 
 
Jälkiruoka 
Crepit, puolukoita, kinuskia ja mascarponekermaa
 
 
Crepit
 
½ dl kylmää vettä
½ dl raakamaitoa
ripaus suolaa
½ dl spelttijauhoja
1 tl ohrajauhoja
2 rkl voisulaa
 
1 rkl voisulaa paistamiseen
 
Sulata voi. Kaada blenderiin vesi, maito, muna suola, jauhot. Ja lopuksi voisula. Sekoita täydellä teholla 1 min ja siirrä taikina jääkaappiin.
 
 
Paistaminen:
 
Tee ensin koelettu!
Sivele pannulle voisulaa, odota kunnes savuaa vähän.
Paista krepit mahdollisimman ohuiksi, kaatamalla pannulle vain n. taikinaa ½ dl kerrallaan ja kääntelemällä nopeasti pannua jotta taikina leviää ohueksi. Paista ensimmäistä puolta reilu minuutti. Käännä, paista toista puolta vain n. ½ minuuttia ja siirrä creppi jääjtymään lautaselle hetkeksi.
 
 
 
Kinuski:
 
½ dl kuohukermaa
½ dl intiaanisokeria
1 tl voita
 
Keitä kermaa ja sokeria paksupohjaisessa kattilassa reilut 10 min. Lisää lopuksi voi. Anna jäähtyä.
 
Mascaroponekerma
 
1 dl vispikermaa
125g mascarponea
1 rkl sokeria
¼ tl  vaniljasokeria
 
Vatkaa vispikerma vaahdoksi,
Pehmennä mascarpone sekoittamalla sitä voimakkaasti.
Yhdistä kermavaahto mascarpomneen ja lisää sokerit. Tarkista maku.
 
 
Annoksen tekeminen
Pyöraytä jäähtyneestä crepistä lautaselle kartío, (jätskivohvelin mallinen) ja laita sisälle nokare mascarponekermaa. Ripottele päälle puolukat ja koristele lopuksi kinuskilla.  (ja ehkä tomusokerilla)